Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 April 2017pijl r
madiwodovrzazo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten April 2017
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Wandelen en/of fietsen en een heerlijke middagmaalmaaltijd BornemZO 02/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitEen mooie natuurwandeling (11 km) in de ochtend, gecombineerd met een heerlijke middagmaaltijd en een korte fietstocht (43,5 km) in de namiddag.
We maken ‘s morgens een mooie natuurwandeling richting Luipegem en de Brantse heide. Neem eventueel een drankje en/of een kleine snack mee voor onderweg, want we passeren geen café of taverne voor een stop.
In de namiddag fietsen we langs landelijke en veilige wegen (via Ruisbroek en Breendonk) richting Steenhuffel, waar we na 25 km even verpozen in café “Den Tweede Thuis”. De terugweg verloopt via Malderen, Lippelo en Oppuurs. Aangekomen in de Barelhoeve (zonder tegenslag omstreeks 17u) genieten we graag na bij een drankje en/of een lekker dessertje.
Afspraakuur voor de wandeltocht: tussen 9u en 9u15 (de Barelhoeve is reeds open vanaf 9u zodat je voldoende tijd hebt voor een koffie, een stukje taart, een rijstpapje, ….)
Aanvangsuur voor de wandeltocht: 9u30
Wandeltempo: 4,5 – 5 km/u
Afspraakuur voor de middagmaaltijd: 12u (omstreeks 12u kunnen we aan tafel gaan voor een lekkere maaltijd aan een zeer schappelijke prijs – voor minder dan 10 euro kun je kiezen voor witte of zwarte pensen met appelmoes of krieken en brood of voor verse frietjes met een hoeveburger of een kabeljauw/pladijs/zeeduivel en groentjes).

Afspraakuur voor de fietstocht: 13u15
Aanvangsuur voor de fietstocht: 13u30
Rijsnelheid: 19 - 20 km/u (bij tegenwind iets minder, bij rugwind iets meer) – de gemiddelde snelheid is meestal ongeveer 18 km/u
Mee te brengen: stevige wandelschoenen voor de wandeltocht en een fiets in zeer goede staat voor de fietstocht; een drankje een snack voor onderweg.
Belangrijke opmerkingen:
1. Je kunt deelnemen aan beide activiteiten (inclusief lunch) of kiezen voor slechts één activiteit. Maar als je alleen kiest voor de fietstocht en graag mee wil eten, gelieve dan om 12u aanwezig te zijn.
2. Bij zeer slechte weersomstandigheden gaan beide activiteiten niet door (en worden beide activiteiten verplaatst naar een latere datum).
Afspraakuur :vanaf 9u
Afspraakplaats :kinderboerderij de Barelhoeve, Barelstraat 169, 2880 BORNEM
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Fotoalbum :18 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd024)    
 
 
 
Wandelen langs Berlare Broek en Donkmeer (15 km).ZO 02/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe beginnen onze wandeling in Berlare Broek, een oude Scheldemeander, thans beschermd natuurgebied, waar open velden, moerassen, turfputten en bosgebied elkaar afwisselen. Daarna wandelen we langs de oevers van het Donkmeer en brengen we nog een bezoek aan de eendenkooi, een constructie waarmee men in vroegere tijden wilde eenden ving. Er ligt geen horeca op onze weg, we houden wel op tijd halt voor een hapje of een drankje dat we hebben meegebracht. Na de wandeling kunnen we nog even onze dorst lessen of iets eten in Café-Restaurant " Regina", gekend om de plaatselijke specialiteit van Paling.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen en een hapje - drankje voor onderweg.
Afspraakuur :11u
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk of om 12u Zandstraat 35 Berlare 9290, ter hoogte van café "In de wandeling".
Aanvangsuur :12u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
Fotoalbum :70 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd023)    
 
 
 
De restauratie van het Lam Gods + Sint-Baafskathedraal Gent OOK NIET-LEDEN!ZO 02/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitOnder leiding van een gids bezoeken we de tentoonstelling 'Het Lam Gods ont(k)leed' in het Caermersklooster.
Deze permanente expositie benadert, tijdens de duur van de restauratie, het Lam Gods vanuit een bijzondere invalshoek. Uitzonderlijke filmfragmenten, röntgenfoto's, tekeningen, kunstwerken, instrumenten en maquettes onthullen het Aardse (de houten drager, de opbouw van verflagen, …) alsook het Hemelse van de polyptiek. Ook de Geschiedenis en verschillende onderzoeken rond dit topwerk worden op nooit geziene wijze belicht. Een blikvanger is de reconstructie van het altaarstuk op ware grootte met afdrukken van de onderliggende en voorbereidende tekeningen.
Nadien neemt de gids ons mee naar de prachtige Sint-Baafskathedraal.
Keizer Karel V wilde het opstandige Gent een lesje leren door de opstandelingen met een strop om de hals (de stroppendragers) en in nachthemden achter elkaar door de stad te laten gaan. Hij wilde Gent voor altijd onder de knoet houden door op de plaats van de Sint-Baafsabdij (gelegen vlak naast de samenvloeiing van de Leie en de Schelde) het Spanjaardenkasteel op te richten. Hierdoor waren de kanunniken van Sint-Baafs verplicht uit te wijken naar een andere kapittelplaats, die zij in 1539 vonden in de Sint-Janskerk. De kerk werd een collegiale kerk en stond voortaan bekend als de Sint-Baafskerk. Bij de bisschoppelijke herindeling van de Nederlanden in 1559 werd het bisdom Gent opgericht; de Sint-Baafskerk werd verheven tot kathedraal.
We zien ook het wereldvermaarde schilderij Lam Gods,waarvan de panelen van De Rechtvaardige Rechters en van St. Jan de Doper werden gestolen in 1934. Tot hiertoe zijn deze panelen nooit teruggevonden.
De prijs omvat: gids + toegang Caermersklooster + ticket Lam Gods.
Nadien gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur :12u30
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk of om 13u45 aan de ingang van het Caermersklooster, Vrouwebroerstraat 6 9000 Gent (in de buurt van het Grevensteen). Laat aan Nicole, uiterlijk op DO 30/03, weten of je rechtstreeks gaat, of je als chauffeur / passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur :14u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd022)    
 
 
 
Wintertennis MortselZO 02/04/17
Omschrijving :#ZON
Aanvangsuur :19u
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd021)    
 
 
 
