Vrijdag 02 juni 2023Nieuwsbrief week 23 en verder   
 VR 02/06/23 Praatcafé Mortsel VR 02/06/23 Praatcafé Mortsel
 VR 02/06/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. INGANG via het Sportcentrum en niet via de winterbar!
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 03/06/23 Minigolf spelen in Brasschaat Enkel Oeverleden!  ZA 03/06/23 Minigolf spelen in Brasschaat Enkel Oeverleden!
 ZA 03/06/23 Minigolf spelen in Brasschaat Enkel Oeverleden! We houden het vandaag bij een leuke sportieve ontspanning. De bedoeling is het parcours van 18 holes met zo weinig mogelijk slagen af te leggen. Iedereen kan aan dit spannende spel mee doen.
Nadien kunnen we nog iets eten ter plaatse in Brasschaat. Er zijn vele mogelijkheden. Gelieve de verantwoordelijke voor vrijdag 2/6 om 22u. te laten weten als je ’s avonds blijft eten. Kwestie van het aantal plaatsen te reserveren.

Bijdrage: € 5 per persoon, ter plaatse te betalen.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Meebrengen: een sportief en goed humeur
Afspraakuur : 15u
Afspraakplaats : Minigolf Hemelhof, Hemeldreef 2 in 2930 Brasschaat (Gemeentepark). Voldoende parking in de buurt.
Aanvangsuur : 15u15
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 03/06/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! De vorige party's in DIXIES kenden een groot succes en iedereen was super enthousiast!
Vanavond staat DJ Shane achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Shane.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 22u
Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen NOG 7 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen NOG 7 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
 ZO 04/06/23 Stadswandeling Beestig Mechelen NOG 7 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!Onze gids neemt ons mee door het centrum van Mechelen, op zoek naar dieren. Dat kunnen monumenten zijn, straatnamen, namen van huizen, dieren die leven in de stad... Hoe gaan we om met dieren in de stad? Hoe was dat vroeger? We ontdekken samen met de gids de dieren in het stadsbeeld en luisteren naar verhalen en anekdotes. Een hertenjacht, een rode haan, een groene papegaai, paarden, koeien en varkens. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het tegen op deze wandeling.
De wandeling duurt 120 minuten en uiteraard zijn honden toegelaten!
Nadien drinken en/of eten we nog iets.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan het Stadhuis op de Grote Markt van 2800 Mechelen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 06/06/23 Dinsdagavondfilm Sur L’Adamant (Nicolas Philibert) 4**** UGC Antwerpen  DI 06/06/23 Dinsdagavondfilm Sur L’Adamant (Nicolas Philibert) 4**** UGC Antwerpen
 DI 06/06/23 Dinsdagavondfilm Sur L’Adamant (Nicolas Philibert) 4**** UGC Antwerpen De documentaire ‘Sur L’Adamant’ richt de camera op het curieuze menselijke beestje, zonder commentaar of opsmuk.
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus uit Knack Focus van 31/05/2023
In zijn Gouden Beer-winnende documentaire Sur L’Adamant nodigt Nicolas Philibert je uit aan boord van een boot voor mensen met mentale problemen.
Het is ondertussen al meer dan twintig jaar geleden dat Nicolas Philibert een verrassende arthousehit scoorde met Être et avoir, een discreet observerende documentaire over het reilen en zeilen in een basisschooltje in de Auvergne. Sindsdien is er in het genre flink wat veranderd en lijken veel docu’s ofwel gestileerde, semifictieve thrillers ofwel vlammende politieke pamfletten, maar die mercantiele evoluties heeft de inmiddels 72-jarige Fransman rustig aan zich voorbij laten gaan.
Het bewijs ontdek je in het warmhartige Sur L’Adamant, waarin hij zijn camera nog maar eens richt op het kleine, maar curieuze menselijke beestje. Maar dan opnieuw zonder commentaar, zonder artificiële opsmuk en vooral: zonder zijn onderwerp in de weg te lopen.
Dat is dit keer een dagverblijf voor mensen met psychische problemen dat in hartje Parijs op de Seine ligt te dobberen, vlakbij de Charles de Gaulle-brug. Is de gigantische, drijvende schuit op zich al een opvallend personage, met zijn openklappende luiken uit hout, dan zijn de patiënten die er vrij in en uit lopen dat zeker. Ze komen er even aan de drukte van de stad en hun hoofd ontsnappen, en dat door middel van kunstklassen, infosessies, filmvertoningen of gewoon door een deugddoende koffie te drinken.
De film, die dit jaar de Gouden Beer won in Berlijn, opent met een onderbroken take van François, een veertiger die een rocksong zingt vanuit het diepste van zijn ziel in een van de zeldzame momenten waarin hij zich niet Jezus waant. Wat later ontmoeten we een oudere weduwe die niet alleen haar vrijheid maar ook haar enige zoon heeft verloren aangezien ze die moest achterlaten in een weeshuis. En dan is er Frédéric, een dandy op leeftijd die zich zo spiritueel verwant voelt met Vincent van Gogh dat hij zich luidop afvraagt ‘waarom zoveel tragische dingen met “ons” gebeuren’. Het zijn stuk voor stuk mensen uit de marge met een verhaal waarvan je hooguit enkele plotpunten te horen krijgt, maar die meteen duidelijk maken waarom L’Adamant – ‘de onbuigzame’ in het Nederlands – voor hen niet zomaar een sloep op de Seine is.
Psychiaters en begeleiders lopen af en toe op de achtergrond door het schokvaste beeld, en in enkele scènes krijg je te zien hoe zij hun dagprogramma opstellen. Maar de focus en het hart van Philibert – die vooral luistert en geenszins om dramatische ontboezemingen zit te hengelen – liggen duidelijk bij de patiënten. In tegenstelling tot Frederick Wiseman – de Amerikaanse veteraan van de fly-on-the-walldocumentaire – is hij dan ook niet zozeer geïnteresseerd in de dynamieken die in instituten en instellingen spelen. Wat Philibert wil onthullen, op een zo discreet mogelijke manier, is de persoonlijke en psychologische impact die regels en structuren hebben op individuen die houvast, én vrijheid, meer dan nodig hebben.
