Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Mei 2018
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Introfilm
Foto's
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 17 Mei 2018
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Salon Secret - ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY Mortsel OOK NIET-LEDEN!DO 17/05/18
Omschrijving :foto bij activiteitDe revolutionaire gedachte dat wereldwijd de politiek en het dagelijkse doen anders kunnen, is nog altijd actueel, denk maar aan demonstraties tegen wapenbezit en afkeer van radicalisering.
Zeker is dat de spelers van Arsenaal/Lazarus en Hof van Eede vanuit hun eigenzinnige en vinnige speelstijl, er borg voor staan dat het, wat Salon secret betreft, geen saaie avond wordt.
Het decor is een samenraapsel van decorstukken en -doeken, waarmee verwezen wordt naar verschillende historische revoluties die vooral vernieling achterlieten. Een bloedrood gordijn herinnert zowel aan de Franse Revolutie als aan de Belgische opstand in 1830 vanuit Brussel, na het opvoeren van De Stomme van Portici, een opera van D.F.E. Auber, waarin het doofstomme vissersmeisje Fenella de hoofdrol speelt in de Napolitaanse opstand (1647) tegen de Spaanse overheersing.
Achter het rode doek wordt zeer klein de geheime vergaderplaats gesuggereerd waar de revolutionairen (hier gespeeld door vier mannen en een vrouw), in vorige tijden op gevaar van hun leven, allerhande meningen naar voor brachten en opstanden organiseerden. Dergelijke ‘salons’ bestaan wellicht nog, maar dan luxueus afgewerkt en onder een meer ambtelijke benaming. De nogal door elkaar lopende en als zodanig ook bedoelde gesprekken worden in de voorstelling niet in het geheim maar in het ‘openbaar’ gevoerd, rechtstreeks naar het publiek toe. De nonchalante manier van spelen, in een kleurrijke en symbolische aankleding, werkt relativerend in op de zogezegde dialogen over denken en doen, woord en daad, het hebben van een vrije eigen mening, bloedvergieten en het afwegen van het maken van meer of minder slachtoffers en de onverschilligheid daar tegenover.
Stilaan sijpelt de gedacht door dan ‘men’ zich wellicht illusies maakt over het slagen van het verzet waarmee veranderingen, eventueel verbeteringen worden beoogd. Sommigen leggen er zich bij neer dat ‘het nu eenmaal zo is', dat de verwachtingen na zoveel oorlogen en opstanden, niet zijn ingelost.
Het leuke aan de voorstelling is, dat niets wordt opgedrongen, maar dat wel kort en bondig bepaalde ideeën worden aangevoerd. Ook over de twijfel en de verwarring die daarrond kan ontstaan, in een bepaalde scène mooi geïllustreerd door het ‘stille’ spel van een vermomde Günther Lesage.
Om hun ‘Spielerei’ af te ronden, nemen de spelers afscheid van het publiek met een heildronk. Tijdens het spelen hebben ze iets in een soepketel gebrouwd. Wat ze drinken is geen soep maar een drank die de schijn heeft van wijn. Wat de volksmond al heel lang beweert als het over politiek beleid en geheim overleg gaat, wordt in die slotscène nog maar eens gesuggereerd: ze drinken een glas en alles blijft zoals het was.

Creatie: Dominique Collet, Simon De Winne, Wannes Gyselinck, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede, Louise Van den Eede
Spel: Dominique Collet, Simon De Winne, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede
Productie: ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY
PS: dit toneelstuk krijgt goede recensies!
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :aan de kassa van de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 15,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 16/05/2018 18:57:13 (code=re171)    
 

Oever ... een heel jaar plezier voor slechts € 58 of € 68 !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be