Woensdag 03 april 2024Safari Zuid-Afrika (Groepsreis Sebatana Private Reserve) van 19/11 tot 28/11/2024 Enkel Oeverleden!   
 Safari Zuid-Afrika (Groepsreis Sebatana Private Reserve) Safari Zuid-Afrika (Groepsreis Sebatana Private Reserve)
 Safari Zuid-Afrika (Groepsreis Sebatana Private Reserve)Wat maakt deze reis bijzonder?
• Een bijzondere safari in een malariavrij privépark
• Tal van inbegrepen activiteiten met Engelstalige, Zuid-Afrikaanse gids
• Het gemak van reizen in groep
Het Sebatana Private Reserve in Zuid-Afrika bezorgt zijn bezoekers een unieke ervaring. Met een oppervlakte van meer dan 40.000 hectare biedt dit malariavrije paradijs zijn gasten namelijk een onvergetelijke safaribelevenis. Hier kan je niet alleen 300 vogelsoorten spotten, maar ook meer dan 50 verschillende zoogdieren waaronder de Big Five (leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels). Ook de meer zeldzame soorten zoals bruine hyena’s, cheeta’s en wilde honden vinden er hun thuis.
Het reservaat bevindt zich op slechts 270 km ten noorden van Johannesburg, wat zorgt voor een vlotte aankomst. Aangezien het om een privaat reservaat gaat, zijn er bovendien strenge beperkingen over het aantal deelnemers die het gebied dagelijks kunnen bezoeken. Dit garandeert een exclusieve en intieme beleving. Authentieker dan dit wordt het niet.
Sebatana is trots om in deze baanbrekende omgeving te mogen werken. Naast het personeel van het park, werken er een groot aantal vrijwilligers die tevens onderzoek voeren. De bevindingen en de resultaten worden openlijk gecommuniceerd naar verschillende nationale parken en reservaten in het land en over de landsgrenzen heen.
 Dag-tot-dag programma Dag-tot-dag programma
 Dag-tot-dag programmaDag 1: Vertrek Brussel
Het vertrek is voorzien vanuit Brussels Airport richting Johannesburg met Emirates.

Dag 2: Aankomst in Johannesburg & transfer naar Sebatana Private Reserve
Bij aankomst hebben we een transfer naar het Sebatana Privaat Reservaat. Na de lunch nemen we onze intrek in Elephant Lodge, één van de vijfsterrenlodges in het reservaat. Daarna kan je een duik nemen in het zwembad en je vertrouwd maken met de lodge.

In de vooravond wordt er ons een verfrissende cocktail aangeboden en worden we gebriefd over de activiteiten van de komende dagen. We krijgen tips over hoe we op een duurzame manier in de bush verblijven en welke voorzorgsmaatregelen we moeten nemen. Na de briefing genieten we van een heerlijk diner in het restaurant.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.

Dag 3: Safari per 4x4 en museumbezoek
Na het ontbijt vertrekken we op safari in een open 4x4. De gidsen geven niet alleen informatie over de dieren, vogels en planten die we de volgende dagen zullen spotten, maar ook over de geschiedenis van het gebied en de landschappen. Onderweg naar de lodge bezoeken we het wildlifemuseum en de wijnkelder. We lunchen in de lodge.
In de namiddag gaan we op safari naar Christina’s Wallow, een verborgen plek die een uitzicht heeft op een waterplas waar veel dieren zoals meerkatten, giraffen, impala’s, gnoes enz. komen drinken. Om het wildleven zo weinig mogelijk te verstoren, leggen we een deel te voet af. Na ongeveer 45 minuten observeren verlaten we Christina’s Wallow en zetten we onze safari verder per 4x4.
Vóór het diner wordt er een happy hour georganiseerd in de bar. We zullen er ook gratis de wijn kunnen proeven die bij het diner geserveerd zal worden.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.
 Dag 4: Vrije tijd of optionele safari’s
Vandaag heb je de keuze om rustig wat tijd door te brengen in de lodge of deel te nemen aan optionele activiteiten (ter plaatse te betalen!) zoals een halve dagsafari of een nachtsafari met diner in de bush.
De nachtsafari is een spectaculaire ervaring die van start gaat wanneer de zon ondergaat. Sterke zoeklichten worden gebruikt om nachtdieren te kunnen waarnemen, terwijl de gids zachtjes informatie geeft over welke soorten het gaat, zoals bv. luipaarden, caracal, galago’s, stekel- en aardvarkens. Onderweg stoppen we aan Flintstone Cave, waar het licht van het kampvuur ons begroet en we genieten van een heerlijk driegangenmenu van de chef en een lekker glas wijn.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.

