Zaterdag 17 juni 2023Nieuwsbrief week 25 en verder   
 Dinsdagavondfilm 20/06 L’amour et les forêts (Valérie Donzelli) 3*** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 20/06 L’amour et les forêts (Valérie Donzelli) 3*** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 20/06 L’amour et les forêts (Valérie Donzelli) 3*** UGC Antwerpen Virginie Efira tackelt femicide in ‘L’amour et les forêts’: ‘Een passiemoord, dat klinkt bijna romantisch’
Ruben Aerts in De Standaard van 06/06/23
Van Valérie Donzelli en met Virginie Efira, Melvil Poupaud.
Duur: (105 min.)
In L’amour et les forêts, een film over een relationele wurggreep, speelt de Brusselse Virginie Efira alweer een beklijvende (dubbel)rol. Wanneer volgt ook bij ons de erkenning die ze in Frankrijk en Wallonië al langer krijgt?

Zeven jaar al laat de Brusselse actrice Virginie Efira zich (ook) een Française noemen. Je kunt het haar niet eens kwalijk nemen. In Frankrijk, waar ze al jaren woont, is ze een ster. Terwijl Vlaanderen haar op haar 46ste nog altijd niet kent. Zelfs indrukwekkend acteerwerk in films die internationaal over de tongen gaan, zoals Benedetta van Paul Verhoeven, kan daar niets aan veranderen. Moet ze eerst Hollywood veroveren voor het publiek Efira ontdekt als een talent van bij ons?
Op een dakterras in Cannes spreken we haar over L’amour et les forêts, een prangende thriller die toxisch gedrag niet onder het tapijt veegt. Maar eerst over haar dubbelrol als Blanche en Rose, de sterk verschillende tweeling die ze in de film speelt. Sommigen lezen er een knipoog in naar Efira’s dubbele nationaliteit. ‘Je kan zeggen dat Rose van aard eerder Franstalig Belgisch is: ze is direct en ongedwongen, zoals ik zelf meer ben’, grijnst ze vanachter een donkere zonnebril. ‘Haar zus Blanche, om wie het verhaal draait, staat geremder in het leven. Dat die levenshouding haar meer Frans maakt, is een groot cliché. Tegelijk er is wel iets van.’
Knalverliefd wordt Blanche op een oude kennis (Melvil Poupaud) uit haar schooljaren, die ze per toeval terugziet. De twee beginnen een relatie, maar achter zijn galante manieren blijkt een ziekelijke jaloezie te zitten, en zijn achterdocht neemt steeds agressievere vormen aan. ‘Het is geen uitzonderlijk verhaal, zo weten we vandaag. Ik zag het zelf gebeuren in mijn omgeving. Maar ik heb ook mijn eigen ervaringen.’

Berichtjes en telefoontjes
L’amour et les forêts is een adaptatie van de bekroonde roman van Éric Reinhardt. ‘Zelf noemde hij die politiek en militant. Het is belangrijk om zaken uit de schaduw te halen en te laten zien hoe iets systematisch gebeurt. Niet eens zo gek lang geleden spraken we nog van een passiemoord. Dat klinkt bijna romantisch. Nu noemen we een haatmisdrijf tegen een vrouw steeds vaker wat het is: femicide.
Efira kreeg Reinhardts boek toegestopt door Valérie Donzelli, de regisseuse van de film die geregeld ook zelf acteert. Ze adapteerde het samen met Audrey Diwan, de bekroonde filmmaakster van L’événement. ‘Valérie leek me eerst nog te polsen, ze wilde weten hoe ik er tegenaan keek, zonder zeker te zijn of ze het wel wilde verfilmen. Maar ik zag meteen de mogelijkheden. De rol van vertrouwen en hoe iemand steeds meer controle gaat uitoefenen, moest de invalshoek zijn.’
Ingenieus laat de film zien hoe het begint met schijnbaar bezorgde berichtjes en telefoontjes. Tot haast ongemerkt die ongerustheid kantelt en verandert in verstikkende achterdocht.
‘Films en romans kunnen slachtoffers helpen om zulke situaties te herkennen. Vaak denken ze dat het hun fout is dat hen dit overkomt.’
Een jaar geleden schitterende Efira zo nog als plusmoeder in het aandoenlijke Les enfants des autres. Met L’amour et les forêts tekent de Belgisch-Franse nu voor een rol die even diep geworteld is in de wereld van vandaag. Het is een heftige vertolking in een film die haaks staat op een luchtig bioscoopavondje. Maar relevante cinema is het eens te meer.

