Woensdag 03 april 2024Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 (8 dagen HP) Only adults!   
 Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 (8 dagen HP) Only adults! Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 (8 dagen HP) Only adults!
 Zonvakantie Rhodos (Griekenland) van DI 10/09 tot DI 17/09/2024 (8 dagen HP) Only adults!Enkel Oeverleden!

Het eiland Rhodos is misschien wel één van de bekendste en populairste plekken van Griekenland. Dit eiland staat bekend als een ultieme vakantiebestemming omdat het alles heeft! Een heerlijk klimaat, een prachtige natuur, een helder blauwe zee, leuke dorpen, een rijke cultuur en een indrukwekkend mooie hoofdstad.

Het eiland Rhodos kent een mediterraans klimaat met veel zonuren (300 dagen zon per jaar!) In de zomervakantie loopt de temperatuur soms op tot 30 graden terwijl het ook in het najaar goed vertoeven is met gemiddeld 20-25 graden. De beste reismaanden voor Rhodos zijn de maanden mei, juni, september en oktober. De zon schijnt volop, maar overdag is het nog niet zo warm en druk als in de zomermaanden.
De meest bekende plaats van dit Griekse paradijs is de hoofdstad Rhodos-Stad, een plaats die cultuur ademt. Rhodos-stad is één van de mooiste steden van het gehele Middellandse Zeegebied.

Het middeleeuwse gedeelte van Rhodos-stad is dan ook in 1988 uitgeroepen tot UNESCO cultureel werelderfgoed.
 De bezienswaardigheden hier zijn niet op één hand te tellen. Je kijkt er je ogen uit. Je mag hier het Paleis van de Grootmeesters, het historisch centrum, het zeeaquarium van Rhodos en de Mandraki-haven met zijn drie iconische windmolens en de Agios Nikolaos vuurtoren in ieder geval niet missen.
En dat niet alleen: tijdens een vakantie in Rhodos-Stad kom je ook heerlijk tot rust op één van de fijne strandjes, zoek je de adrenaline op als je van watersport houdt en geniet je optimaal van de Griekse keuken in één van de authentieke taverna’s die het eiland rijk is. Het boeken van all inclusive is dus niet nodig: op het eiland bevinden zich tal van goedkope restaurants.
Als je op zoek bent naar een sfeervolle vakantie, dan ben je in Rhodos-Stad aan het juiste adres.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfMet Oever verblijven we in 4* Hotel Blue Sky City Beach - adults only, in Rhodos-stad, op basis van Half Pension.
Hotel Blue Sky City Beach is een prachtig, modern hotel in boutique stijl.
Hotel Blue Sky City Beach heeft een fijne ligging in Rhodos-stad. Met het Psaropoula kiezelstrand tegenover het hotel, kan je iedere zonnestraal meepakken en genieten van het verfrissende briesje aan zee. Wie graag een dagje bij het hotel blijft, zit goed bij het zwembad. Met de voeten nog bungelend in het water, zal dat overheerlijke drankje van de poolbar extra goed smaken. Voor de koffieliefhebbers onder ons heeft het hotel zelfs een coffee-to-go kiosk.
Vanuit de elegante kamers heb je een mooi uitzicht op de zee of op de omgeving. In het restaurant van het hotel zullen de moderne Griekse gerechten bereid met lokale verse producten zeker smaken en ga je een fijne zomerse avond tegemoet.
Op nog geen 15 minuten wandelen van het hotel vind je het oude centrum van Rhodos waar lekker gewinkeld kan worden of waar je de markt af kan struinen.
Voor gezellige restaurants ben je ook aan het juiste adres in het oude centrum.
Hotel Blue Sky City Beach is perfect gelegen om zon, zee en strand goed te combineren met de mooie bezienswaardigheden van Rhodos.

4* Hotel Blue Sky City Beach scoort 9,1 op Zoover!
 Ligging Ligging
 Ligging• Afstand tot het centrum van Rhodos-stad: ± 325 meter
• Afstand tot oude centrum: ± 1 kilometer
• Afstand tot de luchthaven: ongeveer 40 à 90 minuten. De transfertijden zijn afhankelijk van het aantal stops en de verkeersdrukte.
• Afstand tot het strand (kiezelstrand, ligstoelen, parasol): ± 20 meter
 Faciliteiten Faciliteiten
 FaciliteitenAlgemeen
• Officiële classificatie: 4 sterren
• Totaal aantal kamers: 197
• Receptie (24 uur geopend)
• Lift
• Lobby
• Gratis Wi-Fi in de openbare ruimte, op de kamer en bij de receptie
• Bedlinnen inclusief verschoning 3 keer per week
• Handdoeken inclusief verschoning 6 keer per week
• Minisupermarkt
• Souvenirwinkel in de directe omgeving
• Schoonmaak kamer 6 keer per week
• Gratis airconditioning van 30-04-2024 tot 29-09-2024

Verplicht
Climate resilience tax: ± € 7 per persoon per nacht (ter plaatse te betalen, verplicht!)