Bezoek Operagebouw AntwerpenMA 03/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitIn 1893 werd in Antwerpen onder impuls van de componist Peter Benoit het Nederlandsch Lyrisch Toneel opgericht, dat Nederlandstalige operavoorstellingen organiseerde in de vandaag verdwenen Vlaamse Schouwburg op de hoek van de Kipdorpbrug en de Italiëlei. Het Théâtre Royal (de huidige Bourlaschouwburg) programmeerde sinds zijn ontstaan in 1834 immers uitsluitend Franstalig operarepertoire, en dit tot 1933. Het stadsbestuur nam in 1896 het besluit tot de bouw van een nieuwe schouwburg, waarna een lange zoektocht begon naar een geschikte locatie. Tot de meest opmerkelijke voorstellen behoorden een vrijstaande inplanting te midden van de Teniersplaats op de as De Keyserlei-Leysstraat-Meir, of in het Stadspark op de hoek van Quinten Matsijslei en Rubenslei. In afwachting van de bouw, werden vanaf 1901 jaarlijks de nodige kredieten ingeschreven op de stadsbegroting. Uiteindelijk viel de keuze op het terrein van de Halles Centrales of "Criée" tussen de Frankrijklei en de Van Ertbornstraat. Deze ijzeren markthal met een tweetorenfront in pittoreske eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Ernest Dieltiëns, was in 1892 opgericht door de maatschappij Halles et Marchés d’Anvers. Ter vervanging werd in 1903 een nieuwe "Criée" gebouwd tussen de Van Schoonhovenstraat en de Van Wesenbekestraat.
Stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen tekende in 1904 het ontwerp van het nieuwe operagebouw, na studiereizen naar buitenlandse schouwburgen. De bouwwerken door het aannemersbedrijf J.H. Bolsée & Em. Hargot, gingen nog hetzelfde jaar van start. De plechtige inhuldiging van de nog onvoltooide "Vlaamse Opera", later "Koninklijke Vlaamse Opera", vond op 17 oktober 1907 plaats, met een opvoering van "De Herbergprinses" gedirigeerd door de componist Jan Blockx. Als tweede bouwfase volgde in 1907-1909 de oprichting van het schermenmagazijn met gelagzaal op het hoekperceel van de Franklin Rooseveltplaats en de Van Ertbornstraat, waarvoor toenmalig conducteur Emiel Van Averbeke onder supervisie van Van Mechelen het ontwerp leverde. Dit gebouw was oorspronkelijk aan straatzijde van de eigenlijke schouwburg geïsoleerd door een drietal bestaande burgerhuizen en het Hotel Wagner. Pas in 1910 werd de plafondschildering door Charles Mertens in het auditorium geplaatst, in 1914 gevolgd door de drie plafondschilderingen door Emile Vloors in het foyer.
In 1981 kwam het tot een fusie tussen de stadsopera’s van Antwerpen en Gent onder de benaming “Opera voor Vlaanderen”, een intercommunale van beide steden met de Vlaamse Gemeenschap als partner, die in 1988 opnieuw werd ontbonden en vervangen door de Vlaamse Operastichting, sinds 1995 de Vlaamse Opera. Het gebouw onderging in 2004-2007 een grondige renovatie van de technische infrastructuur, naar een ontwerp door Robbrecht en Daem architecten, geselecteerd via de Open Oproep Vlaams Bouwmeester editie 2001. Behalve de vernieuwing van het ondertoneel, de technische werkplaatsen, loges en theatermachinerie, werd als meest zichtbare ingreep een nieuwbouw toegevoegd na afbraak van twee bestaande panden in de Van Ertbornstraat. Deze herbergt een zijtoneel, een artiestenfoyer, administratie-, directie- en vergaderruimten.
Het operagebouw beantwoordt aan een drieledige structuur, met achtereenvolgens de inkomhal en het bovenliggende foyer in rotondevorm, het grote auditorium bestaande uit een parterre, drie balkons waarvan het eerste met loges, en twee amfitheaters, en tenslotte de toneeltoren. Twee maal drie gescheiden trappenhuizen verzekeren in de voorbouw de circulatie van het publiek tussen de inkomhal, de balkons en amfitheaters; in de achterbouw staan twee trappenhuizen ter beschikking van personeel en artiesten. Voor de structuur werd in hoofdzaak gebruik gemaakt van staalconstructies, in combinatie met gewapend beton. Van bij de opening was de "Vlaamse Opera" volledig uitgerust met elektrische verlichting.
Vandaag hebben we de unieke kans deze architectonische parel te bezoeken onder leiding van een gids.
Na de gegidste rondleiding, gaan we samen nog iets drinken/eten.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :in de inkom van Opera Antwerpen, Frankrijklei 3 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd032)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 04/04/17
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd041)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: The other side of hope**** (Aki Kaurismäki)DI 04/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitDe nieuwe film van Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) wiens wegen elkaar kruisen in Helsinki.
De stemming is minstens even veel graden onder nul als de gevoelstemperatuur.
De Finse regisseur Kaurismäki (Le Havre, Man Without a Past) brengt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over een afgeleefd land dat de boot van de vooruitgang mist. (De Standaard)
Een asielcrisis in Europa? Daar moet Aki Kaurismäki bitter om lachen: ‘The other side of hope’ legt vooral een crisis van het hart bloot. (JEROEN STRUYS)

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kun je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket aan de parkingzuil rechts van de kassa's van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u05
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd043)    
 
 
 
Badminton KesselDI 04/04/17
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd042)    
 
 
 
Etentje Bistro De SmaaK BroechemDO 06/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVanavond gaan we eten in Bistro De SmaaK, een heel lekker restaurant in een prachtig gerestaureerd herenhuis achter de kerk van Broechem.
De inrichting van de voormalige notariswoning uit 1890 bleef ongewijzigd: antieke deuren, schouwmantels, stenen en eikenhouten vloeren, een sobere en frisse aankleding en tafels die ver uit elkaar staan.
Chef Kris Nijs en gastvrouw Francine Van Loock verwelkomen ons van harte in hun zaak.
Chef Kris Nijs heeft er 27 jaar dienst opzitten, onder meer een decennium als chef van het Lierse restaurant De Fortuin. In De SmaaK verdeelt hij de taken met zijn vrouw. Chef Kris Nijs werkt met eenvoudige verse smaakvolle seizoensproducten.

We genieten van een 5-gangenmenu aan de speciale Oeverprijs van € 33:
- Amuse van de chef
- Carpaccio van Ierse rundskogel, rucola, kroketje van Oud Brugge
- Soepje van de chef
- Traag gegaarde Franse hoevekip, crème van bloemkool, jonge wortel, aardappelsoezen
- Crème brûlée, Grand Marnier, palmsuiker

Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :in Bistro De SmaaK, Gemeenteplein 20 te 2520 Broechem waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 33 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :24
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd061)    
 
 
 
Badminton MortselVR 07/04/17
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd072)    
 
 
 
Weekend in de Veluwe (Landal Middelenberg Apeldoorn, NL)VR 07/04/17
Periode :VR 07/04/17 -> MA 10/04/17
Omschrijving :foto bij activiteit
Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd073)    
 
 
 
Rustige fietstocht van Lichtaart naar Geel (en terug)(± 40 km)VR 07/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitEen rustige fietstocht van Lichtaart naar Geel (en terug) van ongeveer 40 km.
Het is een landelijke fietstocht, geen 'natuurfietstocht'.
We passeren Bobbejaanland.
In Geel houden we onze eerste stop met de mogelijkheid om Geel te verkennen of om iets te knabbelen.
Onze tweede stop houden we aan het recreatiedomein de 'Dekshoevevijver'.
Je kunt eventueel rond de vijver wandelen (2 km). Voor deze stop dien je zelf een knabbel en een drankje te voorzien!
Daarna volgen we het kanaal en fietsen zo weer huiswaarts, eventueel passeren we nog even langs Polle, een grote geitenboerderij..
Bij héél veel wind of regen, gaat de tocht niet door.
Meebrengen : fiets in goede staat, knabbel en drankje voor onderweg!
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :in de Foréal (restaurant) te Lichtaart , Herentalsesteenweg 64, 2460 Lichtaart (van op de steenweg een kasseiweg in te rijden, op 400 m ligt de Floréal, aan de rand van het bos). De Floreal is open vanaf 13u.
Aanvangsuur :13u30
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd075)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 07/04/17
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd071)    
 
 
 