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 22/06/23 Taptoe 2023 Brasschaat  DO 22/06/23 Taptoe 2023 Brasschaat
 DO 22/06/23 Taptoe 2023 Brasschaat Het is even geleden maar de gemeente organiseert in samenwerking met Bataljon Artillerie opnieuw een taptoe.
Een taptoe is in de moderne versie een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren.
De taptoe vindt plaats op donderdag 22 juni om 20.30 uur op het grasveld voor het Kasteel van Brasschaat.
Kom zeker kijken! De toegang is gratis.
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de trappen van het Kasteel van Brasschaat (Graaf Reusensdreef 1 - Gemeentepark) waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u30
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden! ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!
 ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!Culinaire fietstocht (60 km) langs de meanderende Grote Nete, landelijke wegen, door Berlaar, Heikant, Beerzelberg, Schriek naar Grootlo op de provinciegrens met Vlaams-Brabant. Terugweg via Grasheide, Putte, Koningshooikt. Meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gingen je vooraf en genoten van de rustgevende natuur en het culturele erfgoed van de streek. De smaakpapillen werden telkens gestreeld. Je wordt ontvangen in trendy restaurants met een gezellig terras en een heerlijk gerecht.
Ontbijt in Hotel “Hof van Aragon” in Lier, soep in Brasserie “Iverans” in Putte, hoofdgerecht in Brasserie “Gusting” in Keerbergen, nagerecht in eetcafé “ ’t Lammeke” in Lier.
We fietsen via veilige wegen, langs de Nete en door bossen, velden en woonwijken. Rustig tempo van ± 18 km/u. Noch een Eddy Merckx, een Roger De Vlaminck of een Rik Van Looy rijden mee, iedere gezonde burger kan dit tempo aan, gelet op de vele tussenstations.
Hoofdgerecht - Keuze uit :
• 1/ Bresse kip, huisbereide pepersaus, fris slaatje en aardappelgerecht naar keuze
• 2/ Scampi Gusting: lichtpikante tomatensaus, krokante groentjes
• 3/ Oosterse curry met gewokte seizoengroenten en rijst
Gelieve deze keuze “1, 2 of 3” mee te delen bij je reservatie.
Drank is niet inbegrepen bij de soep en het hoofdgerecht.
Bij vertrek krijg je een plan met een duidelijke routebeschrijving en 4 maaltijdvouchers voor onderweg, die je zeker niet mag verliezen!
Na de fietstocht kunnen we eventueel nog iets gaan drinken in de Lierse binnenstad.
Win een weekendje Lier! Los enkele vragen op tijdens je fietstocht en maak kans op een weekendje Lier voor twee personen in Hotel Hof van Aragon in Lier.
Reserveer via overschrijving op de Oeverrekening vóór dinsdag 20 juni 2023 om 10.00u!
Eventueel fietsverhuur zelf te regelen:
- Fietspunt Lier, Leopoldsplein 32, tel. 03 / 488 18 51
- VeloCity, Leopoldplein 20 Lier, tel. 0499 / 46 22 44
Deelfietsen aan station van Lier
www.blue-bike.be
www.donkey.bike
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit op een andere datum door. Lichte druppels kunnen we aan.
Meebrengen: fiets in goede staat, sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur : 9u
Afspraakplaats : aan de Toeristische dienst, Stadhuis, Grote Markt in 2500 Lier.
Gratis parking aan C.C. “De Mol”, Aarschotsesteenweg 3 in Lier of aan het station van Lier, Tramweglei.
Opgelet: de Grote Markt is een autoluwe zone, de doorgang is verboden tussen 11.00 en 18.00 uur.
Aanvangsuur : 9u15
Reservatie : € 40 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/06/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!  ZO 25/06/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZO 25/06/23 Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN! In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel
 ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' BrusselNOG 8 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
Geen Brusselse kroeg of ze heeft haar eigen sfeer… Ze zijn nog talrijk, de kroegen die hun art nouveau of art deco interieur bewaard hebben. Glasramen, kostbare houtbekleding met elegante welvingen, rijke stoffen, spiegels, glimmende tapkasten. De Belle Epoque is nooit ver weg noch de dolle, wervelende jaren. De hele evolutie van de smaak komt tot leven: grote, heldere, open cafés vol leven uit de ontluikende 20ste eeuw. En andere, intimistisch, in zichzelf gekeerd, gedempt, uit het interbellum.
De gegidste wandeling duurt 150 minuten. Het einde is voorzien aan het De Brouckèreplein.
Nadien genieten we van een drankje op een terrasje.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor carpooling of om 13u45 ter plaatse, op de trappen van de oude Beurs, Beursplein waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan er ook gemakkelijk met de trein naartoe aan een zeer gunstig tarief: € 7,80 voor 65+ en € 9,60 voor -65. Kom je met de trein, stap dan uit in Brussel Centraal.
Laat uiterlijk op DO 22/06 aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 01/07/23 Oever kookt zomereditie! NOG 6 PLAATSEN! ZA 01/07/23 Oever kookt zomereditie! NOG 6 PLAATSEN!
 ZA 01/07/23 Oever kookt zomereditie! NOG 6 PLAATSEN!We houden de prijs democratisch: voor een menu 3 gangen, water op tafel inbegrepen, is het € 25.
Andere dranken, waaronder wijn, zullen ter plaatse kunnen besteld worden.