Een empathische, rustig opgebouwde en raak geobserveerde film over een ‘schip van gekken’, die mits een kunstklas, een filmmatinee en een luisterend oor een stuk ‘normaler’ blijken dan de normale mensen aan wal soms bevroeden.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat € 8 kost i.p.v. het standaardtarief van € 12,50.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC. Slechts € 3 voor 3 uren!)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 DO 15/06/23 Sauna Espace, Kalmthout DO 15/06/23 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 15/06/23 Sauna Espace, KalmthoutWe relaxen in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be.
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 17 inkom i.p.v. € 27.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 17.
Je kan ook saunatickets aan € 17 bestellen via Pieter, pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Aanvangsuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout.
Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Meebrengen : Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be
Wegwijzer : Sauna Espace, Kalmthout
 VR 16/06/23 Minigolf spelen in Lier VR 16/06/23 Minigolf spelen in Lier
 VR 16/06/23 Minigolf spelen in LierMinigolf is altijd een enorm leuke en ontspannende activiteit en vandaag gaan we minigolf spelen in de volledig vernieuwde minigolf in Lier. De minigolf ligt op een prachtige locatie tussen de bomen naast het Begijnhof.
Bij regenweer is de minigolf gesloten. Bij twijfel contacteer je Marc VD, de verantwoordelijke.
Tarief: € 5 per persoon. Vanaf 10 personen: € 3.
Na de minigolf kunnen we iets gaan eten zodat we aangesterkt zijn om de plezante spellekesavond te starten om 19u in Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : op de parking van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier
Aanvangsuur : 15u
Info : Marc VD - 0473 52 42 30 - marcus.van.doninck@telenet.be.
 VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen Lier VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 16/06/23 Avondje gezelschapsspelen LierOmdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS! VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS!
 VR 23/06/23 Kathedraalconcert Antwerpen NOG MAAR 1 PLAATS!Naar jaarlijkse gewoonte wijkt het Antwerp Symphony Orchestra graag een keertje uit naar de Antwerpse Kathedraal, voor een programma dat floreert in haar uitmuntende akoestiek en de leiding van oud-dirigent Edo de Waart. Geen betere plek immers voor de wonderlijk mooie Symphonie Concertante van onze landgenoot Joseph Jongen. Zijn magnum opus is niet zomaar een orgelconcerto: omdat de componist alle kneepjes van het orgelvak onder de knie had, heeft dit buitengewone werk meer weg van een symfonie voor twee orkesten. Ook het adembenemende stemmenweefsel van Vaughan Williams’ Fantasia on a Theme by Thomas Tallis komt nergens beter tot zijn recht dan onder de majestueuze gewelven van een kathedraal.
Dirigent Edo de Waart
Orgel Peter Van de Velde
Edo de Waart is muziekdirecteur van het Milwaukee Symphony Orchestra en eredirigent van het Antwerp Symphony Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest. In seizoen 2019-2020 startte hij als Principal Guest Conductor bij het San Diego Symphony Orchestra. Tegen het einde van het seizoen van 2019 stopt hij als muziekdirecteur bij het New Zealand Symphony Orchestra, waar hij nog wel Conductor Laureate zal zijn. Daarnaast is hij vast verbonden aan het Saint Paul Chamber Orchestra.
Peter Van De Velde werd geboren in 1972 en is afkomstig uit Doel. Daar begon hij op negenjarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en op zijn twaalfde was hij al actief als organist in de plaatselijke kerk. Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste muziekonderricht in de Antwerpse kunsthumaniora, waar hij na drie jaar een eerste prijs notenleer behaalde. Hij vervolgde zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium.
Na het behalen van verschillende eerste prijzen en finaliteiten studeerde hij in 1996 af als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker. Tijdens en na zijn studie volgde hij nog diverse meestercursussen voor orgel, uitvoeringspraktijk en improvisatie.
Begin 2002 werd Peter Van de Velde aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Daarnaast is hij ook als organist verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk waar hij elke zondagavond de dienst van 20u30 opluistert. Hij geniet bovendien een grote bekendheid als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en vormt een duo met violiste Nadja Nevolovitsch.
Als concertorganist is Van de Velde regelmatig te gast op gerenommeerde orgelfestivals in binnen- en buitenland (Duitsland, Nederland, Zwitserland, Polen, Noorwegen, Ijsland, Finland, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Japan, Rusland, Egypte, Filipijnen, Canada). Als artistiek adviseur is hij dan weer verantwoordelijk voor de muzikale programmatie van verschillende orgelcycli (Kathedraal Antwerpen, Christus-Koningkerk Antwerpen, Orgelproms Sint-Michielskerk Antwerpen, Orgelcyclus Melsele).
Van de Veldes repertoire omvat alle stijlen, maar is vooral toegespitst op de Franse en Belgische muziek van de 19de en 20ste eeuw. Van de Velde nam verschillende cd’s op voor het kwaliteitslabel "Aeolus" en ontving daarvoor veel positieve recensies en waarderingen in de binnen- en buitenlandse media (radio Klara, WDR 3, Diapason, Orgelvriend, Orgelnieuws, Orgelkunst, Musique 3).

Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de ingang van Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Groenplaats 21 in 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd want de plaatsen zijn niet genummerd!
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 37 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel
 ZO 25/06/23 Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel Geen Brusselse kroeg of ze heeft haar eigen sfeer… Ze zijn nog talrijk, de kroegen die hun art nouveau of art deco interieur bewaard hebben. Glasramen, kostbare houtbekleding met elegante welvingen, rijke stoffen, spiegels, glimmende tapkasten. De Belle Epoque is nooit ver weg noch de dolle, wervelende jaren. De hele evolutie van de smaak komt tot leven: grote, heldere, open cafés vol leven uit de ontluikende 20ste eeuw. En andere, intimistisch, in zichzelf gekeerd, gedempt, uit het interbellum.
De gegidste wandeling duurt 150 minuten. Het einde is voorzien aan het De Brouckèreplein.
Nadien genieten we van een drankje op een terrasje.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor carpooling of om 13u45 ter plaatse, op de trappen van de oude Beurs, Beursplein waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan er ook gemakkelijk met de trein naartoe aan een zeer gunstig tarief: € 7,80 voor 65+ en € 9,60 voor -65. Kom je met de trein, stap dan uit in Brussel Centraal.
Laat uiterlijk op DO 22/06 aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!  ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!
 ZO 25/06/23 Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden! Culinaire fietstocht (60 km) langs de meanderende Grote Nete, landelijke wegen, door Berlaar, Heikant, Beerzelberg, Schriek naar Grootlo op de provinciegrens met Vlaams-Brabant. Terugweg via Grasheide, Putte, Koningshooikt. Meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gingen je vooraf en genoten van de rustgevende natuur en het culturele erfgoed van de streek. De smaakpapillen werden telkens gestreeld. Je wordt ontvangen in trendy restaurants met een gezellig terras en een heerlijk gerecht.
Ontbijt in Hotel “Hof van Aragon” in Lier, soep in Brasserie “Iverans” in Putte, hoofdgerecht in Brasserie “Gusting” in Keerbergen, nagerecht in eetcafé “ ’t Lammeke” in Lier.
We fietsen via veilige wegen, langs de Nete en door bossen, velden en woonwijken. Rustig tempo van ± 18 km/u. Noch een Eddy Merckx, een Roger De Vlaminck of een Rik Van Looy rijden mee, iedere gezonde burger kan dit tempo aan, gelet op de vele tussenstations.
Hoofdgerecht - Keuze uit :
• 1/ Bresse kip, huisbereide pepersaus, fris slaatje en aardappelgerecht naar keuze
• 2/ Scampi Gusting: lichtpikante tomatensaus, krokante groentjes
• 3/ Oosterse curry met gewokte seizoengroenten en rijst
Gelieve deze keuze “1, 2 of 3” mee te delen bij je reservatie.
Drank is niet inbegrepen bij de soep en het hoofdgerecht.
Bij vertrek krijg je een plan met een duidelijke routebeschrijving en 4 maaltijdvouchers voor onderweg, die je zeker niet mag verliezen!
Na de fietstocht kunnen we eventueel nog iets gaan drinken in de Lierse binnenstad.
Win een weekendje Lier! Los enkele vragen op tijdens je fietstocht en maak kans op een weekendje Lier voor twee personen in Hotel Hof van Aragon in Lier.
Reserveer via overschrijving op de Oeverrekening vóór dinsdag 20 juni 2023 om 10.00u!
Eventueel fietsverhuur zelf te regelen:
- Fietspunt Lier, Leopoldsplein 32, tel. 03 / 488 18 51
- VeloCity, Leopoldplein 20 Lier, tel. 0499 / 46 22 44
Deelfietsen aan station van Lier
www.blue-bike.be
www.donkey.bike
Bij zware regenbuien gaat deze activiteit op een andere datum door. Lichte druppels kunnen we aan.
Meebrengen: fiets in goede staat, sportieve kledij en goed humeur.
Afspraakuur : 9u
Afspraakplaats : aan de Toeristische dienst, Stadhuis, Grote Markt in 2500 Lier.
Gratis parking aan C.C. “De Mol”, Aarschotsesteenweg 3 in Lier of aan het station van Lier, Tramweglei.
Opgelet: de Grote Markt is een autoluwe zone, de doorgang is verboden tussen 11.00 en 18.00 uur.
Aanvangsuur : 9u15
Reservatie : € 40 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen
 ZO 02/07/23 Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen Al eeuwenlang is er in Antwerpen een belangrijke joodse aanwezigheid. Wat houdt het in om joods te zijn en wat was kosjer nu weer? Wat is er zo bijzonder aan de godsdienst, de gebruiken, de levensgewoonten en feesten van onze joodse stadsgenoten? Op die vragen en nog veel andere krijg je een antwoord tijdens deze themawandeling met onze welgekende gids Marc langs winkels en gebouwen van een zichtbare joodse gemeenschap in het centrum van deze kosmopolitische stad.
Onderweg is er nog een bezoek aan de Synagoge 'Romi Goldmuntz' in de Van den Nestlei.
Een Joodse gids geeft ons uitleg over de synagoge en het Jodendom in het algemeen.
Aansluitend genieten we van een heerlijk driegangenmenu in Hoffy’s Kosher Restaurant, genoemd naar de eigenaars, de gebroeders Hoffman. Hun restaurant is een plek waar fijnproevers de traditie ontmoeten in een onvergetelijke eetervaring, die zowel onze smaakpapillen als onze geest zal prikkelen.
We genieten van het volgende menu:
Seizoenssalade