Wandeling Oisterwijk (vennen) (14km of 20,5km)ZA 08/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitZeer mooie en prachtige natuurwandeling, Oisterwijk met zijn 80 prachtige vennen! We maken een fraaie, maar rustige wandeling langs de talrijke vennen in Oisterwijk. Geniet van het uitzicht over het water, wandel door de bossen en laat je verrassen door de bijzondere combinatie van bos, heide en vennen!
Dit is geen Marchingwandeling!!!!
Tussenstops zijn voorzien.
Meebrengen :hapje, drankje voor onderweg, zonnetje, stevige wandelschoenen.
Na de wandeling kan er nog een hapje gegeten worden.
http://grootspeijck.com
Afspraakuur :9u20
Afspraakplaats :aan P&R Keizershoek waar de verantwoordelijke staat om eventueel carpoolers mee te nemen of om 10u30 aan het Bezoekerscentrum Oisterwijk, Van Tienhovenlaan 4 te 5062 SK Oisterwijk, Nederland
Aanvangsuur :10u45
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Wegwijzer :P&R Keizershoek Merksem (tegenover Carrefour Schoten)
Fotoalbum :107 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd084)    
 
 
 
Bloesemfietstocht in Haspengouw (45 km en heuvels)ZA 08/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitDe bloesems zijn er al. Vanuit Kortessem naar Gors-Opleeuw, Zammelen, Piringen, Vechmaal en Heks. Dan via Borgloon en Wellen terug naar de start. Er is een stop onderweg. We volgen de knooppunten en beginnen in de buurt van 122 - 121 - 137 - 136 - 128 - 117 - 118 - 132 - 133 - 157 - 156 - 155 - 154 - 152 - 153 - 148 - 121 en naar de kerk. Ik hoop dat die knooppunten nog kloppen. We fietsen iets trager bergop en nemen de tijd om rondom ons te zien. Onderweg zijn er kastelen, dorpsgezichten en stroopfabrieken.
Meebrengen : fiets in goede staat!
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :aan de kerk in het centrum van Kortessem: Kerkplein 1 - 3720 KORTESSEM. Géén plaats daar? Uitwijken naar Sporthal, Oud-Meesenhoven 2 - 3720 KORTESSEM. Vanuit Berchem 90 km of 1 uur rijden. Werken in Herentals.
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd085)    
 
 
 
Natuurwandeling Zevenbergenbos in Ranst (8 km)ZO 09/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitHet Zevenbergenbos is een niet publiek toegankelijk bos met een prachtige voorjaarsflora van o.a. bosanemoon, sleutelbloem, speenkruid, bosviooltje,… die nu op zijn mooist is. Oever heeft op deze ‘open natuurdag’ van de beheerder toestemming gekregen om het gebied te bezoeken zonder externe begeleiding.
Uitzonderlijk kunnen we ook de prachtige kloostertuin bezoeken.
We maken een rustige wandeling met oog voor de natuur, van ongeveer 8 km, in het bos en haar landelijke omgeving. We eindigen de wandeling rond de middag aan het ‘boshuisje’, waar warme en koude dranken, soep en pannenkoeken te verkrijgen zijn. Iedereen is vrij om hier kort of lang te blijven en te genieten van deze mooie lentedag middenin de natuur.
Meebrengen : stapschoenen (het is er plaatselijk vochtig), verrekijker en eventueel fototoestel. Honden zijn niet toegelaten.
Bijdrage : € 1 (deze zal geschonken worden aan het reservaatfonds van Zevenbergen).
Afspraakuur :8u45
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk (zonder carpoolgarantie) of om 09u30 op het einde van de Kastanjelaan (nabij de kruising met de Kasteeldreef) in 2520 Ranst. We parkeren langs de zijkant van de Kastanjelaan.
Het zou fijn zijn als je voorbij Oud Berchem Kerk rijdt, je even kijkt of er Oeverleden willen carpoolen.
Aanvangsuur :9u40
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd095)    
 
 
 
Fietstocht (79,5 km met 3 stops) vanuit Zeebrugge BadZO 09/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitMet heel veel plezier is Danny onze gids voor een schitterende en landelijke fietstocht aan onze Belgische Oostkust.
Vanuit Zeebrugge Bad neemt Danny ons mee richting Knokke Zoute en Sluis. We rijden langsheen onze kust tot in Knokke Zoute en via Retranchement (NL) fietsen we richting Sluis.
Na een goede 22 km houden we een eerste stop. We zetten onze weg daarna voort via prachtige fietswegen richting Moerkerke (deelgemeente van Damme) en Maldegem Donk. Daar volgt een 2de (hopelijk zonnig) terrasje. We hebben dan 44 km gefietst.
Vervolgens rijden we richting Sijsele, Male (gekend om zijn abdij), Brugge Sint-Kruis en Damme. Aan de Damse vaart houden we een 3de stop na ongeveer 60 km. Tenslotte rijden we via het pittoreske Dudzele en Lissewege richting Zeebrugge Bad.
We zullen dan ongeveer 79,5 km hebben gefietst en met volle teugen hebben genoten van een buitengewoon schitterend fietsparcours.
Nadien kunnen we nagenieten met een terrasje op de zeedijk, samen iets eten of ook nog een korte duinen- en strandwandeling maken en leren we de “Fonteintjes” kennen. De Fonteintjes zijn een langgerekt duinengebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden. Het gebied ligt tussen Blankenberge en Zeebrugge Bad.
Rijsnelheid: 18-20 km/u (bij tegenwind iets minder, bij rugwind iets meer)
Aantal stops: 3 (na 22 km, 44 km en 60 km)
Mee te brengen: een fiets in zeer goede staat, één of meerdere snacks (en/of lunchpakket) en een drankje voor onderweg
Opmerkingen:
1.Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door (en wordt deze verplaatst naar een andere datum).
2.Gelieve ten laatste op zaterdag 8 april om 22u Danny te verwittigen van deelname.
3.Indien je een weekend aan zee zou plannen (het is paasvakantie) kun je eventueel een dag vroeger komen en kan Danny op zaterdag een extra kortere namiddagrit organiseren (afstand nader te bepalen, vertrekuur: 13u30, zelfde afspraakplaats).
4.Indien je graag een dagje vroeger komt, kan Danny maximum 7 mensen onderdak bieden (je moet dan een slaapzak en een kussen meebrengen). Verwittig hem tijdig.
5.Je kunt Zeebrugge Bad ook bereiken met de trein. Vanuit Brugge Sint Pieters vertrekt er ieder uur een trein richting Zeebrugge Bad (bijvoorbeeld: vertrek om 09:48 aankomst 10:18)
Afspraakuur :10u
Afspraakplaats :(GRATIS) parking ter hoogte van Baron De Maerelaan 8 8380 Zeebrugge Bad (op slechts 100m van het treinstation Zeebrugge Strand).
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Fotoalbum :26 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd094)    
 
 
 
Wandeling in het Waasland en zijn polders (15 km)ZO 09/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken aan Bazel Kerk en wandelen via de polders naar Rupelmonde. Een stop in het Loze Vissertje voor een natje en een droogje (onder voorbehoud, als er plaats is). Dan door de polders naast de Schelde via een kreekroute terug naar Bazel. Dit is een combinatie van twee wandelingen van Oeverlopen in de polders van het Sigmaproject. We komen dus door reservaten, kreken, dammen, dijken, modder, harde wegen, niet verharde wegen en water.
Geen stops meer in cafeetjes, maar bankjes en mooie plekjes genoeg om ons even neer te zetten.
Meebrengen : stevige waterdichte schoenen, drank en picknick voor onderweg.
Honden mag, maar enkel aan de leiband.
Na de wandeling zijn er genoeg gelegenheden om bij te komen en te eten eventueel, minstens 4 gelegenheden rond de kerk en één in het park.
Afspraakuur :10u15
Afspraakplaats :Oud Berchem Kerk (zonder carpoolgarantie) of om 11u aan Bazel Kerk, Koningin Astridplein 6, 9150 Bazel bij Kruibeke
Aanvangsuur :11u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
Fotoalbum :93 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd092)    
 
 
 