Dag 5: Wandelsafari en safari per 4X4
Na een stevig ontbijt starten we de wandeltocht. Onderweg zal onze ervaren gids de kenmerken van het Waterberggebergte, met name de indrukwekkende fauna ten zuiden van de evenaar en de bijzondere omgeving, toelichten. Tegelijkertijd komen we meer te weten over de broed- en voedgebieden van de dieren en het gedrag van antilopen. Na enkele uren keren we terug naar de lodge om even te ontspannen en te genieten van een welverdiende lunch.
In de namiddag gaan we opnieuw op safari per 4x4 in het reservaat. De meeste deelnemers krijgen maar niet genoeg van het diverse wildleven in het Sebatana Privaat Reservaat. Hier krijgen we opnieuw de kans om onze favoriete dieren te zoeken en te observeren. Onze gidsen zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk dieren van ons lijstje kunnen schrappen tijdens de safari.
We krijgen de kans om de avond door te brengen bij een lokale stam (optioneel en ter plaatse te betalen). Hier kunnen we ervaren hoe de inheemse bevolking ooit leefde en in sommige gevallen nog steeds leeft, door gerechten te proeven en te genieten van muziek en dans. Dit is een buitengewone kans om ook een historisch inzicht in de Afrikaanse cultuur en levensstijl te verwerven.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.
 Dag 6: Vrije tijd of optionele safari in Pilanesberg
Vandaag kan je ontspannen in de lodge of opteren om deel te nemen aan een optionele uitstap naar Pilanesberg Nationaal Park, het derde grootste park in Zuid-Afrika (ter plaatse te betalen!)
Pilanesberg strekt zich uit over een gebied van 55.000 hectare en is ontstaan door de geleidelijke samenvoeging van verschillende percelen. In open safarivoertuigen rijden we door het grote gebied, terwijl een professionele gids uitleg geeft over het wildleven dat we spotten. Alle gidsen hebben radiocontact waardoor we meteen op de hoogte gebracht worden wanneer er op een andere plek olifanten gespot worden. Dit verhoogt de kansen op een geweldige wildervaring.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.

Dag 7: Safari en brunch met champagne
We verlaten de lodge bij het krieken van de dag en gaan op safari per 4x4. In de vroege ochtend hebben we namelijk de beste kans om wilde dieren van dichtbij te spotten. De antilopen leggen grote afstanden af om het beste gebladerte en de beste bescherming tegen luipaarden, hyena’s, caracals en andere roofdieren te vinden. We rijden in een open safarivoertuig dat ons een prachtig zicht en de mooiste fotomogelijkheden biedt.
Wanneer de lunch nadert, eindigt de safari in Kudu Rock. Hier wordt een heerlijke, traditionele en royale Afrikaanse brunch met champagne gecombineerd met een prachtig uitzicht op de Afrikaanse bush. Daarna keren we terug naar de lodge, waar je even kan ontspannen en kan terugdenken aan de ervaringen van deze ochtend en de voorbije dagen. In de namiddag kan je een individuele wandeling maken langs de voorgestelde routes in het reservaat.
Voor het diner organiseert de barverantwoordelijke nogmaals een happy hour en kan je eventueel de wijn proeven die bij het diner geserveerd zal worden.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.
 Dag 8: Sublieme zonsondergang
De deelnemers die deze voormiddag nog een safari willen beleven, kunnen meegaan met een halve dagsafari op zoek naar de Big Five (optioneel en ter plaatse te bekostigen!)
Halverwege de namiddag vertrekken we een laatste keer op een geweldige safari per 4x4 met als eindbestemming Leopard Rock. Dit is niet zomaar een locatie, maar eentje die eerdere gasten als het hoogtepunt van de reis bestempelden. Hier genieten we van een glas sprankelende, gekoelde champagne terwijl de zon langzaam ondergaat en het Waterberggebergte in een rode en oranje gloed doet baden.
Wanneer de zon is ondergegaan, keren we terug naar de lodge waar de chefs nogmaals een feestmaal bereid hebben.
Overnachting in Elephant Lodge. Volpension.