***

Koude mix-vegetarisch met Gefilte Fish
Soep met roti
Sefardische kip met gebakken boekweit
Gevulde courgette met lams op bedje van gegrilde groenten

***
Fruitsla of aardbeienmousse of appelgebak

De gastheer zorgt voor een zeer gezellige sfeer tijdens ons diner met de nodige uitleg over de joodse tradities en eetgewoonten. Hij is een echte entertainer.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : aan de toeristische dienst in het Centraal Station, Koningin Astridplein in Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 54 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat  ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat
 ZA 29/07/23 NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat NIET TE MISSEN!
Eindelijk kunnen we een openluchtparty organiseren op de super locatie: BARN64 in Brasschaat! en uiteraard met DJ Hans!
En wat dachten jullie van een Barbecue vooraf?
We opteren voor de formule MIXED GRILL en er is keuze uit 4 verschillende soorten vlees (Kip cajun, Koreaanse buikspekspies, Hamburger, Ossenhaaspuntjes, Varkenshaasspies) en 1 soort vis. Alles wordt in kleine porties verdeeld zodat iedereen van alles kan proeven.
Iedereen kan dus 100 % genieten!
Er is ook een lekker en gezond groentebuffet met aardappelsla, pastasla, wortelsla, komkommers, slamix, tomaten natuur & tomaten bieslook, eieren, maïs, American koolsla.