Wandeling in het Meerdaalwoud (17,5km)ZO 09/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitPrachtige lentewandeling rond en door het Meerdaalwoud, het vroegere jachtgebied van de Hertogen van Brabant.
Kom mee genieten van de voorjaarsbloeiers zoals speenkruid, bosanemoon, sleutelbloem, bosviooltje....
Alles is door de hoge lentetemperaturen veel vroeger in bloei dan de vorige jaren. Na de middag gaat het naar het Herculessalon en via de Paddepoel keren we terug naar onze startplaats. Daar zijn gelegenheden genoeg om wat na te praten bij een drankje en/of een hapje.
Meebrengen : hapje en drankje voor onderweg (2 stops voorzien), stevige wandelschoenen, petje, fototoestel, goed weer en goed humeur, Oeverlidkaart.
Afspraakuur :10u30
Afspraakplaats :Rode Kruisplein,2800 Mechelen of om 11u15 ter plaatse: parking tussen derde en vierde vijver aan de Zoete Waters, Maurits Noëstraat, 3050 Oud-Heverlee.
Aanvangsuur :11u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Rik V - 0472 44 72 43
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd093)    
 
 
 
Fietstocht - Boomgaardroute vanuit Ranst (max.30 km) (kleine inkorting)ZO 09/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitIedereen heeft opgemerkt dat de fruitbloesems er al zijn. Twee weken te vroeg , maar telkens weer: Oh, zo mooi!
Naar jaarlijkse gewoonte verkennen we de "boomgaardroute" op een rustig tempo, met de nadruk op genieten van al die lentepracht. Mogelijke tussenstop en na de tocht idem.
Meebrengen : fiets in goed staat - reserve binnenband (altijd nuttig) - een snack en/of een drankje .
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Kerkplein aan de Lievevrouwstraat te 2520 Ranst.
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd096)    
 
 
 
Wintertennis MortselZO 09/04/17
Omschrijving :#ZON
Aanvangsuur :19u
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd091)    
 
 
 
Citytrip Barcelona OOK NIET-LEDEN!DI 11/04/17
Periode :DI 11/04/17 -> VR 14/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.


Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Bijdrage :€ 599
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor weekends en reizen
Fotoalbum :103 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd111)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 11/04/17
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd112)    
 
 
 
Badminton KesselDI 11/04/17
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd113)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Orpheline (Arnaud des Pallières), UGC AntwerpenDI 11/04/17
Omschrijving :Vier vrouwelijke personages, vier fases in het leven. De kindertijd van Kiki, voor wie een banaal spelletje uitdraait op een tragedie. De puberteit Van Karine, die probeert te ontsnappen aan een weinig rooskleurige gezinssituatie. De jonge vrouw Sandra, die zich vestigt in Parijs waar de tegenslagen zich opstapelen. De volwassen Renée, die ervan overtuigd is haar verleden achter zich te kunnen laten.
Adèle Exarchopoulos en Adèle Haenel zijn niet eens de enige redenen om te gaan kijken naar deze film van de Franse regisseur Arnaud des Pallières. De Britse Gemma Arterton schittert mee. Recensent Ruben Aerts zag ‘een broeierig en heftig portret van een jonge vrouw in vier fases van haar leven’. (De Standaard)
Acteurs : Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Solène Rigot,...
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Laat je parkingticket valideren aan de kassa van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd114)    
 
 
 
Jongerencafé, MortselDO 13/04/17
Omschrijving :#JCM
Afspraakuur :vanaf 20u
Info :jongeren
Wegwijzer :Theatercafé Mortsel
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd131)    
 
 
 
Badminton MortselVR 14/04/17
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd142)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 14/04/17
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd141)    
 
 
 
We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax Merksem OOK NIET-LEDEN!ZA 15/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitNTGent met We Shall Overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax
We Shall Overcome troost, ontroert, en verbindt mensen. De minzame Opbrouck tovert de voorstelling om in een twee uur durend gebeuren van collectieve cocooning. Iedereen eet uit de hand van deze hoogst aaibare ceremoniemeester en zingt op zijn aangeven gewillig mee. Ga dat zien en horen, en laat u meeslepen.*****
De Morgen
“Pete Seeger meets Willem Vermandere, Boris Vian, Kurt Weill, Leonard Cohen, Wannes Van de Velde, June Tabor, Bob Dylan, Vuile Mong, Bob Marley, Walter De Buck, Jacques Brel, John Lennon, Nick Lowe, Captain Sensible, PJ Harvey, en vele, vele anderen.
Een avond waar het bezwaarde geweten een stem krijgt, het gebroken geweer, de vredesduif, de regenboog, Jean Jaurès, Bertrand Russell... Een avond zoals ik hem mij herinner uit de jaren tachtig, de betogingen vóór de vrede en tegen de atoomraketten, de mars op Brussel, miljoenen burgers stapten op treinen en zongen zich een weg naar de hoofdstad. Duizenden kelen zongen oude liederen, alsof het zingen ons wapen was. De bloem in de geweerloop. Vreedzaam liepen we hand in hand een betere wereld tegemoet. En we zongen, en we hoopten, zoals de generaties voor ons. We shall overcome.
Tijdens de herdenkingen aan de Eerste Wereldoorlog mag de herinnering aan zij die bleven zingen niet vergeten worden, zij die vochten voor de vrede en het respect tussen de naties en de volkeren, zij die geloofden in de diplomatie en het pacifisme. Voor hen geen gedenksteen, of triomfboog, zij leven verder in hun liederen, in hun zuivere stem, in hun voortdurend protest. Opdat wij nooit zullen vergeten, en wij tot in de eeuwen der eeuwen zullen inzien, dat elke oorlog, waar ook ter wereld, een aanslag is op het fundament van onze beschaving. Maar vooral: opdat wij zouden blijven zingen.”
Aan het woord is Wim Opbrouck. In het kader van de honderdjarige herdenking van WOI stelde Opbrouck samen met zijn muzikale wapenbroeder Ron Reuman een avond samen met muziek uit het repertoire van de vredesbeweging. Traditional, gospel, folk, rock, chanson – het repertoire is rijk.
Drie muzikanten en een acteur. Samen zorgen ze voor verrassende arrangementen van bekende en minder bekende liederen. ‘We Shall Overcome’ is een prachtig theaterconcert dat diep in de onderbuik van de geschiedenis tast. Soms donker, woelig en hard. Soms meeslepend, aanstekelijk en hoopvol.
Zang en muziek: Wim Opbrouck, Axl Peleman, Roeland Vandemoortele, Ron Reuman
Productie: NTGent
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van CC Merksem, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem.
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd152)    
 
 
 
Wandeling vanuit Dworp naar het Hallerbos (boshyacinten) ongeveer 17 kmZO 16/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe gaan eerst naar het gebied van de 7 Bronnen. Een rustig en vergeten stukje met mooie vijvers. Dan volgen we de weg van de kluizenaar en zijn we in franstalig gebied. Via de sentier des Moines en de chemin du Roton gaan we richting een watertoren waar we zelfs de Leeuw van Waterloo in de verte kunnen zien. Nu maken we de oversteek naar het Hallerbos. Het einde van de bloeitijd van de bosanemonen en nu volop boshyacinten.
Misschien veel te veel volk in de herberg 't Kriekske. Naargelang de drukte stoppen we om iets te drinken of besluiten we om verder te gaan. Terug naar de auto's en eventueel langs herberg De Zwaan in het centrum van Dworp.
Meebrengen : Goede wandelschoenen, een hapje en drankje voor onderweg, kledij aangepast aan het weer.
Afspraakuur :12u
Afspraakplaats :Oud-Berchem-kerk om 11u of om 12u ter hoogte van Groene Jagersstraat 18 in 1653 DWORP (Beersel)
Een parking tussen de huizen: rechts liggen de huizen - links is er plaats onder het domein Destelheide.
Aanvangsuur :12u10
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd165)    
 
