Maandag 01 april 2024Hemelvaartsweekend in het Bloesemklooster (Haspengouw) van DO 09/05 tot ZO 12/05 of MA 13/05/24   
 Hemelvaartsweekend in het Bloesemklooster (Haspengouw) van DO 09/05 tot ZO 12/05 of MA 13/05/24 Hemelvaartsweekend in het Bloesemklooster (Haspengouw) van DO 09/05 tot ZO 12/05 of MA 13/05/24
 Hemelvaartsweekend in het Bloesemklooster (Haspengouw) van DO 09/05 tot ZO 12/05 of MA 13/05/24Op DO 04/04 om 18u kom je via onze website en via een Nieuwsflash te weten welk bedrag je moet overschrijven op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties om aan het Hemelvaartsweekend in het Bloesemklooster (Haspengouw) van DO 09/05 tot ZO 12/05 of MA 13/05/24 te kunnen deelnemen.
Aangezien de nieuwsbrieven niet altijd op hetzelfde moment toekomen bij jullie, raden we jullie aan om op DO 04/04 de Nieuwsbrief om 18u te openen op de voorpagina van onze website www.oever.be. Je kan ook om 18u inloggen als lid en zo de weekends en vakanties raadplegen.

Enkel Oeverleden!
Met het Hemelvaartsweekend verblijven we met Oever in Zepperen, een deelgemeente van Sint-Truiden.
Sint-Truiden ligt in het prachtige Haspengouw. Dit is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Het is ook een fiets- en wandelparadijs bij uitstek, ideaal voor wie tot rust wil komen in de prachtige natuur.

Haspengouw
Haspengouw met talrijke holle wegen, bloemrijke akkers, vergezichten met niets dan groen en af en toe een kasteel of kapel is de gedroomde omgeving voor wie zich één wil voelen met de natuur.
Langs de boomgaarden in Haspengouw liggen wondermooie wandel- en fietspaden verborgen: een waar paradijs. Zo mis je geen enkel stukje van de Haspengouwse natuur en kom je op onvergetelijke plekken, zeker in april en begin mei, wanneer de routes in de schaduw liggen van miljoenen bloesemende fruitbomen.
Bloesems ontstaan bij fruitbomen. Gemiddeld bloeien ze bij rustig lenteweer een kleine twee weken. Omdat er vroege en late soorten zijn, kan je langer van de bloesempracht genieten. Ze zijn bovendien niet alleen mooi, maar ook de voorbode van een rijkelijke oogst. In april en mei vindt de bevruchting plaats. Dit zorgt voor de groei van heerlijke appelen, peren en ander fruit waarvoor Haspengouw zo bekend is. Zonder bloesems geen fruit …
 Wandelen & fietsen tussen de bloesems
Al wandelend geniet je op een relaxte manier van de bloesempracht in Haspengouw en kom je op bloesemplekjes waar je anders misschien niet zo snel zou komen. Maar ook op de fiets is het heerlijk genieten van de bloesempracht. Zalig trappen door fruitboomgaarden met af en toe een klimmetje dat flink pittig kan zijn!

Onthaasten in Sint-Truiden
We trekken onze wandelschoenen aan of springen op onze fiets en ontdekken via talrijke bewegwijzerde routes de mooiste locaties tussen weelderige en geurige boomgaarden van Sint-Truiden. Onderweg moeten we zeker eens halt houden in de pop-up Belorta Bloesembar die midden in ’t veld ligt in Velm. Hier kom je tot rust na een heerlijke fietstocht of wandeling door de bloesemvallei. Het is er zalig relaxen in loungestoelen en genieten van de zon. Ontdek er heerlijke streekproducten, terwijl je geniet van een panoramisch uitzicht op de reuzenletters ‘Haspengouw’.
 Andere leuke ideetjes Andere leuke ideetjes
 Andere leuke ideetjesBezoek aspergebedrijf in Gingelom:
Wie wil, kan op zaterdag 10/05 om 14u een bezoekje brengen aan Regalys, bekend om zijn bio Haspengouwse groene asperges.

Prijs: 5 euro inclusief proevertje
Reserveren is niet nodig.