Dag 9: Vertrek uit Johannesburg
Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor onze vlucht huiswaarts met Emirates.

Dag 10: Aankomst in Brussel
‘s Ochtends komen we aan in Brussel, het einde van een fantastische reis.
 Info Info
 InfoVluchturen (onder voorbehoud)
Heen- en terugvlucht met Emirates

Heenvlucht:
EK 184 19.11.2024 Brussels, Brussels National Arpt Dubai, Dubai Intl Arpt 14:55 00:25 (20.11.2024)
EK 761 20.11.2024 Dubai, Dubai Intl Arpt Johannesburg, O R Tambo International Arpt 04:40 10:55
Terugvlucht:
EK 764 27.11.2024 Johannesburg, O R Tambo International Arpt Dubai, Dubai Intl Arpt 18:50 05:05 (28.11.2024)
EK 183 28.11.2024 Dubai, Dubai Intl Arpt Brussels, Brussels National Arpt 08:30 12:45

Reisformaliteiten
Internationaal paspoort met 2 lege bladzijden, nog 30 dagen geldig na terugkeer.

Gezondheid
• Geen inentingen verplicht
• Geen gele koorts risico, vaccinatie vereist bij vertrek of transit in land met gele koorts
• Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A aanbevolen

Tijdsverschil
• Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika één uur later.
 Prijs Prijs
 Prijs€ 1775/persoon op basis van een 2-persoonskamer en € 2250 op basis van een singlekamer.
Inbegrepen
• Internationale vluchten Brussel-Johannesburg-Brussel met Emirates in economy klasse incl. luchthaventaksen
• Luchthaventransfers ter plaatse

• 7 nachten in vijfsterrenlodge Elephant Lodge in het Sebatana Private Reserve
Alle maaltijden van hoog culinair niveau incl. traditioneel Afrikaanse champagnebrunch
• Welkomstdrankje en dagelijks thee en koffie
• Gratis wifi en alle lokale taksen
• Alle activiteiten met Engelstalige, Zuid-Afrikaanse gids: bezoek aan een wildlifemuseum met wijnkelder en souvenirshop, safaribabbel, 4 safari’s in open 4x4’s, zonsondergang met champagne, begeleide wandelsafari
 Niet inbegrepen
Overige dranken, optionele activiteiten (ter plaatse te bekostigen), persoonlijke uitgaven, fooien en reisverzekering

Optionele activiteiten
• Welgevonden safari (dag 4 en 8) : € 135 per persoon
• Nachtsafari (dag 4) : € 75 per persoon
• Avond met lokale stam (dag 5) : € 65 per persoon
• Safari Pilanesberg Nationaal Park (dag 6) : € 160 per persoon
• Activiteitenpakket 4 excursies: € 349 per persoon
• Activiteitenpakket 5 excursies (met 2 x Welgevonden): € 399
Ter plaatse per kredietkaart te betalen. Prijzen onder voorbehoud van wijziging.
Luchthavenvervoer (Groot Antwerpen-Zaventem en terug): € 49
Annulatieverzekering Europ Assistance: € 120 (twinkamer) en € 153 (singlekamer)
Voor Oever hebben we tot 30 juni een optie op 8 kamers.

Reserveer dus snel als je wil deelnemen!
 Reservatie Reservatie
 ReservatieSchrijf het voorschot van € 575 p.p. voor een tweepersoonskamer of € 750 voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer en Safari Zuid-Afrika.
Het saldo dient uiterlijk op dinsdag 01/10/2024 op de rekening van Oever Weekends & Vakanties te staan.
 Bijkomende informatie

Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be

Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).

Deze reis is een realisatie van Live to Travel i.s.m. A1 Reizen (Brasschaat) en Oever vzw
Annulatievoorwaarden van Live to Travel en A1 reizen