Restaurants & bars
• Eetgelegenheden: restaurant
• Drinkgelegenheden: cocktailbar, pool/snackbar

Wellness
Wellnesscenter/spa (toegang tegen betaling): sauna, hamambehandelingen, jacuzzi, fitnessruimte, massages, schoonheidsbehandelingen

Zwemfaciliteiten
Buitenzwembad (zoet water, ligstoelen, parasol)

Verzorging:
Half Pension
 Kamers Kamers
 Kamers2-persoonskamer Deluxe landzijde (geschikt voor 2 personen)
en
2-persoonskamer Deluxe landzijde (bezet door 1 persoon)
• Oppervlakte ± 25m²
• 2 x 1-persoonsbed (2-persoonskamer) en 1 x tweepersoonsbed of 2 x 1-persoonsbed (singlekamer)
• Balkon met buitenzitje
• Koffie- en theefaciliteiten
• Minibar (gevuld: water, frisdrank, bier, alcoholische drankjes, inhoud tegen betaling)
• Televisie (flatscreen, satelliettelevisie, Nederlandstalige zender(s))
• Radio
• Telefoon
• Airconditioning
• Badkamer met douche, wastafel, toilet, haardroger, badjas, badslippers

Handig om te weten
• Het hotel heeft gerenoveerde kamers.
 Excursies Excursies
 ExcursiesOm alvast in de vakantiestemming te komen, geeft Sunweb je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes. Hieronder de favorieten van de Sunwebgasten. Er zijn ook andere excursies beschikbaar op de bestemming. De getoonde prijzen dienen als indicatie.

Lindos By Boat (vanaf € 48)
Lindos kan misschien wel het mooiste plaatsje op Rhodos worden genoemd. Een bezoek aan dit dorp is dan ook zeker een aanrader. Met de boot varen we langs de oostkust van het eiland en zodra je de baai van Lindos binnenvaart, kan je het dorpje en de Akropolis zien liggen. Niet alleen de Akropolis op zich is het bewonderen waard, ook het uitzicht hiervandaan is schitterend. Vanwege de geplaveide straten in Lindos zijn goede schoenen een aanrader! In het dorpje kan je over deze straatjes langs de mooie huisjes slenteren, souvenirs inslaan of bij één van de sfeervolle tavernes aanschuiven voor de lunch. In de baai kan je nog een verkoelende duik nemen en dat kan ook vanaf de boot op de terugweg, omdat er nog een zwemstop wordt gehouden. Sunweb raadt aan stevige schoenen mee te nemen gezien alles in Lindos te voet is. Gepaste kleding is belangrijk voor het bezoeken van de kerken, en handdoeken en zwemkleding.
Voor het Acropolis: de toegang van € 12 is niet inbegrepen. Senioren met een geldige identiteitskaart of paspoort betalen de helft van de prijs.
Entreegelden, lunch en drankjes zijn niet in de excursieprijs inbegrepen.
 Symi (vanaf € 47)
De bootreis vanaf de Mandraki haven duurt ongeveer twee uur langs de Turkse kustlijn waar we de eerste stop bereiken bij Yialos, Symi’s kleine pittoreske haven. Wanneer je de baai van het pittoreske Symi binnenvaart, kan je de mooie gekleurde huizen op het eiland al zien liggen. Als je goed oplet, kan je ook zien dat alle huisjes in het dorp richting de baai gebouwd zijn. Al wandelend over de boulevard, kom je langs talrijke tavernes en kleine winkeltjes. In sommige winkeltjes kan je de sponzen kopen waar Symi om bekend staat. Wandel naar Chora, het oudste dorpje van het eiland, waar het uitzicht adembenemend is. Je kan lunchen bij één van de vele typische Griekse tavernes waar je de specialiteiten van Symi kan proberen. De boot vaart verder voor de tweede stop naar Panormitis, de haven aan de westkust, waar het mogelijk is het beroemde klooster van Aartsengel Michael te bezoeken, de beschermer van het lokale volk en de vissers.
Entreegelden, lunch en drankjes zijn niet in de excursieprijs inbegrepen.