Deze activiteit is enkel voor Oeverleden.
Meebrengen: goed humeur “as always”!!!
Afspraakuur : 18u30
Afspraakplaats : zaal Born in de Hemelhoeve, Azalealaan 5 in 2930 Brasschaat, waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur : 18u30
Reservatie : € 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen
 ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant AntwerpenNOG 7 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
Al eeuwenlang is er in Antwerpen een belangrijke joodse aanwezigheid. Wat houdt het in om joods te zijn en wat was kosjer nu weer? Wat is er zo bijzonder aan de godsdienst, de gebruiken, de levensgewoonten en feesten van onze joodse stadsgenoten? Op die vragen en nog veel andere krijg je een antwoord tijdens deze themawandeling met onze welgekende gids Marc langs winkels en gebouwen van een zichtbare joodse gemeenschap in het centrum van deze kosmopolitische stad.
Onderweg is er nog een bezoek aan de Synagoge 'Romi Goldmuntz' in de Van den Nestlei.
Een Joodse gids geeft ons uitleg over de synagoge en het Jodendom in het algemeen.
Aansluitend genieten we van een heerlijk driegangenmenu in Hoffy’s Kosher Restaurant, genoemd naar de eigenaars, de gebroeders Hoffman. Hun restaurant is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten in een onvergetelijke eetervaring, die zowel onze smaakpapillen als onze geest zal prikkelen.
We genieten van het volgende menu:
Seizoenssalade

***

Koude mix-vegetarisch met Gefilte Fish
Soep met roti
Sefardische kip met gebakken boekweit
Gevulde courgette met lams op bedje van gegrilde groenten

***
Fruitsla of aardbeienmousse of appelgebak

De gastheer zorgt voor een zeer gezellige sfeer tijdens ons diner met de nodige uitleg over de joodse tradities en eetgewoonten. Hij is een echte entertainer.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : aan de toeristische dienst in het Centraal Station, Koningin Astridplein in Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 54 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer!

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 09/07/23 Seef bier rondleiding Antwerpen NOG 8 PLAATSEN! ZO 09/07/23 Seef bier rondleiding Antwerpen NOG 8 PLAATSEN!
 ZO 09/07/23 Seef bier rondleiding Antwerpen NOG 8 PLAATSEN!De gids neemt ons mee in de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie!
Geen museum, geen flashy animatieschermen en filmpjes, maar van dichtbij ontdekken hoe het er echt aan toe gaat in een brouwerij. Je gastheer is een ervaren bierexpert die ons meeneemt doorheen het boeiende verhaal van de brouwerij, de geschiedenis van bier in Antwerpen en alles uitlegt over bierbrouwen – van mouten tot gisten – . Trots stelt hij je de uiteraard ook de verschillende bieren voor!