 
 
Fietsen in het Waasland (55km)ZO 16/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe maken een aangename fietstocht langs landelijke en veilige wegen richting Rupelmonde, Kruibeke, Haasdonk en Beveren.
Halverwege is een tussenstop voorzien (en wie weet een extra kleine stop voor een ijsje?).
Na de rit heb je de mogelijkheid voor een hapje en/of drankje in 't Veer.
Rijsnelheid: 19-20 km/u (bij tegenwind iets minder, bij rugwind iets meer) - de gemiddelde snelheid is meestal ongeveer 18 km/u.
Meebrengen : een fiets in zeer goede staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Afspraakuur :12u40
Afspraakplaats :Eetcafé 't Veer, Sint-Jozefstraat 35, 9140 Tielrode (Temse)
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Fotoalbum :14 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd167)    
 
 
 
Wandelen door Lievensberg en Zoomland (± 12 km)ZO 16/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitLievensberg is een oud landgoed Het gebied bestaat uit loof- en naaldbos, enkele vastgelegde stuifduintjes en een ca 25 ha groot heideveld. In De villa is een horeca gelegenheid gevestigd.Zoomland is een landgoed en natuurgebied ten oosten van Bergen op Zoom. Het is 308 ha groot In het bos liggen nog enkele heideveldjes, weiden en akkers. De oude laanbomen herbergen holenbroeders als boomklever en bosuil. Ook huizen er vleermuiskolonies.
Meebrengen :Aangepast schoeisel
Tussenstop voorzien
Afspraakuur :12u45
Afspraakplaats :Stayokay Boslustweg 1 NL 4624 RB Bergen op Zoom
Aanvangsuur :13u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Diane DK - 0485 80 29 86
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd166)    
 
 
 
Wintertennis MortselZO 16/04/17
Omschrijving :#ZON
Aanvangsuur :19u
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd161)    
 
 
 
Samenkomst Genietersweekend Geuldal Mechelen (NL)ZO 16/04/17
Omschrijving :De deelnemers van het Genietersweekend Geuldal Mechelen (NL) van VR 21/04 tot ZO 23/04/2017 komen samen voor de praktische afspraken, om met elkaar kennis te maken en om de kamerindeling en carpooling te bespreken!
Dus wel belangrijk dat je er bent! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be)
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Aanvangsuur :20u
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd164)    
 
 
 
Luxe ontbijt op Paasmaandag + wandeling LierMA 17/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitCafé Restaurant Dijk34 is gelegen aan de Nete in Lier. Het is de plek bij uitstek om te genieten van de mooie omgeving en het rustgevend panoramisch uitzicht met o.a. de Sint-Gummarustoren, de groene oevers, de prachtig gerestaureerde bloemmolens, ...
De architectuur van het restaurant is strak. Binnen zorgt een centrale open haard voor gezellige warmte. In de zomer is het ruime, zwevende terras erg geliefd, zowel voor een frisse mojito, als voor een licht slaatje of een uitgebreid gastronomisch diner.
Dijk34 staat ook bekend voor zijn Luxe ontbijt!
Daarom organiseren we dit Luxe ontbijt op Paasmaandag voor onze Oeverleden. Samen genieten we van:
• Een glas huischampagne
• Vers fruitsap, koffie of thee
• Een zacht gekookt eitje
• Bocconcini mozarella/tomaat
• Gekookte Serranoham met honing/mosterddressing
• Quiche lorraine
• Gravad lax met dille-yoghurt en radijs
• Preparé met gesnipperde ui
• Brie met honing, rozijnen en briochecroutons
• Italiaanse croque met basilicumolie
• Yoghurtje met aardbei
• Croissant, bruin en wit broodje
• Confituur en choco
Na het Luxe Ontbijt neemt Raf ons mee op sleeptouw voor een prachtige wandeling langs de oevers van de Nete.
Het is niet mogelijk om enkel aan de wandeling deel te nemen.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :in Café Restaurant Dijk34, Hoogveldweg 34 Lier waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :33
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd172)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 18/04/17
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd181)    
 
 
 
Badminton KesselDI 18/04/17
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd182)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Lady Macbeth (William Oldroyd), UGC AntwerpenDI 18/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitHet Engelse platteland, 1865. Katherine is uitgehuwelijkt aan een oudere, rijke man. Ze worstelt met de strenge sociale regels van haar tijd en haar liefdeloze huwelijk. Als ze een affaire krijgt met een jonge stalknecht, ontketent die passie de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil.
Regisseur William Oldroyd verdiende zijn strepen in het Britse theater. Maar zijn debuutfilm ‘Lady Macbeth’ heeft niets te maken met Shakespeare en alles met een 19de-eeuwse novelle van de Russische schrijver Nikolaj Leskov, ‘Lady Macbeth uit het district Mtsensk’. Recensent Ruben Aerts zag een ‘verbluffend regiedebuut’ en ‘een visueel genot’. ‘Maar uiteindelijk is het Florence Pugh die als Katherine de show steelt.’ Florence Pugh, 21 jaar oud, is een naam om te onthouden. (De Standaard)
Acteurs : Christopher Fairbank, Florence Pugh, Cosmo Jarvis

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Laat je parkingticket valideren aan de kassa van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :20u
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd183)    
 
 
 
Ballet 'East' AntwerpenWO 19/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitDe Engels-Bengaalse Akram Khan, de Israëlische Ohad Naharin en de Belgisch-Marokkaanse Sidi Larbi Cherkaoui: drie choreografen die zich op de grenslijn bevinden tussen Oost en West, maken deze constante balans tot een thema.
Kaash - Akram Khan
Khan tast met zijn unieke dansstijl, geworteld in de Indiase dansvorm kathak, de grenzen af van het westerse dansidioom. Met Kaash geeft Khan een eigen visie op Shiva. Hij benadert deze god van destructie én creatie, traditioneel vereenzelvigd met een verankerd verleden, vanuit een tegenovergesteld perspectief: wat zijn onze toekomstmogelijkheden? Kunstenaar Anish Kapoor vertaalt dit transcendente thema naar een poëtische scenografie en de Engels-Indische componist Nitin Sawhney zorgt voor muzikale parallellen met de krachtige en hoekige hardheid van Khans abstracte bewegingstaal.
Secus - Ohad Naharin
Een abstracte choreografie over macht en extre­men in de door Naharin zelf ontwikkelde virtuoze bewegingstaal Gaga. In Secus worden de grenzen afgetast tussen het explosieve en het delicate door de idee van overdrijving en understatement. Secus neemt een centrale plek in binnen het oeuvre van Ohad Naharin en verheft de grensoverschrijding van de danser zelf tot thema.
Requiem - Sidi Larbi Cherkaoui
Een nieuwe creatie op het Requiem van Gabriel Faure, aangevuld met oriëntaals geïnspireerde composities van Wim Henderickx, live uitgevoerd door HERMESensemble. Cherkaoui brengt naast de dansers van Ballet Vlaanderen eveneens het koor van Opera Vlaanderen op de scène. Dit Requiem staat in het teken van versmelting, met groot respect voor de respectievelijke tradities. Het Requiem als een serene en contemplatieve smeek­bede voor de bevrijding van de mens.
Duur: 2u 15min

