Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Oktober 2014pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 28 Oktober 2014
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 28/10/14
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=nj281)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Leviathan **** (Andrey Zvyagintsey) CARTOONS AntwerpenDI 28/10/14
Omschrijving :Russische film die evenzeer een aanklacht is tegen de corruptie die het land bederft, als een aangrijpend familieverhaal over de tol van alcoholisme en nihilisme. Alweer een voltreffer van grootmeester Andrey Zvyagintsev.
De titel verwijst naar het Boek van Job uit de bijbel. Het verhaal gaat over een gezin dat rustige, maar eigenlijk lege, dagen uitzit in hun huis dat uitkijkt over de Barentszzee. De corrupte burgemeester van het dorp wil het stuk land opeisen om er zelf dubieuze economische praktijken te beginnen. Ten einde raad huurt vader Kolia een dure advocaat uit Moskou in om de strijd met die burgemeester aan te gaan.
Lilya, zijn zoon uit een eerder huwelijk, en zijn nieuwe vrouw Romka moeten alles lijdzaam ondergaan. Zij krijgen aanvankelijk geen stem in de queeste waar het gezin noodgedwongen voor staat. Door de ogen van Lilya zien we hoe de familiestructuur langzaam maar zeker implodeert. Vader Kolia zoekt steeds vaker zijn toevlucht in de fles, de warme Romka probeert letterlijk te verdwijnen. Terwijl de burgemeester zijn strijd opdrijft, kan het niet anders dan dat het noodlot onverbiddelijk hard zal toeslaan.
Via heel uitgekiende beelden, prachtig gefotografeerd maar ook heel dreigend, voelen we de wereld van Kolia en zijn geliefden ineen stuiken. De zoektocht naar de vermiste Romka kent een ongelofelijk verwoestend einde. Niets kan nog goed komen nadat de waarheid aan het licht komt.
‘Leviathan’ is een vaak meesterlijke vertelling over de uitzichtloosheid van mensen die in de uithoeken van het onmetelijk grote Rusland alle zeggingskracht wordt afgepakt. Escapisme bestaat voor hen alleen in de inhoud van de fles wodka. Nihilisme en alcoholisme zijn minstens zo verwoestend als het politieke beest dat z’n burgers oppeuzelt en uitspuwt.
‘Leviathan’ is een belangrijke film, intens droevig, zonder hoop, maar diep meelevend met een bevolking waarvan heelder generaties de mond wordt gesnoerd. Regisseur Andrey Zvyagintsev, die eerder al het fantastische ‘Elena’ maakte, is een wonderlijke observator van het bizarre, gevaarlijke land waar hij (nog even toch) zijn kunst mag maken. (Cobra)
Andrej Zvyagintsev heeft een Russisch meesterwerk gemaakt; huwelijkstragedie, sociaal drama, politieke satire en stomdronken komedie ineen. Een stevige kandidaat voor de Oscars voor beste buitenlandse film.(De Standaard)
Met ‘Leviathan’ zet Andrej Zvyagintsev het Russische regime te kijk. Maar in ons interview loopt hij op de toppen van zijn tenen. Poetin luistert mee.( Jeroen Struys)
Van De Standaard krijgt deze film *****

Acteurs : Aleksei Serebryakov, Roman Madyanov, Vladimir Vdovichenkov, Elena Lyadova en Sergey Pokhodaev e.a.
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :19u
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=nj283)    
 
 
 
Badminton KesselDI 28/10/14
Omschrijving : Zie periodieke activiteiten
Aanvangsuur :21u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=nj282)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be