Ook een degustatie van het bier waar alles mee startte, het Seefbier, is in de rondleiding inbegrepen.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : op de binnenkoer van de brouwerij, Indiëstraat 21 in 2000 Antwerpen (Eilandje) waar de verantwoordelijke iedereen verwelkomt. Tram 24 stopt voor de deur!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 11/07/23 Brasschaat Feest met Sam Gooris en Raymond van het Groenewoud en Groep  DI 11/07/23 Brasschaat Feest met Sam Gooris en Raymond van het Groenewoud en Groep
 DI 11/07/23 Brasschaat Feest met Sam Gooris en Raymond van het Groenewoud en Groep Brasschaat Feest
Op dinsdag 11 juli is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor Brasschaat Feest, dit jaar op de Hemelweide in het Gemeentepark. Voor ieder wat wils!
Om 15u geeft de KetnetBand het beste van zichzelf. Deze live band van Ketnet en is zonder twijfel de meest swingende kids band van het land. Al meer dan 20 jaar touren ze door Vlaanderen en zetten ze elke tent of plein op zijn kop.
Doorlopend tussen 15u en 19u kunnen families genieten aan activiteiten op kindermaat: een artistieke molen, een leuk doolhof, een huifkar met massa's speelmateriaal en een shmink & grime stand.
Dansvereniging Pivolté brengt ook enkele demo's op het podium.

Rond 19u30 is het tijd voor een leuk meezingmoment met Sam Gooris.
Kers op de taart om 21u is de hoofdact van Raymond van het Groenewoud & Groep. Deze zomer opnieuw met zijn onnavolgbare kornuiten! Het zal er stuiven, borrelen en stoven in de kastrol van véél muziekjes, zoals vanouds en met een blik op de toekomst. Dacht u nu werkelijk dat Raymond tekenen van slijtage vertoont, komt dat allen zien en u wordt dubbel en dik beloond!
Brasschaat Feest sluit de avond om 23u af met een mooi en diervriendelijk vuurwerk- en laserspektakel van vuurwerkmaker T&T Fireworks.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : aan de ingang van de Sint-Antoniuskerk op het Armand Reusensplein in 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 15/07/23 Stadswandeling Sint-Andries Antwerpen met Expeditie De Stad ZA 15/07/23 Stadswandeling Sint-Andries Antwerpen met Expeditie De Stad
 ZA 15/07/23 Stadswandeling Sint-Andries Antwerpen met Expeditie De Stad Mode, miserie en antiek
Dicht bij het toeristische centrum en niet ver van het Zuid ligt de volksbuurt Sint-Andries. Een eeuw geleden werd in dit oude stadsdeel gestreden voor beter wonen en beter werk. Nu is het er rustig vertoeven en wonen voor jong en oud, arm en rijk. De Schelde is vlakbij en dat kan je op vele plaatsen zien. Soms ruik je zelfs de zeewind die de wijk binnenwaait.
Sinds het Modemuseum in 2002 zijn deuren opende in de Nationalestraat, is de omgeving ook uitgegroeid tot een pleisterplaats voor modeliefhebbers. Buurtbewoners kunnen in de Nationalestraat nog altijd terecht voor hun dagelijkse boodschappen, wat zorgt voor een bijzondere mix. Voor brocante en modern antiek kan je terecht in de kleurrijke winkels in de Kloosterstraat. Als zalig rustpunt op onze wandeling lassen we de Sint-Andriesplaats in.
De wandeling met een gids van Expeditie De Stad duurt 120 minuten. Einde in de omgeving van de Nationalestraat.