De sausjes (look, curry, cocktail, tartaar, mayonaise, BBQ saus) en broodjes maken de BBQ compleet. En uiteraard past er ook nog een aardappel in de schil bij!
Voor de vegetariërs onder jullie voorziet de traiteur, buiten het uitgebreid groentebuffet, de sausjes en de broodjes, zeker ook gevulde portobello, een vegi-burger,...

Indien je vegetariër bent, graag vermelding op je overschrijving!

De deelnemers zijn welkom vanaf 18u en bij het binnenkomen krijgt iedereen 1 jeton voor een fris aperitiefje.
Na het aperitiefje, genieten we vanaf 19u van de overvloedige MIXED GRILL barbecue.
Niet-Oeverleden betalen € 34.
De prijs van € 29 (Oeverleden) of € 34 (niet-Oeverleden) omvat een aperitiefje, de BBQ en de openluchtparty met DJ Hans.
PS: Snel inschrijven want er kunnen maximum 250 personen deelnemen aan de BBQ!

Vanaf 22 uur start de spetterende openluchtparty met DJ HANS.
Je kan ook alleen naar de party komen en je betaalt dan € 10 (Oeverleden) of € 15 (niet-Oeverleden) maar het zou zonde zijn dat je dan de BBQ mist!
Voor de openluchtparty betaal je met voorinschrijving minder dan ter plaatse! Oeverleden betalen dan € 8 i.p.v. € 10 en niet-Oeverleden € 13 i.p.v. € 15.

Afspraakuur : vanaf 18u
Afspraakplaats : BARN64 - Sint-Jobsesteenweg 64 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 29 (Oeverleden) of € 34 (niet-Oeverleden) overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 250
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Activiteiten Activiteiten
 ActiviteitenVR 02/06/23
Praatcafé Mortsel

ZA 03/06/23
Fietstocht van Malle, domein de Renesse naar de Baalse Hei in Turnhout (62 km)

Minigolf spelen in Brasschaat Enkel Oeverleden!

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 04/06/23
Fietstocht: Ecotuinendag Velt (± 30 km)

Stadswandeling Beestig Mechelen OOK NIET-LEDEN! NOG 7 PLAATSEN!

DI 06/06/23
Dinsdagavondfilm Sur L’Adamant (Nicolas Philibert) 4*** UGC Antwerpen

VR 09/06/23
Damme van VR 09/06 tot ZO 11/06 of MA 12/06/2023 ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET

Oevercafé Mortsel

DO 15/06/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 16/06/23
Minigolf spelen in Lier
Avondje gezelschapsspelen Lier

Praatcafé Mortsel
EWT Theater 'Ik heb zin in jou' Deurne *** VOLZET

ZA 17/06/23
Oever Barbecue MIXED GRILL + party Oelegem NOG MAAR 10 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! (de blauwe Oeverjetons zijn hier geldig!)

VR 23/06/23
Oevercafé Mortsel

Kathedraalconcert Antwerpen *** NOG 1 PLAATS OOK NIET-LEDEN!

ZO 25/06/23
Cycling Dinner Lier - Grootlo - Lier (60 km) Enkel Oeverleden!

Wandeling met gids 'Een verhaal van art nouveau en art deco in kroegen' Brussel

Bowling 4 Singles Wommelgem OOK NIET-LEDEN!

VR 30/06/23
Oevercafé Mortsel

ZO 02/07/23
Joodse wandeling + kosher etentje in Hoffy’s Kosher Restaurant Antwerpen

VR 07/07/23
CHAMPAGNEWEEKEND (La Chapelle Monthodon - Douard) van VR 07/07 tot MA 10/07/2023: NOG JUIST 10 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!

Fietsvakantie Italië: Puglia In de hak van de laars van VR 07/07 tot VR 14/07 (of ZO 16/07/23) VOLZET

ZA 29/07/23
NIEUW!! Barbecue MIXED GRILL + Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat NIET TE MISSEN! OOK NIET-LEDEN!
Openluchtparty met DJ HANS in BARN64 Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZA 05/08/23
Wandelvakantie in St. Anton am Arlberg, Oostenrijk o.l.v. Pol van ZA 05/08 tot ZA 12/08/2023 Enkel Oeverleden! NOG MEERDERE PLAATSEN!

ZA 25/11/23
Kommil Foo GRIND 5***** Liers Cultuurcentrum (CC De MOL) Lier NOG MAAR 2 PLAATSEN!

url Klik hier voor meer info