Er is een gratis inleiding 45 minuten vooraf. We spreken om 18u50 af aan de inkom van de Opera om de inleiding bij te wonen! Laat aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je niet naar de inleiding kunt komen. Je kaartje ligt dan aan de kassa op naam van Oever + je naam!
Tickets kosten normaal € 45. We hebben uitstekende plaatsen van de tweede duurste prijscategorie.
De voorstelling duurt ongeveer 2 uren, inclusief één pauze.
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :in de inkom van de Opera Antwerpen, Frankrijklei 3 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Opgelet: sinds 1 september is premetrostation Opera voor twee jaar gesloten. De trams zullen er nog wel doorrijden, maar niet stoppen. Je kunt tijdens de werfperiode van 2 jaar gebruik maken van de stations Meir, Astrid en Diamant.
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 40,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd191)    
 
 
 
Ballet in de cinema - A Hero of our Time - DemutskyDO 20/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitDeze nieuwe, poëtische productie wordt voor het eerst in België vertoond dankzij de cinema! Een reis op pointes gebaseerd op een meesterwerk uit de Russische literatuur. Het Bolshoi op volle kracht.
Uitvoering door het Bolshoi Theater in Moskou.
Duur: 165 min
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :Kinepolis Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, voor de rechter ticketautomaten!
Aanvangsuur :19u45
Bijdrage :€ 17
Max. personen :20
Wegwijzer :Kinepolis Antwerpen
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd201)    
 
 
 
Badminton MortselVR 21/04/17
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd213)    
 
 
 
Genietersweekend Geuldal nabij Maastricht (NL) met verblijf in 4* Hotel Brull ENKEL OEVERLEDEN!VR 21/04/17
Periode :VR 21/04/17 -> ZO 23/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitInfo: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.


Online info: enkel opvraagbaar voor leden. Inloggen kan linksboven.
Bijdrage :€ 149
Begeleiding :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor weekends en reizen
Fotoalbum :45 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd214)    
 
 
 
Praatcafé MortselVR 21/04/17
Omschrijving : Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd212)    
 
 
 
Klassiek Concert - Noorse romantiek met Markus Groh AntwerpenVR 21/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitKlassiek concert met deFilharmonie
Stenhammar - Ett drömspel (suite)
Grieg - Pianoconcerto in a, opus 16
Stenhammar - Symfonie nr. 2 in g, opus 34
Nee, het pianoconcerto van Grieg zal je niet gauw te horen krijgen op de Elisabethwedstrijd. Te sprankelend, te poëtisch, te blijmoedig. Ideale muziek dus om te spelen nadat je die eerste prijs op zak hebt gestoken.
Ex-Elisabethwinnaar Markus Groh ontspant de vingers in wat een van de meest aanstekelijke concerto's uit het repertoire is. Om de Noorse romantiek heen drapeert Christian Lindberg schitterende texturen van de Zweedse grootmeester Wilhelm Stenhammar. Een must voor liefhebbers van Scandinavisch design.
Christian Lindberg - dirigent
Markus Groh - piano
Afspraakuur :19u45
Afspraakplaats :Koningin Elisabethzaal Astridplein 26 2018 Antwerpen
Na de 1ste deur links.
Aanvangsuur :20u
Bijdrage :€ 21,25
Max. personen :20
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd211)    
 
 
 
Bloesemwandeling-Natuurwandeling Borgloon (20,5km)ZA 22/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitPrachtige Natuur-Bloesemwandeling van ± 20,5km. Het heuvelland van Vochtig Haspengouw ligt in het overgangsgebied van laag naar midden Belgie. De zandlagen liggen er op waterdichte kleilagen zodat er vele bronnen gevormd worden. De boomgaarden kleuren de streek: bloesems in het voorjaar en vruchten op het einde van de zomer. Ook enkele van de meest noordelijk gelegen wijngaarden van Europa bevinden zich in de streek. Het gebied tussen Gors, Zammelen en Jesseren is een groene schatkamer van natuur. Natte natuur met poelen en orchideeënweiden wisselen met prachtige hellingbossen en fruitgaarden. De wandeling loopt langs verschillende natuurgebieden.
Dit is een rustige dagwandeling!!! We houden regelmatig halt om van de prachtige uitzichten te genieten. Terug aan het beginpunt rond 18.00u.
Tussenstop waarschijnlijk maar niet gegarandeerd.
Meebrengen : stevige wandelschoenen, zonnecrème, picknick, drankje.
Afspraakuur :9u15
Afspraakplaats :aan Fruitkraam Cools waar de verantwoordelijke zal staan om eventueel te carpoolen of ter plaatse aan Taverne De Burcht Speelhof Borgloon
Aanvangsuur :10u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)
Fotoalbum :102 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd226)    
 
 
 
Stadswandeling AntwerpenZA 22/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVandaag maken wij een wandeling van 'Het Eilandje' naar de wijk 'Sint-Andries'. Deze wandeling wordt georganiseerd door Patrick van de Oeverjongeren maar ook niet-jongeren mogen aan deze wandeling deelnemen.
Meebrengen : stevige wandelschoenen.
Afspraakuur :14u20
Afspraakplaats :Aan het Rubensstandbeeld op de Groenplaats van Antwerpen
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd228)    
 
 
 
Opera in de Cinema - Eugeen Onegin van Tsjaikovski AntwerpenZA 22/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitLive vanuit de Metropolitan New York
Anne Netrebko herhaalt een van haar meest geprezen rollen: de naïeve hoofdrol van Tatiana uit Tsjaikovski’s opera, een adaptatie van Poesjkins klassieker. Dmitri Hvorostovsky zingt Onegin, een jongeman die Tatiana’s liefde verwerpt tot het te laat is
Afspraakuur :18u30
Afspraakplaats :Kinepolis Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, voor de rechter ticketautomaten!
Aanvangsuur :18u30
Bijdrage :€ 24,50
Max. personen :20
Wegwijzer :Kinepolis Antwerpen
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd222)    
 
 
 
Theater 'Kopenhagen' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!ZA 22/04/17
Omschrijving :In 1941 bezocht Werner Heisenberg, grondlegger van het onzekerheidsprincipe in de kwantummechanica, in bezet Denemarken zijn voormalige mentor en nobelprijswinnaar, Niels Bohr. Heisenberg is hoofd van het onderzoek naar de atoombom in Nazi-Duitsland, Niels Bohr zal een rol spelen in Los Alamos. De vrienden gingen als vijanden uit elkaar, waarom?
Michael Frayn laat de twee wetenschappers na hun dood de zaak nog eens grondiger onderzoeken. Net als bij het gedrag van elementaire deeltjes, blijven de motieven van Heisenberg raadselachtig, veelvuldig, ongrijpbaar en spannend in hun fundamentele onzekerheid.
Auteur: Michael Frayn
Vanavond is het première!
Inbegrepen : inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie na de voorstelling, gratis vestiaire en programma-boekje.
Afspraakuur :20u
Afspraakplaats :aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen
Aanvangsuur :20u15
Reservatie :€ 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
Max. personen :10
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd227)    
 
 
 