Nadien drinken we samen gezellig nog iets.
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : Ingang voetgangerstunnel, Sint-Jansvliet Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 16/07/23 Op safari in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (NL)  ZO 16/07/23 Op safari in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (NL)
 ZO 16/07/23 Op safari in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (NL) Begin je avontuur te voet tijdens een wandelsafari, ontspan tijdens een onvergetelijke reis over het water of ontdek de wereld van Beekse Bergen met je eigen auto! Sta oog in oog met leeuwen, giraffen, zwarte paardantilopen en nog meer wilde dieren. Bepaal zelf je tempo en bewonder de uitgestrekte savannes en prachtige bosgebieden. Tijdens de unieke safariroutes ontmoet je meer dan 100 verschillende diersoorten, met ieder een eigen verhaal en gewoontes.
Een hongertje tijdens of na al die safari's?
Het safaripark is open tot 19u en het horeca-aanbod van Beekse Bergen heeft voor elk wat wils.
Ga voor een belegd broodje of lekkere frites, ga naar het zelfbedieningsrestaurant of kies voor 1 van de restaurants. De perfecte afsluiter van een geweldige dag!

De tickets kosten normaal € 28 per persoon. Het uitrijticket is € 9.50 per auto en te verdelen onder de passagiers per auto. De prijs van € 19,50 is een actie van Social Deal. Schrijf snel over zodat we nog tijdig vouchers kunnen reserveren op het juiste tijdstip.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : over de Park & Ride Merksem, op de parking van Hypermarkt Schoten, Bredabaan 967 in 2900 Schoten (terminus trams 2 en 3) ter hoogte van Pizzahut of om 11u30 aan de kassa van de Beekse Bergen, Beekse Bergen 1 5081 NJ Hilvarenbeek waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Kom je als passagier of als chauffeur naar de parking van de Hypermarkt Schoten, stuur dan een mailtje naar nicole@oever.be, ten laatste op vrijdag 14/07 zodat we het carpoolen nog kunnen regelen.
Aanvangsuur : 11u30
Reservatie : € 19,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 20/07/23 Etentje in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen  DO 20/07/23 Etentje in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen
 DO 20/07/23 Etentje in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen Onlangs kwamen we hier eten en we waren aangenaam verrast. De kaas- en garnaalkroketten, de vol-au-vent en de Dame Blanche waren zeer lekker! Ook niets aan te merken op de bediening!
Brasserie HOBS serveert eerlijke en betaalbare Belgische gerechten naast internationale gerechten. En iedere dag bieden ze ook suggesties met, waar mogelijk, dagverse producten.

We opteren voor een driegangenmenu :
Voorgerechten:
A Huisgemaakte kaaskroketten
of
B Huisgemaakte garnaalkroketten
of
C Duo van kaas- en garnaalkroketten
of
D Zalmtartaar

Hoofdgerechten:
E FISH & CHIPS met tartaarsaus en frietjes
of
F ZALMTARTAAR met ajuin, avocado, groene appel en bieslook
of
G HUISGEMAAKTE VOL-AU-VENT met een koekje van bladerdeeg, frietjes en een fris slaatje
of
H HUISGEMAAKT STOOFVLEES BEREID MET GRIMBERGEN DUBBEL met frietjes en een witloofslaatje

Desserten:
I WAFEL NATUUR
of
J DAME BLANCHE met huisgemaakte chocoladesaus en slagroom
of
K WAFEL "CARAMEL LOVE" met vanille-ijs en karamelsaus

Alle dranken zijn exclusief en voor eigen rekening. BRENG cash geld mee om de drank af te rekenen!

Schrijf op je overschrijving ook je menukeuze: A, B, C of D voor je voorgerecht, E, F, G of H voor je hoofdgerecht en I, J of K voor je dessert.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : op het terras va Brasserie HOBS, Groenplaat 9 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 32 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat  ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat
 ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat NIET TE MISSEN!
Eindelijk kunnen we een openluchtparty organiseren op de super locatie: BARN64 in Brasschaat! en uiteraard met DJ Hans!
En wat dachten jullie van een Barbecue vooraf?
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 4 verschillende soorten vlees (Kip cajun, Koreaanse buikspekspies, Hamburger, Ossenhaaspuntjes, Varkenshaasspies) en 1 soort vis. Alles wordt in kleine porties verdeeld zodat iedereen van alles kan proeven.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, maïs, American koolsla.

