Dinsdag 23 april 2019Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!   
 Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!
 Hemelvaartweekend in Wintrich aan de Moezel (D) van DO 30/05 tot ZO 02/06/2019 Enkel Oeverleden!NOG 2 PLAATSEN: 1 PLAATS VOOR EEN MAN IN EEN TWEEPERSOONSKAMER EN 1 PLAATS VOOR EEN VROUW OF EEN MAN IN EEN SINGLEKAMER!

Soms hoef je niet eens zo lang te rijden om in een compleet andere wereld te komen! Zo ben je vanuit Antwerpen in 3 uur rijden in het fraaie Moezelgebied aangekomen. Hier komt de wereldberoemde wijn vandaan, die geoogst wordt in de wijngaarden langs de steile rivierhellingen. In de gezellige wijndorpjes gaat het er nog echt 'gemütlich' aan toe en zijn veel bezienswaardigheden te vinden.
De Moezelvallei: Wijn, Natuurschoon, Geschiedenis en Cultuur
Tussen Trier en Koblenz slingert de Moezel door een romantisch wijnlandschap met groene steile hellingen. Dit dal of vallei is het mooiste gedeelte van deze 544 km lange rivier. Na elke bocht zijn idyllisch gelegen wijndorpen met prachtige huisjes en wijngaarden volop te vinden. Het Moezeldal is wereldberoemd door de bekende wijnen die er vandaan komen en kent een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis die terug gaat tot de Romeinse en Keltische tijd. De Romeinen waren het die de basis hebben gelegd voor het prachtige en tevens oudste wijnlandschap van Duitsland. Het milde soms bijna mediterrane klimaat in combinatie met de leisteenbodem van de hellingen maken het tot een ideale plaats waar de druivensoorten uitstekend groeien.
Alles draait hier om de wijn. Zelfs het meest kleine Moezeldorpje heeft zijn eigen wijnfeest omlijst met de nodige Folklore. De vele wijnproeverijen en wijncafés nodigen uit om de beroemde wijnen en de regionale gerechten te komen proberen. Als een groen lappendeken liggen de wijnvelden aaneengesloten langs de Moezel. In dit unieke Moezel wijnlandschap zijn de sporen van de vroegere bewoners ruimschoots te vinden. Overblijfselen uit de tijd van de Germanen, Kelten en Romeinen zijn op diverse plaatsen in de vallei goed bewaard gebleven. De periode van de Middeleeuwen uit zich in de tientallen burchten en kastelen die langs de rivier te vinden zijn. Burg Elz en Burg Cochem behoren tot de meest beroemde en unieke bewaard gebleven burchten van Duitsland. Een bezichtiging is dan ook meer dan de moeite waard.
 Wintrich Wintrich
 WintrichMet Oever verblijven wij in langs de Moezel in Wintrich.
Wintrich is mooi gelegen tussen de met wijngaarden begroeide hellingen en de Moezeloever. Het dorp bestond al als nederzetting in de Keltisch-Romeinse tijd. Vroeger droeg het de naam Vindriacum wat wijndorp betekent. Historische vakwerkhuizen en typische wijnboerderijen bepalen het straatbeeld in Wintrich dat vrij is van doorgaand verkeer. Steegjes en smalle weggetjes geven het dorp een romantische sfeer. Door de beschermende grens van de Eifel heerst er in de zomer een bijna mediterraan klimaat waardoor niet alleen de druiven maar ook de eetbare tamme kastanje er goed wil groeien.
Boven op de heuvels van het dorp is het grootste samenhangende bos van tamme kastanjebomen van Rheinland-Pfalz te vinden. Hier is het heerlijk wandelen langs kronkelende beekjes. Wie zich rustig houdt, maakt grote kans om edelherten of wilde zwijnen te zien. Deze beesten zijn namelijk dol op de tamme kastanjes.
Ook mountainbikers en fietsers hoeven zich niet te vervelen in de omgeving van Wintrich. Er zijn talrijke prachtige en goed onderhouden routes te verkennen.
Tijdens je verblijf in de Moezelvallei geraak je in de ban van de uitgestrekte heuvels, de eindeloze wijngaarden, de bossen en de pittoreske dorpjes.
Aan en rondom de Moezel beleef je een lang weekend waarop lichaam en geest de soms nodige rust kunnen vinden.
Ben je meer geïnteresseerd in geschiedenis en de lokale cultuur? In dat geval zul je je ogen uitkijken bij de vele Romeinse ruïnes die overal langs de Moezel te vinden zijn. Wat echter door niemand mag worden overgeslagen is een bezoekje aan Trier. In deze oude, gemoedelijke stad lijkt het net alsof de tijd heeft stilgestaan.
Wie het liever wat rustiger aandoet, kan ook een boottocht maken op de Moezel en zo de vele steden en dorpen verkennen

