Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMei 2024pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 04 Mei 2024
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Oever kookt! Brasschaat Ook voor diegenen die al eerder kwamen eten! NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!ZA 04/05/24
Omschrijving :foto bij activiteitJE KAN NOG INSCHRIJVEN: nog 3 plaatsen!
Benieuwd naar wat de 4de uitgave van "OEVER kookt!" te bieden heeft?
Onze enthousiaste hobbykoks (Kristin, Ronny, Anita en Leo - met de gewaardeerde assistentie van Ingrid en Kathleen) trekken je mee de lente in met een "ASPERGEFESTIVAL" - de typische lentegroente en ook wel "het witte goud " genoemd.
Zoals vorige edities proberen we een driegangenmenu aan te bieden met de beste ingrediënten. We halen de witte asperges rechtstreeks bij de boer voor de beste versheid en kwaliteit. Noem het gerust een gastronomische aspergeverwennerij!
Water aan tafel wordt gratis aangeboden en cola, cava, en wijnen zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen.
Niettegenstaande de prijsstijgingen, houden we de prijs zeer laag.
Ook voor diegenen die al eerder kwamen eten en niet-leden, een unieke kans om met Oever kennis te maken! Reserveer snel!
Afspraakuur :18u30
Afspraakplaats :zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat.
Kom niet te vroeg aan, niet vóór 18u30 = étiquette!
Aanvangsuur :18u30
Reservatie :€ 30 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen :30
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 01/05/2024 22:50:19 (code=xe043)    
 
 
 
Stand-up comedy Arnout Van den Bossche 'Coach' AntwerpenZA 04/05/24
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag is het meer dan ooit belangrijk om “te werken aan jezelf”. Of het nu gaat over daten, de opvoeding van je kinderen, de rommel in huis of je online activiteiten… er is werk aan. Gelukkig staat er voor elk probleem wel een coach klaar om je te helpen. Arnout Van den Bossche is met veel enthousiasme in de coaching wereld gedoken en volgens hem kan het allemaal veel eenvoudiger.
Wil je weten hoe je erin slaagt om “je essentie te leven” of om “je emotionele blokkades op te lossen”? Wil je weten hoe coaches te werk gaan? Ga dan zeker naar Arnout zijn zaalshow ‘Coach’. Met zijn gekende schema’s geeft Arnout eenvoudige en nuttige inzichten die andere coaches je niet vertellen. De beste investering in jezelf!
Arnout Van den Bossche is een stand-upcomedian, bekend van zijn theatershows 'Burn-Out voor Beginners' en 'De Relatiefluisteraar'. Hij toerde daarmee door Vlaanderen en Nederland, goed voor meer dan 600 shows voor 100.000 man. Met beide shows stond hij in 2020 zelfs twee keer in een uitverkochte Lotto Arena.
In de pers
"Het herkenningseffect is groot (…) Goede grappen en verrassende wendingen (…) Het zou ons niets verbazen als hij ook deze show een paar honderd keer zal kunnen opvoeren." (Het Nieuwsblad)
"Voor mensen met een burn-out, zo werd ons door een ervaringsdeskundige verzekerd, een ontspannende en bevrijdende ervaring." (De Standaard)
"Met zijn nieuwe voorstelling Burn-out voor beginners raakt Arnout Van den Bossche een maatschappelijk probleem aan dat ook zijn eigen leven beheerste." (Knack Focus)
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :In de foyer van Arenberg, Arenbergstraat 28 in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 26 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=xe041)    
 
 
 
Theater De Miskenden Lazarus 3*** in CC WilrijkZA 04/05/24
Omschrijving :foto bij activiteitGeen zin in donkergrijs theater dat klaagt en zaagt? Ga toch maar kijken naar ‘De miskenden’
De miskenden is visueel niet vernieuwend, maar geestig en scherp is de tekst des te meer. Zeker in de mond van twee rasacteurs.
Floris Baeke, 15 maart 2024 in De Standaard
Met grootse kwesties weet Stefaan Van Brabandt wel raad: met Socrates, Marx, Spinoza en Sartre & De Beauvoir vertimmerde hij filosofie al tot bekroond teksttheater, in november volgt Schopenhauer. Voor Lazarus schreef hij nu De miskenden, een dialoog tussen twee verzuurde mannen voor wie de aftakeling is ingezet. Ze reflecteren over de lamentabele staat van de kunst, de wereld en zichzelf. Geen zin in? Ga toch kijken, want ze schieten raak.
“Geen gezelschap is aangenamer dan alleen zijn: vaak voelen we ons eenzamer onder de mensen dan alleen in onze kamer”, schreef Henry David Thoreau. Het is het motto van Marc Vanneste (Günther Lesage). Hij, de misbegrepen kunstenaar die dan maar met opgetrokken neus docent is geworden, spreekt een keer per maand af met oud-student en vriend Kris Dhondt (Greg Timmermans). Die joeg wel zijn dromen na, maar – aan zijn sjofele sweater te zien – met wisselend succes.
Aan de formicatafel praten de miskenden over werk en leven, over verloren liefde en talent, met steeds dezelfde cynische conclusies. De media, de politiek, kunst, de wereld, Marcs prostaat: alles is in verval.
Pedant trekt Marc van leer tegen het “verstikkende middenklassengeleuter” op zijn muffe academie, tegen de pseudo-intellectuelen van de bionadebrigade met hun “edelkitsch”, en tegen de “Klaragepensioneerden”. Het publiek? Lamme, smaakloze schapen. De kunstwereld? Een potsierlijke poppenkast. Kunstenaars? Pastoors. Critici? Kneuterige onbenullen. Musea? Kermissen. “Iedereen trapt erin”, bromt Marc, behalve hijzelf natuurlijk.

Rake oneliners en grote denkers
Het bittere cultuursnobisme van Marc en Kris bulkt van de contradicties: ze verachten alles en iedereen, maar ze willen niets liever dan erbij te horen. Die herkenbare dubbelzinnigheid wordt prachtig belichaamd door de fijnbesnaarde Timmermans. Wat hij ook brengt, hij blijft openhartig, eerlijk en o zo ludiek. Over het metier van tekstbehandeling hoef je hem en Lesage trouwens niets te leren. De mannen die ze spelen zijn buitenstaanders die zich niet thuis voelen in de wereld en dat eigenlijk ook niet willen.
“Wandelen door Vlaanderen is wandelen door wansmaak”, of “Iedereen wenst je succes tot je het hebt”: aan rake oneliners is er bij Van Brabandt nooit gebrek. Ook in De miskenden vermengt hij die met grote denkers: we horen flarden Bukowski, Bourdieu, Einstein en Plato.
Visueel is De miskenden niet vernieuwend, alleen de tekst spreekt. En hoe meer je inhoudelijk afgezaagd pessimisme typeert, hoe meer je er natuurlijk zelf mee gaat flirten. Toch slaagt De miskenden er wonderwel in de zwartkijkerij en eigenwaan te ballen in een scherpzinnige en geestige tekst.
Op het eind klaart het op. Vriendschap en kunst zijn voor de twee een reddingsboei. En zelf denk je: wie op anderen neerkijkt, zoekt eigenlijk duizend-en-een-redenen om op zichzelf neer te kijken.
Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Günther Lesage en Greg Timmermans
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van De Kern, Wilrijk (Antwerpen), Kern 18 in 2610 Wilrijk waar Ben VdP (verantwoordelijke van de dinsdagavondfilm) jullie opwacht.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
Max. personen :6
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 23/03/2024 19:53:30 (code=xe042)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be