Sien Eggers, Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch l'Etude Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 22/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitCC Brasschaat is volledig uitverkocht maar wij hebben nog tickets! Reserveer snel!
‘All the world’s a stage, And all the man and woman merely players: They have their exits and their entrances, And one man in his time plays many parts.’, As You Like It, Shakespeare.
Drie vrouwen ontmoeten elkaar en wagen zich aan een studie over Shakespeare.
Ieder heeft hier zo haar eigen reden voor.
Ze drinken wijn. Verliezen zich in taal en onderzoeken Shakespeares vrouwenrollen in zichzelf, gaande van Lady Macbeth, tot de getemde feeks, van Portia tot Ophelia.
Naarmate de studie vordert vermengen de levens van de drie vrouwen zich steeds meer met de rollen van Shakespeare en omgekeerd, met alle gevolgen van dien…
Kom kijken en laat je meevoeren door Eggers (Eigen Kweek, De Koe, HETGEVOLG), Wildemeersch (Het Nieuwstedelijk, The Actors Studio, New York, De Kavijaks) en Palmers (De Koe, SKaGeN, De Helaasheid Der Dingen), drie rasactrices die hun krachten bundelen in deze wervelende Shakespeare-trip.
Concept Jessa Wildermeersch ism Sofie Palmers en Sien Eggers
Tekst en spel Sien Eggers, Sofie Palmers, Jessa Wildermeersch naar William Shakespeare
PS: de tickets kosten normaal € 13! Profiteer hier van je Oevervoordeel!
Afspraakuur :20u15
Afspraakplaats :aan de kassa van CC Brasschaat, Gemeentepark 8, 2930 Brasschaat (het Hemelhof ligt tegenover de Ruiterhal!)
In de Hemelhoeve kun je voor en na de voorstelling iets drinken!
Aanvangsuur :20u30
Reservatie :€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :6
Wegwijzer :Hemelhoeve (Park Brasschaat)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd225)    
 
 
 
Safaripark Beekse BergenZO 23/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitIn het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.450 dieren in hun natuurlijke omgeving.
Denk je aan Afrika, dan denk je aan 'The Big Five': de 5 grootste dieren van Zuid-Afrika. Safaripark Beekse Bergen is het enige wildlife park in de Benelux waar je neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen op 1 dag kunt spotten. Je komt ze tegen tijdens een tour door het 120 hectare grote park.
Tijdens de safari vertellen de rangers spannende en grappige weetjes over de dieren. Wanneer vallen leeuwen hun prooi aan? Maar ook, hoeveel kilo poept een olifant elke dag? Ga op avontuur en je komt alles te weten.
Safaripark Beekse Bergen kun je op 4 manieren ontdekken. Je kunt wandelend op safari gaan, maar ook met de boot, de auto of de bus. Aan jou de keus. Bij de pinguïns en tijgers achter in het park komen de verschillende safarivormen samen en kun je eenvoudig wisselen.
De Beekse Bergen ligt op een klein uurtje rijden vanuit Antwerpen.
Iedereen zorgt zelf voor een ticket. Je kunt ter plaatse een ticket kopen (€ 23,50) of op de site van vakantieveiligen loopt er een tijdelijke actie. Met wat geluk kan je hier een voordelig ticket op de kop tikken (https://www.vakantieveilingen.be/dagje-uit/dierentuin/safaripark_beekse-bergen.html).
Afspraakuur :9u
Afspraakplaats :aan Fruitkraam Cools, Autolei 305, 2160 Wommelgem (zonder carpoolgarantie) of om 10u15 aan de kassa van de Beekse Bergen, Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek
Aanvangsuur :10u30
Info :Annick F
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd231)    
 
 
 
Wandeling Kessel (± 12 km)ZO 23/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe wandelen door de Kesselse heide naar het Fort van Kessel. We houden een tussenstop in de Sporthal de Putting. Vervolgens wandelen we door het mooie natuurgebied Hoogbos om daarna terug door de Kesselse Heide langs een andere zijde terug via de Kleine Nete uit te komen aan het Badhuis, waar de mogelijkheid is om nog iets te drinken of te eten.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen
Afspraakuur :13u15
Afspraakplaats :op de parking van het Badhuis, Emblemsesteenweg 73 te 2560 Kessel
Aanvangsuur :13u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Mon V - 0485 54 84 40
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd232)    
 
 
 
Pétanque WommelgemDI 25/04/17
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd251)    
 
 
 
Badminton KesselDI 25/04/17
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd252)    
 
 
 
Sauna Espace, KalmthoutDO 27/04/17
Omschrijving :We relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur :vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen :Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info :Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer :Sauna Espace, Kalmthout
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd271)    
 
 
 
Theater Abattoir Fermé met Alice SchotenDO 27/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitEen teder, donker sprookje voor iedereen die volwassen is of dat moet worden.
Alice weigert volwassen te worden. Of toch in een door logica gedomineerde wereld die haar verhindert om te geloven in geniale nonsens, sprekende poezen en lieve ridders. Liever kruipt ze weg in haar eigen zeepbel waar ze vergezeld wordt door een vriend die haar verhalen voert. En broodjes, maar Abattoirs Alice heeft geen honger …
“De absurde droomwereld van Lewis Carrolls Alice in Wonderland en het surrealistische theater van Abattoir Fermé lijken elkaar voorbestemd” - 8weekly (nl)
"Alice van Abattoir Fermé is een prachtige en prikkelende hedendaagse versie van Carrolls verhaal over een vrouw die liever in haar poppenhuis blijft wonen” - Focus Knack
Na schitterende recensies afgelopen seizoen, herneemt Abattoir Fermé deze ode aan zorgeloosheid en onzin. Een teder en donker sprookje vol knappe dialogen, voor iedereen die volwassen is of dat moet worden.
De beeldtaal van het gezelschap is hypervisueel, met een filmische inslag en veel theatrale fantasie.
Abattoir Fermé wisselt tekstloze theaterproducties af met muziektheater, tekstcreaties, dans, monologen, figurentheater of opera. Soms kriebelt het zelfs richting televisie, kortfilm of concert. Eigen creaties vormen de hoofdmoot, maar evengoed neemt het gezelschap graag bestaand repertoire onder handen. 
Tekst en regie: Stef Lernous, vrij naar Lewis Caroll
Spel: Aat Ceelen, Kirsten Pieters, Lukas Smolders, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Lobke Leirens (stage).
Muziek: Kreng
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :CC De Kaekelaar, Sint Cordulastraat 10 Schoten
Aanvangsuur :20u
Reservatie :€ 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :8
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd272)    
 
 
 
Badminton MortselVR 28/04/17
Omschrijving :#VRB
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd284)    
 
 
 
Etentje in Vieux Depot BrasschaatVR 28/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVanavond gaan we heel lekker eten en genieten in Brasserie Vieux Depot in Brasschaat. We opteren voor een budgetvriendelijk etentje (alle dranken inbegrepen) in de Parijse bistro Vieux Depot aan de rand van het park van Brasschaat, oergezellig met zijn art-déco interieur (perfect nagebootst!)
De chef stelt ons het volgende menu voor:
Glaasje cava
* * *
Carpaccio van rundsvlees (1)
OF
Kaaskroket (2)
* * *
Sorbet van de chef
* * *
Entrecote met witloofslaatje en Brasschaats hooi (A)
OF
Verse vis van de dag afhankelijk van het aanbod (B)
OF
Oosters vispannetje met purée (C)
OF
Vegetarische wok met verse groenten (D)
* * *
Dessertpalet van de chef
* * *
Koffie of thee
Dit menu is inclusief wijnen en waters tot en met het hoofdgerecht.
Vermeld op je overschrijving de keuze van je voor- en hoofdgerecht!
Dit wordt alvast een geslaagde avond!
Afspraakplaats :in brasserie Vieux Depot, Oude Baan 14 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur :19u45
Reservatie :€ 39 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :25
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd286)    
 
 
 
Singlesong avond KontichVR 28/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitKom mee zingen of spelen tijdens een Singlesong avond in een gezellige thuissfeer.
Er zijn boeken met allerlei songs, dus: voor elk wat wils. Je hoeft geen nachtegaal te zijn!
Meezingen is ook leuk. Gitaristen ondersteunen onze stembanden met véél plezier en andere muzikanten zijn ook welkom!
Er wordt voor een drankje of meer gezorgd door de gastvrouw of -heer van dienst. Gelieve ook bij hen te reserveren met je naam en telefoonnummer. Je betaalt ter plaatse € 5!
En... breng je Oevervrienden zeker mee!
Afspraakuur :vanaf 20u
Afspraakplaats :Marianne Wouters Pierstraat 137 in 2550 Kontich 03 289 05 03 / 0494 70 89 90 mariannewouters@outlook.be
Bijdrage :€ 5
Max. personen :15
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd285)    
 