De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur, buiten het uitgebreid groentebuffet, de sausjes en de broodjes, zeker ook gevulde portobello, een vegi-burger,...

Indien je vegetariër bent, graag vermelding op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we vanaf 19u van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Niet-Oeverleden betalen € 34.
De prijs van € 29 (Oeverleden) of € 34 (niet-Oeverleden) omvat een aperitiefje, de BBQ en de openluchtparty met DJ Hans.
PS: Snel inschrijven want er kunnen maximum 250 personen deelnemen aan de BBQ!

Vanaf 22 uur start de spetterende openluchtparty met DJ HANS.
Je kan ook alleen naar de party komen en je betaalt dan € 10 (Oeverleden) of € 15 (niet-Oeverleden) maar het zou zonde zijn dat je dan de BBQ mist!
Voor de openluchtparty betaal je met voorinschrijving minder dan ter plaatse! Oeverleden betalen dan € 8 i.p.v. € 10 en niet-Oeverleden € 13 i.p.v. € 15.

Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : BARN64 - Sint-Jobsesteenweg 64 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 29 (Oeverleden) of € 34 (niet-Oeverleden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 250
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenZA 17/06/23
Fietstocht Rondje met 3 visputten in de Rupelstreek vanuit Hoboken (60 km)
Oeverbarbecue MIXED GRILL + party Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER GELDIG! OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZO 18/06/23
Fietsen langs het water naar Tholen (± 45 km)

Fietstocht naar Sint-Katelijne-Waver en Mechelen (± 75 à 80 km)

Wandeling te Haasrode, rond de wereldbol (19km)

DI 20/06/23
Dinsdagavondfilm L’amour et les forêts (Valérie Donzelli) 3*** UGC Antwerpen

DO 22/06/23 T
Taptoe 2023 Brasschaat

VR 23/06/23
Oevercafé Mortsel

Kathedraalconcert Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZO 25/06/23
Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!

Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN!

Fietsen langs abdijen en natuur in de Zuiderkempen vanuit Herselt (50km)

Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel OOK NIET-LEDEN! NOG 8 PLAATSEN!

MA 26/06/23
ATV Vertelling Provinciaal Groendomein Rivierenhof met Warre Borgmans en Lou Roman

VR 30/06/23
Samenkomst Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23) Mortsel

Samenkomst Wandelvakantie in St. Anton am Arlberg, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 05/08 tot ZA 12/08/2023 Mortsel
Oevercafé Mortsel

ZA 01/07/23
Oever kookt zomereditie!

ZO 02/07/23
Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN!

MA 03/07/23
ATV Vertelling Merksem Joost Van Hyfte

VR 07/07/23
Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23)

CHAMPAGNEWEEKEND (La Chapelle Monthodon - Douard) van VR 07/07 tot MA 10/07/2023 NOG MEERDERE PLAATSEN VRIJ! OOK NIET-LEDEN!

Praatcafé Mortsel

ZO 09/07/23
Seef bier rondleiding Antwerpen NOG 8 PLAATSEN!

DI 11/07/23
Brasschaat Feest

VR 14/07/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 15/07/23
Stadswandeling Sint-Andries Antwerpen met Expeditie De Stad

ZO 16/07/23
Op safari in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (NL)

DO 20/07/23
Etentje in Brasserie HOBS (House of Beers) op de Groenplaats in Antwerpen

VR 21/07/23
Praatcafé Mortsel

ZA 22/07/23
Stadswandeling Brussel

ZOMER VAN ANTWERPEN: 'Sabotage' Nofit State Circus Deurne *** NOG 1 PLAATS

ZO 23/07/23
Rondvaart met oude palingschuit op de Binnennete Lier

DO 27/07/23
ZOMER VAN ANTWERPEN: 'Décrochez-moi ça!' Bêtes de foire Deurne

VR 28/07/23
Oevercafé Mortsel

ZA 29/07/23
NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty in BARN64 met DJ HANS Brasschaat NIET TE MISSEN! OOK NIET-LEDEN!

Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN! RESERVEER OP VOORHAND! DIT IS GOEDKOPER!
url Klik hier voor meer info