Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 26 Maart 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm 'C'è ancora domani' (Paola Cortellesi) 4,5 * UGC AntwerpenDI 26/03/24
Omschrijving :foto bij activiteitMet Paola Cortellesi terug naar een naoorlogs Italië
In Nederland (dus ook in België) zal niet iedereen gehoord hebben van Paola Cortellesi, maar in Italië kan je niet om haar heen. Ze werd bekend als actrice, maar is ook zangeres, cabaretière, presentatrice, schrijfster, regisseur én producent. Afgelopen november werd ze 50 en nu volgt dit voorjaar haar film C'è ancora domani (2023), waarin ze zelf ook de hoofdrol speelt.
C'è ancora domani neemt ons mee terug naar het levendige en chaotische Rome van 1946, een stad in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. In een benauwd souterrain delen Delia en Ivano hun leven met hun kinderen en de ziekelijke vader van Ivano. De film biedt een intrigerende kijk op het delicate evenwicht tussen de euforie van de bevrijding en de schaduw van oorlogsjaren door de ogen van een vrouw die, ondanks de nieuwe vrijheid van haar land, weinig macht over haar eigen leven heeft.

Duik in de geschiedenis
De film van Cortellesi is geschoten in zwart-wit en heeft een kalm tempo met prachtige afwisselende shots waarmee af en toe interessante perspectieven worden opgezocht, zoals de slaapkamer van bovenaf in de openingsscène. Het is doodeenvoudig om je in te leven in Delia, omdat Cortellesi haar zo treffend speelt. De sympathieke maar hulpeloze vrouw voelt zich gevangen in haar rol als moeder maar vooral als slachtoffer van de agressieve Ivano, die haar weinig toestaat en slaat als hij ontevreden is. Ze is niet de enige vrouw in haar omgeving die te lijden heeft onder dominante mannen, maar haar geval lijkt wel het ergste. Maar als er een onverwachte brief bezorgd wordt, krijgt Delia hoop. En dan begint er langzaam iets te bloeien.

Een klein beetje hoop…
In de film is het duidelijk dat Delia aan alles voelt dat haar situatie onrechtvaardig is, maar tegelijkertijd is het voor haar vrijwel onmogelijk om aan de situatie te ontsnappen. Ze doet er alles aan om haar dochter een beter leven te geven, maar wordt steeds geconfronteerd met de conservatieve realiteit. Tot die realiteit begint te schuiven…
C'è ancora domani is een hoopvol verhaal over een belangrijk stuk Europese geschiedenis dat vandaag de dag relevanter is dan ooit. De film wordt op geen enkel moment belerend, maar vertelt kalm een indringend verhaal dat steeds aangrijpender wordt. De muziek eronder is af en toe wat afgezaagd, maar omdat de rest van de film zo sterk is, is dat regisseur en hoofdrolspeler Cortellesi vergeven. Het is tijd dat de rest van Europa haar leert kennen.
Van Paola Cortellesi en met Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea en Vinicio Marchioni
Duur: 1u58
Recensie van Filmvandaag (NL)
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 22/03/2024 14:56:45 (code=xc261)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be