Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lFebruari 2024pijl r
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 20 Februari 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Dinsdagavondfilm All of us stangers (Andrew Haigh) **** UGC AntwerpenDI 20/02/24
Omschrijving :foto bij activiteit‘All of us strangers’: een ontroerende reis richting troost, hoop en de eighties
All of us strangers, over twee mannen die elkaar vinden in een Londens woonblok, is een van de meest weemoedige, dromerige liefdesfilms van het jaar. Een reis door de tijd zoals je die nog nooit hebt gemaakt.
Ruben Aerts, 13/02/24 in De Standaard
Van Andrew Haigh en met Andrew Scott, Paul Mescal, Claire Foy, Jamie Bell
Duur: 105min.
All of us strangers, de magische nieuwe film van Andrew Haigh, is een romanadaptatie waarvoor de Brit inspiratie zocht in zijn jeugdjaren en waarbij hij het verhaal onder een stolp van weemoed plaatst. Met 45 years en Weekend bewees Haigh al eerder zijn talent voor gevoelige relatieportretten.
Niet dat de twee heren om wie het hier draait al een stel zijn wanneer we hen ontmoeten. Adam (Andrew Scott, bekend als ‘hot priest’ uit Fleabag) is een scenarist die vereenzaamd in een anonieme hoogbouw in Londen leeft. Ergens onderweg heeft hij zich vastgereden in het leven. Buurman Harry (Normal people-acteur Paul Mescal) duikt in benevelde toestand op voor zijn deur. Hij kreeg Adam al eerder in de gaten. Nu wil hij met hem de nacht doorbrengen.
Zo gauw laat Adam zich niet uit zijn isolement halen. Maar wanneer de twee elkaar weerzien, zal de veertiger toch zwichten voor de avances van die mooie, veel jongere god.
Aftastend komt die fysieke verkenning in beeld, even voorzichtig ontdekken ze vervolgens elkaars emotionele wereld. Adam was nog maar 11 toen hij zijn beide ouders verloor in een ongeval. Het is een trauma dat hij liever wegwuift. “Ach, lang geleden.” Harry: “Ik denk niet dat dat een verschil maakt.”
Wanneer Adam terugkeert naar het huis waarin hij opgroeide, kantelt het prille liefdesrelaas in een poëtisch spookverhaal. Hij treft er zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) op de leeftijd die ze hadden kort voor het noodlot toesloeg – ze zijn zowat even oud als Adam vandaag.
Om weer vooruit te kunnen, moet je soms even terugkeren. Zo meandert All of us strangers tussen rouw en melancholie, troost en depressie. Tussen twee generaties mannen ook en hoe ze aankijken tegen hun seksuele geaardheid – de ene noemt zich gay, de andere queer. Van het ene tijdvak stapt Adam het andere binnen en dat gebeurt zonder kunstgrepen. Door het zo eenvoudig voor te stellen is de kans kleiner dat de kijker onderweg struikelt, moet de cineast gedacht hebben.
Haigh dompelt je onder in de eighties. Daarbij roept hij de hulp in van Pet Shop Boys en Frankie goes to Hollywood, die de film een aanstekelijke sound geven. Die aanpak voorkomt ook dat de film gaat zwelgen in zwaar verdriet en gemis.
Broos en weemoedig is de sfeer, hartveroverend oprecht zijn de twee acteurs die van All of us strangers een ontroerende zoektocht naar troost en connectie maken. En passant deelt Haigh pakketjes hoop uit: je staat er niet alleen voor. Men zegge het voort.
Bijdrage : op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 13,40.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur :19u15
Info :Luc F - 0484 98 38 37
of :Ben VdP - 0470 90 24 73
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xb201)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be