Een rondleiding in Brouwerij en Distilleerderij Wilderen
Wie wil, kan op zaterdag 10/05 of ZO 11/05 om 15u aansluiten bij de Individuele rondleiding.
Prijs: 10 euro. Nadien kan je genieten van een gratis consumptie (bier, frisdrank, koffie) en krijg je een gefrankeerde postkaart om al je leuke ervaringen te delen.
Reservatie noodzakelijk via de website van de brouwerij!
PS: aan de brouwerij is ook een Brouwerijcafé verbonden!
 Verblijf Verblijf
 VerblijfMet Oever verblijven we in het Bloesemklooster in Zepperen.
Dit prachtige voormalige klooster van de Karmelieten is gerenoveerd en omgetoverd tot een vakantieverblijf. Met het behoud van oude elementen, zoals het kruis op het dak, het tongewelf binnen in het huis en een prachtige ruime eetzaal in de oude gebedsruimte, is dit een uniek vakantiehuis.
Bijna alle slaapkamers hebben een eigen badkamer, wat voor veel privacy zorgt. Het klooster ademt landelijke rust en stilte uit.
Er zijn 3 tweepersoonskamers, 2 driepersoonskamers en 5 vierpersoonskamers. Bij de meeste drie- en vierpersoonskamers slapen er 2 personen beneden en 1 of 2 personen op de mezzanine.
Het zijn allemaal éénpersoonsbedden.
De indeling van de kamers gebeurt volgens het tijdstip waarop je betaling op de rekening van Oever weekends & vakanties staat en volgens het uitkomen van de kamers.
Er is parkeergelegenheid.
Bij mooi weer kunnen we buiten eten.
 Programma (onder voorbehoud!) Programma (onder voorbehoud!)
 Programma (onder voorbehoud!)Donderdag: er wordt een fietstocht georganiseerd door Marc H. en Ann VDB en een wandeling door Pieter en Nicole. Afspraken hieromtrent moeten nog verder gemaakt worden. Je kan ook Sint-Truiden verkennen of een bezienswaardigheid in de streek meepikken.
Je wordt ten vroegste in het Bloesemklooster verwacht om 18u. Om 19u klinken we op het weekend met een glaasje cava gevolgd door heerlijk stokbrood, een kaasbuffet, home made krabsla en kip curry, wijn, bier, water, frisdrank, koffie, thee, ... en we maken de afspraken voor vrijdag.

Vrijdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een wandeling of fietstocht.
Indien je niet meewandelt of meefietst, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
’s Avonds eten we samen in het Bloemenklooster.
Na het avondeten maken we de afspraken voor zaterdag.
 Zaterdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een wandeling of fietstocht.
Indien je niet meewandelt of meefietst, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken. Wie wil, kan om 14u een bezoekje brengen aan Regalys, bekend om zijn bio Haspengouwse groene asperges.

Wie wil, kan ook om 15u aansluiten bij de individuele rondleiding in Brouwerij en Distilleerderij Wilderen.

‘s Avonds eten we samen in het Bloemenklooster.
Na het avondeten maken we de afspraken voor zondag.

Zondag: na het uitgebreid ontbijt met croissants en pistolekes, maken we ons lunchpakket klaar en vertrekken we voor een wandeling of fietstocht in de streek. Indien je niet meewandelt of meefietst, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
Wie wil, kan ook om 15u aansluiten bij de individuele rondleiding in Brouwerij en Distilleerderij Wilderen.

Om 17u sluiten we het weekend af met een lekker stukje taart en een tasje koffie of theetje!
Met diegenen die tot maandag blijven, gaan we ’s avonds een hapje eten in een restaurant in de omgeving.

Maandag: ten laatste om 10u moeten we het Bloesemklooster verlaten hebben.
 Prijs Prijs
 Prijs€ ??? voor 3 of 4 overnachtingen. Het bed- en badlinnen is inbegrepen!

Niet inbegrepen:
• Carpooling
• De kostprijs voor het eten en de drank (vanaf donderdag avond tot zondagavond 16u) die zondag met Pieter rond 17u bij de koffie verrekend wordt onder de deelnemers. Richtprijs € 80 - € 90. BRENG CASH GELD MEE!
• Het avondeten op restaurant op zondagavond (voor de liefhebbers)
 Reservatie Reservatie
 ReservatieNa betaling van € ??? op rekening IBAN BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties met vermelding van je lidnummer en Hemelvaartsweekend Bloesemklooster.
Er is plaats voor 32 personen.
Voor de kamerindeling houden we rekening met het tijdstip waarop je betaling op de rekening van Oever weekends & vakanties staat en met het uitkomen van de kamers.
Deelnemers die een 4-persoonskamer delen, krijgen € 15 terug.
 Info Info
 InfoSamenkomst deelnemers: vrijdag 26/04 om 20u in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be).
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Begeleiding weekend en info: Pieter & Nicole: 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Begeleiding fietstochten: Marc H. en Ann VDB: ann.vandenbossche@sintludgardis.be of 0488 77 30 01
Begeleiding wandelingen: Pieter en Nicole: nicole@oever.be of 0475 59 56 11

Annulatievoorwaarden van Oever vzw