Vrijdag 08 december 2023Wandelingen week 50 en verder   
 ZO 10/12/23 Wandeling in het grensgebied rond Wortel Kolonie (16,5 km)  ZO 10/12/23 Wandeling in het grensgebied rond Wortel Kolonie (16,5 km)
 ZO 10/12/23 Wandeling in het grensgebied rond Wortel Kolonie (16,5 km) We volgen voor een stuk de wandeling "tussen grens en groen" die beschreven staat in onderstaande link.
We breiden ze uit met een doortocht langs het natuurreservaat "Halsche beemden". Dit zijn vochtige (soms zompige) weilanden en bossen in het dal van het Merkske, bijrivier (beek) van de Mark. De natste delen zijn voorzien van vlonderpaden. Een groot deel van de wandeling gaat over onverharde paden die voor het overgrote deel droog en zeer goed begaanbaar zijn.
https://visithoogstraten.be/ontdekken/wandelen-en-fietsen/tussen-grens-en-groen-2/
Meebrengen: hapje en drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen.

Oeverlidkaart zeker niet vergeten zodat de verantwoordelijke je lidnummer kan noteren!
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : Kolonie 41 (Wortel Kolonie) in 2323 Hoogstraten. Er is een grote parking! Er zijn wel omleidingen in Wortel centrum.
Je kan ook iets vroeger komen dan om 10u15 want de cafetaria van Natuurpunt opent om 10u.
Aanvangsuur : 10u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Freddy C. - 0498 65 78 24.
 ZO 10/12/23 Wandelen door het Vrieselhof en omgeving te Oelegem (± 11 km)  ZO 10/12/23 Wandelen door het Vrieselhof en omgeving te Oelegem (± 11 km)
 ZO 10/12/23 Wandelen door het Vrieselhof en omgeving te Oelegem (± 11 km) Adem, wandel en bewonder: het kasteeldomein met bezoekerscentrum, de bossen en de grote verscheidenheid die de natuur hier aanbiedt, de vallei van het Groot Schijn, het Fort van Oelegem en de Schans van Schilde langs het anti-tank kanaal.
Tussenstop in De Schuur midden in de bossen. Hier word je ondergedompeld in een stukje geschiedenis door de authentieke hoevesfeer.
Na de wandeling kunnen we nog iets gebruiken in taverne De Remise (Vrieselhof).
Aangepast schoeisel!
Breng ook zeker je Oeverlidkaart mee zodat de verantwoordelijke je lidnummer kan noteren!
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : aan de ingang van het Vrieselhof, Schildesteenweg 95 in 2520 Oelegem. Parking aanwezig!
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Diane DK - 0485 80 29 86.
 VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca  VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca
 VR 22/12/23 Winterzonnewende in Lier met wandeling van ± 5 km en smullen bij Lierse horeca Vandaag is het de donkerste/kortste dag van het jaar. Geen probleem, want vanaf morgen worden de dagen terug langer. Dit moeten we vieren! De oude Germanen hadden hier allerlei rituelen voor, maar wij houden het bij de Lierse horeca.
Eerst maken we een korte wandeling van ± 5 km rond de Lierse vesten en daarna gaan we smullen bij de Lierse horecazaken. Hiervoor hebben we een voucher nodig die je kan aanschaffen op het Lierse toerismebureau aan de Grote Markt. Voor de prijs van € 6,5 krijgen we een voucher met vijf bonnen voor een Liers vlaaike, een praline met zeezout en karamel, een stukje hartige kaas, een zakje zure snoepmix en een glaasje streekbier. Het pakketje vouchers is gebaseerd op de 5 smaken: zuur, zout, zoet, bitter en umami. Op wandelafstand van elkaar vind je lokale handelaars waar je vouchers kan inruilen voor een lekkernij of drankje. Je hoeft niet alle vouchers op één dag in te ruilen, dus kom gerust meermaals naar Lier-centrum. De vouchers zijn geldig tot 31 december 2023.

Lidkaart niet vergeten zodat de verantwoordelijke jouw lidnummer kan noteren!
Nadien gaan we nog napraten bij een lekker avondmaal.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : Grote Markt, Stadhuis, toerismekantoor “Visit Lier”
Aanvangsuur : 13u45
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0471 66 09 27 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.