 
 
Oevercafé MortselVR 28/04/17
Omschrijving : Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats :Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang :20u (einde 24u)
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer :Sportcentrum Blauwe Regen
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd283)    
 
 
 
Jongerencafé, LierVR 28/04/17
Omschrijving :#DOP
Afspraakuur :vanaf 20u
Info :jongeren
Wegwijzer :In de Gloria
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd282)    
 
 
 
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!ZA 29/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitOevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Leden Allegro € 9 – Niet-leden € 10.
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 10.
Lidkaart klaar houden zodat we wachttijden aan de inkom vermijden.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats :Ruiterhal, Gemeentepark 10, Brasschaat.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Wegwijzer :Ruiterhal, Brasschaat
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd291)    
 
 
 
Natuur- en landschapswandeling in Brasschaat (24km)ZA 29/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVerrassende landschapswandeling kort bij huis. Via het antitank-kanaal wandelen we naar het natuurgebied grenzend aan de Kalmthoutse Heide en verder langs het Militair Domein met zijn vliegveld en legermuseum.
Bij gunstige weersomstandigheden kun je als toetje het lanceren van zweefvliegtuigen aanschouwen.
Tussenstop is gepland met mogelijkheid tot picknick en snack.
Na de wandeling behoort een gezamenlijk etentje tot de mogelijkheden. Hou hiermee rekening als je afspraken maakt met andere deelnemers.
Meebrengen : eten en drankje voor picknick onderweg. Stevige wandelschoenen, aangepaste kledij en eventueel iets om op te zitten kan handig zijn.
Afspraakuur :9u45
Afspraakplaats :P+R Keizershoek of om 10u aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 1047, 2930 Brasschaat
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Marc D - 0489 74 57 63 (enkel Oever)
Wegwijzer :P&R Keizershoek Merksem (tegenover Carrefour Schoten)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd292)    
 
 
 
Een landelijke, rustige en genietbare fietstocht richting Paal en Axel (± 80 km)ZO 30/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVanuit De Ster in Sint Niklaas rijden we via een oude spoorwegbedding richting Nederlandse Clinge om daarna via Graauw naar Paal (aan de Westerschelde) te fietsen. Na ongeveer 26 km bereiken we onze eerste tussenstop. Met uitzicht op de Schelde genieten we in restaurant 't Schor van een drankje en/of hapje (evt. je eigen picknick). Daarna zetten we onze tocht verder door de prachtige Zeeuwse polders richting Axel. We passeren o.m. Lamswaarde, Hengstdijk en Vogelwaarde. Na ongeveer 50 km volgt er een tweede tussenstop in Axel. Het laatste traject verloopt via Koewacht, Stekene en Kemzeke richting aankomst. Eventueel is er nog een ministop langsheen de oude spoorwegbedding tussen Stekene en Kemzeke (eigen drank en/of snack). Na de rit kunnen we nog nagenieten van een drankje en/of hapje in restaurant 'Het kookpotje' nabij de startplaats.
Rijsnelheid: we fietsen aan een tempo van ongeveer 19-20 km/u (iets minder bij tegenwind, iets meer bij rugwind). De gemiddelde snelheid ligt meestal rond de 18 km/u.
Meebrengen : een fiets in perfecte staat, een drankje en/of snack voor onderweg.
Afspraakuur :9u30
Afspraakplaats :Lange Rekstraat 30, 9100 Sint-Niklaas (Recreatiepark, De Ster)
Aanvangsuur :10u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :DannyS - 0485 32 67 98
Fotoalbum :33 foto's (enkel te bekijken door leden, na login)
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd302)    
 
 
 
Wandeling Kalmthoutse heide Lammekenswandeling (8km)ZO 30/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitDeze klassieker op de Kalmthoutse heide brengt ons naar een afwisselend landschap van heide, ven en bos.
Het is een mooie afsluiter van een frisse april met een warme knipoog naar het bloemrijke mei .
Hopelijk komen we ook oog in oog te staan met de kudde schapen en hun lammeren.
En als de zon mee wil, dan is ze ook van harte welkom !
Na de wandeling drinken we nog iets in de omgeving .
PS: we vertrekken om 14 uur stipt!
Meebrengen : goede wandelschoenen, een drankje, een verrekijker voor de liefhebbers.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :Parking de Vroente aan de Putsesteenweg te 2920 Kalmthout
Ook met openbaar vervoer bereikbaar !
Aanvangsuur :14u
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :LeoG - 0472 38 25 48
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd304)    
 
 
 
Bezoek Openlucht tentoonstelling Foundation VerbekeZO 30/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitVerbeke Foundation Stekene
Je hebt ze ongetwijfeld al gezien, de oude kranen langs de E34 Antwerpen - Knokke. Waarschijnlijk dacht je aan een bouwbedrijf... maar niks is minder waar. Op deze plek bevindt zich een merkwaardige collectie moderne kunst overgeleverd aan de natuur. De Foundation viert dit jaar haar 10 jarig bestaan. Het ideale moment om ze te bezoeken met een gids.
Duur: 1 à 1,5 uur.
Nadien kun je op eigen houtje nog rondlopen of een lekkere Panamarenko-koffie drinken in de gezellige serre.
‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’
De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens.
Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars.
Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is in een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie verblijven en grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet, zoals een ademend organisme.
De afgelopen jaren werd de verzameling verder uitgebreid naar hedendaagse kunst en naar bio-art.

De kern van de privéverzameling bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo’n 4500 collages en assemblages voornamelijk uit de twintigste eeuw. Een aparte ruimte werd ingericht om een deel van deze collectie permanent tentoon te stellen.
De Verbeke Foundation wenst een plek te zijn waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. Het werk van bio-artiesten en van kunstenaars die met levende materialen werken (planten, dieren, geuren) sluit hier naadloos bij aan.
Afspraakuur :13u45
Afspraakplaats :op de parking Van Eedenplein te Antwerpen Linkeroever (vlak aan de voetgangerstunnel en bereikbaar met de tram 2, 3, 5 en 15 en de bus) of om 14u aan de ingang van Foundation Verbeke, Westakker 9190 Kemzeke.
Vlakbij afrit 11 van de E34-N49 Antwerpen - Knokke.
Ook bereikbaar met openbaar vervoer vanuit Sint-Niklaas bus 41 of 43 - halte Drie Schouwen te Stekene ( 1 km wandelafstand).
Laat uiterlijk op 27/04 aan Chris, de verantwoordelijke, weten of je als passagier of als chauffeur komt naar de parking Van Eedenplein te Antwerpen Linkeroever. Indien je niets laat weten, gaan we ervan uit dat je rechtstreeks gaat.
Aanvangsuur :14u30
Reservatie :€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info :Pieter - 0478 54 54 54 -
Max. personen :20
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd301)    
 
 
 
Mooie natuurwandeling te Bornem Weert (8 km) OeverjongerenZO 30/04/17
Omschrijving :foto bij activiteitMooie natuurwandeling van 8 km te Bornem Weert
Meebrengen : stevige wandelschoenen
Afspraakuur :14u20
Afspraakplaats :Kerk te Bornem Weert, Binnendijkstraat. Voldoende parkeerplaats tegenover de kerk
Aanvangsuur :14u30
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qd303)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be