Taste of Rhodos (vanaf € 48)
Gedurende deze mooie dag maak je niet alleen kennis met het dagelijkse leven op Rhodos, maar ontdek je ook de verschillen tussen het Oosten en het Westen van het eiland en rijden we langs dorpen en door prachtige natuur. Een tocht met vele verschillende indrukken! De Nederlandstalige gids, die al jaren op het eiland woont, neemt je mee om het echte Rhodos te leren kennen.We beginnen de dag met een bezoek aan de heuvel van Filerimos net buiten Rhodos stad. Bij het 18 meter hoge kruis dat zich op deze heuvel bevindt, heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Hierna is het tijd voor een kopje koffie op een aan zee gelegen terras. We bezoeken het kasteel van Kritinia, gelegen aan de Westkant van het eiland: een kasteelruïne met schitterend uitzicht op de zee. Vervolgens is het tijd om de lokale producten te proeven, waaronder de wijn en de souma waar Rhodos ook bekend om staat. De route gaat door het mooie landschap en we bezoeken een leuk klein dorpje waar we tijd hebben om rond te wandelen en waar er tijd is voor een traditionele lunch. De dag sluiten we af bij de 7 springs, een bosrijk gebied waar je kan genieten van de mooie natuur, de 7 bronnen en de stromende beekjes.
Lunch, drankjes en entree Filerimos zijn niet inbegrepen in de excursieprijs.
 Eiland Halki (vanaf € 45)
Het eiland Chalki is één van de kleinste eilanden van de Dodecanesos. Het bezit naast een opmerkelijke schoonheid ook prachtige zandstranden, historische bezienswaardigheden en het schilderachtige stadje Nimborio. Het is dan ook niet alleen populair onder de toeristen, maar ook onder de Grieken zelf. Chalki wordt ook wel het "Centrum van vrede en vriendschap" genoemd en wordt jaarlijks door gasten van over de hele wereld bezocht. Met de boot varen we in de ochtend in ongeveer 1 uur naar Chalki. Op het eiland zijn diverse winkeltjes en tavernes. Er is tijd om te lunchen, historische plaatsen te bezoeken of een duik te nemen in het verkoelende water. Aan het einde van de middag vaart de boot terug.
Entreegelden, lunch en drankjes zijn niet in de excursieprijs inbegrepen.

TIP!!!
Meestal huren de deelnemers van Oever verschillende auto’s om in groepjes het eiland te verkennen. Hoor ook eens bij de plaatselijke reisbureautjes die dezelfde excursies aanbieden!
 Algemene info Algemene info
 Algemene info• We vertrekken vanuit Brussel en vliegen op Rhodos met Brussels Airlines. De vluchtduur is ongeveer 3u30.
• Klimaat: de temperatuur op Rhodos in september is minimum 21° en maximum 29°.
• Munteenheid: Euro. Op alle Griekse eilanden kan je pinnen. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.
• Reisdocumenten: identiteitskaart
• Op Rhodos (Griekenland) is het 1 uur later dan in België.

• Vluchturen: (onder voorbehoud)
DI 10/09/24 Brussel 06u - Rhodos 10u30 Vlucht SN 3233
DI 17/09/24 Rhodos 11u30 - Brussel 14u25 Vlucht SN 3234
 Prijs van de reis Prijs van de reis
 Prijs van de reis8 dagen (7 nachten) in Half Pension
€ 949 p.p. in tweepersoonskamer
€ 1199 in singlekamer

We hebben een optie tot 09/05/24 voor 26 personen waarvan 12 deelnemers in single kamers en 14 deelnemers in twinkamers.
Vanaf 10/05/24 zijn de plaatsen op aanvraag en volgens beschikbaarheid. SNEL RESERVEREN is dus de boodschap.

Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug vanuit Brussel
• Transfers van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 8 kg
• 7 nachten op basis van Half Pension
• Reserverings- en dossierskosten
• Luchthaventaksen en BTW
• Ruimbagage 20 kg
• Annulatieverzekering
• Garantiefonds reizen
• Geschillen commissie reizen
• Aanwezigheid van Sunweb reisleiding
Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Eventuele fueltoeslagen
• Toeristenbelasting, ecotaksen ter plaatse te betalen
• Excursies (optioneel)
• Seating, drank en maaltijden op de vluchten
• Alle persoonlijke uitgaven
• Luchthavenvervoer vanaf je woonplaats (Groot Antwerpen!) naar de luchthaven van Zaventem heen en terug € 49
 Reservatie en info Reservatie en info
 Reservatie en infoSchrijf het voorschot van € 349 (per persoon) voor een tweepersoonskamer of € 399 voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer en Rhodos.
Het saldo dient uiterlijk op DO 01/08/2024 op de rekening van Oever Weekends & Vakanties te staan.

Bijkomende informatie
Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Sunweb i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van Sunweb