Met Oever gaan we naar Wintrich aan de Moezel om te wandelen en /of rustig te fietsen met Marianne S. en om sportief te fietsen met Danny S.
Verkies je kortere wandelingen en rustige fietstochten, in de omgeving zijn er veel mogelijkheden!
Breng je eigen fiets mee. Het hotel beschikt ook over een aantal fietsen!
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in het 3*** WEINGUTSHOTEL SANKT MICHAEL in Wintrich.
Michael, de eigenaar van het hotel, wil dat wij ons goed voelen vanaf het moment dat we zijn hotel binnenstappen en dat we ons kunnen ontspannen. Het moet voor ons de mooiste tijd van het jaar worden...
Michael biedt ons ook een bezoek aan een wijnkelder en een proeverij in zijn hotel.
We verblijven in Weingutshotel Sankt Michael op basis van Half Pension waarbij we ’s avonds genieten van de heel lekkere keuken van het restaurant.
We hebben 10 tweepersoonskamers en 4 singlekamers gereserveerd voor dit lang weekend.
De tweepersoonskamers zijn altijd onder voorbehoud: indien de kamerindeling niet uitkomt, zou het kunnen dat 1 of meerdere tweepersoonskamers omgetoverd worden tot meerpersoonskamers.
Hou ook rekening met het volgende paragraaf bij annulaties in ons huishoudelijk reglement: Indien een deelneem(st)er die een tweepersoonskamer deelt, annuleert dan kan aan deze het supplement aangerekend worden dat hieruit voortvloeit en dat de tweepersoonskamer tot eenpersoonskamer maakt.
Er kunnen dus 24 Oeverleden mee waarvan maximum 3 Oeverkoppels buiten Pieter en Nicole.
De eerste maaltijd is het avondmaal van DO 30 mei en de laatste is het ontbijt van ZO 2 juni.
 Programma: (onder voorbehoud) Programma: (onder voorbehoud)
 Programma: (onder voorbehoud)DO 30/05: aankomst vanaf 12u in het hotel waar Pieter en Nicole de deelnemers verwelkomen. Liefhebbers kunnen dan al een wandeling maken o.l.v. Marianne of een fietstocht o.l.v. Danny. Je kan ook een eigen wandeling, fietstocht of activiteit doen.
VR 31/05 en ZA 01/06: na een heerlijk ontbijt en nadat we voor een lunchpakket hebben gezorgd (in Wintrich zelf), is er telkens een prachtige natuurwandeling of rustige fietstocht voorzien door Marianne en een pittige fietstocht door Danny. Je kan ook een eigen wandeling, fietstocht of activiteit doen.
ZO 02/06 is er ’s morgens nog een korte wandeling voorzien en een korte fietstocht zodat we in de namiddag, op de terugweg naar huis nog even in Trier kunnen stoppen.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs: € 275 voor 3 nachten op basis van half pension (ontbijt - avondmaal) in een tweepersoonskamer en € 305 in een singlekamer.
Reservatie: is pas geldig nadat je € 105 (tweepersoonskamer) of € 115 (singlekamer) hebt overgeschreven op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Hemelvaartweekend Moezel.
Schrijf snel over want er zijn maar 24 plaatsen!
HET SALDO MOET UITERLIJK OP DE REKENING VAN COCONUT TRAVEL STAAN OP DINSDAG 30/04/19!
Mogelijke Oeverkoppels vermelden op hun overschrijving met wie ze de kamer delen!
 Algemene info: Algemene info:
 Algemene info:Organisatie weekend: Pieter en Nicole
Organisatie wandelingen en/of rustige fietstochten: Marianne S.
Organisatie pittige fietstochten: Danny S.

Samenkomst deelnemers: de deelnemers krijgen nog een mail met de juiste datum.
Op de samenkomst wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst!

Afstand Antwerpen - Wintrich ± 284 km en ± 3u06 rijden.
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties

Bijkomende informatie:
Oever (Pieter) 0478 54 54 54 of pieter@oever.
Marianne 0495 88 55 40 / Marianne.schepens@telenet.be
Danny 0485 32 67 98 / danny.smet6@telenet.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54