Zaterdag 06 april 2019Nieuwsbrief week 14   
 ZA 13/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 13/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 13/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Niet te missen: de bijkomende party in de Ruiterhal!
Gratis glaasje cava voor iedereen die ten laatste om 22u het inkomkaartje betaalt!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans en op de Oeverparty's worden er ook enkele slows gedraaid!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!).
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Gemeentepark 10, 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be

Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Gratis glaasje cava voor iedereen die ten laatste om 22u het inkomkaartje betaalt!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Gemeentepark 10, Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 21/04/19 Joodse Wandeling Antwerpen  ZO 21/04/19 Joodse Wandeling Antwerpen
 ZO 21/04/19 Joodse Wandeling Antwerpen Een gids neemt ons mee op sleeptouw voor een kennismaking met de Joodse gemeenschap in Antwerpen.
Al eeuwenlang is er in Antwerpen een belangrijke Joodse aanwezigheid. Wat houdt het in om Joods te zijn en wat was kosjer nu weer? Wat is er zo bijzonder aan de godsdienst, de gebruiken, de levensgewoonten en feesten van onze joodse stadgenoten? Op die vragen en nog veel andere krijg je een antwoord tijdens deze themawandeling langs winkels en gebouwen van een zichtbare joodse gemeenschap in het centrum van deze kosmopolitische stad. Parcours: Centraal station - Lange Kievitstraat - Stadspark - Belgiëlei - Provinciestraat - Van Immerseelstraat - Centraal Station.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de toeristische dienst in het Centraal Station, Koningin Astridplein 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
 MA 22/04/19 Zoo achter de schermen op Paasmaandag Antwerpen  MA 22/04/19 Zoo achter de schermen op Paasmaandag Antwerpen
 MA 22/04/19 Zoo achter de schermen op Paasmaandag Antwerpen Op Paasmaandag neemt een gids ons mee op sleeptouw voor een boeiende rondleiding van 1u30 achter de schermen van de Zoo.
Tussen de ZOO en het Centraal Station loopt een lange dienstgang waar een gewone bezoeker nooit komt. In ZOO Backstage dus wel! We beginnen met het ontstaan van de ZOO zo’n 170 jaar geleden. Via de operatiezaal en de quarantaine belanden we onder het Aquarium bij pompen en filters maar ook zeepaardjes en koralen. De kweek van vogelspinnen en kakkerlakken en de vriendelijke handtamme slang sluiten de tocht af. Durf je?
Nadien kunnen we nog in de Zoo rondwandelen en er iets gaan drinken!
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de inkom van de Zoo van Antwerpen op het Koningin Astridplein 26 2018 Antwerpen
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 28 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
 Dinsdagavondfilm 09/04 : Grâce à Dieu (François Ozon) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 09/04 : Grâce à Dieu (François Ozon) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 09/04 : Grâce à Dieu (François Ozon) 4**** UGC Antwerpen François Ozon, een van de grootste hedendaagse Franse cineasten, specialiseerde zich de voorbije dertig jaar in relatiedrama’s, theatrale komedies, Hitchcockiaanse thrillers en literatuuradaptaties. Met Grâce à Dieu waagt hij zich voor het eerst aan een docudrama. Het is meteen ook een film die een schop wil uitdelen aan de katholieke kerk die van oudsher seksueel misbruik in de doofpot stopt.
Ozon heeft het meer bepaald over de zaak Preynat. Enkele jaren geleden verenigden enkele jonge veertigers in Lyon zich om priester Bernard Preynat voor de rechter te slepen. De geestelijke had zich in de periode 1986-1991 aan hen, toen ze nog scouts waren, vergrepen. De zaak werd zonder gevolg geklasseerd, maar de slachtoffers spanden een nieuwe zaak aan tegen kardinaal Barbarin die de pedofiel in functie had gehouden en de affaire wilde laten doodbloeden.
De regisseur vond een interessante structuur om zijn film aan op te hangen. Hij vertrekt van een centrale protagonist, de zeer katholieke Alexandre (Melvil Poupaud), die door een klein incident besluit om zijn familie in te lichten over het feit dat hij als scout misbruikt werd door Preynat. Hij kaart de zaak aan bij kardinaal Barbarin, die een wrange confrontatie met de pedofiel organiseert. Vijftig minuten in de film springt het relaas plots naar een tweede protagonist met gelijkaardige ervaringen en tenslotte naar een derde en een vierde. Hun individuele verhalen smelten uiteindelijk samen zodat de groep slachtoffers in het laatste uur één personage vormt.
Ozon blijft met zijn verhaal dicht bij de realiteit. Hij houdt het drama heel ingetogen en sereen. Preynat wordt niet als een monster voorgesteld, maar als een zielig stukje mens en Barbarin lijkt meer op een intelligente politicus die zijn kerkfabriek proper wil houden dan op een ultraconservatieve geestelijke die geen inmenging van het gerecht duldt. In de finale scènes krijgt al wie tegen dan nog niet overtuigd is van smerige praktijken binnen de katholieke kerk nog een debat rond uittreding als protestmiddel van de slachtoffers. En in de laatste shots stelt de regisseur de toeschouwer onrechtstreeks de vraag of een gelovige wel kan blijven geloven na zo’n onverkwikkende zaak.
Op dat laatste moment voel je heel nadrukkelijk wat je de hele film al hebt gevoeld: Ozon is extreem voorzichtig. Bang dat hij fanatieke kerkgangers voor het hoofd zou stoten? Of dat hij een te woedende film zou maken, wat zou indruisen tegen zijn intellectuele ingesteldheid? In feite had hij wat meer zijn tanden moeten laten zien. Hij is scherp en verontwaardigd, maar enkel in zijn dialogen. Wat de regie en het acteren betreft, blijft hij afstandelijk en rustig. Die vuist op tafel is er wel, maar de bonk doet je nooit opschrikken.
Regie François Ozon
Cast Mevil Poupaud, Denis Ménochet, Josiane Balasko
Speelduur 2u17
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,35. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 06/04/19
Fietstocht in de bloesemstreek (± 60 km)
Bart Peeters Brood voor Morgenvroeg en hits Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
ZO 07/04/19
Citytrip Valencia tijdens de Paasvakantie ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET
Fietstocht vanuit Tielrode richting Opstal - Peizegem (± 58 km)
Zondagwandeling " Opennatuurdag 2019 - Zevenbergenbos"
MA 08/04/19
Opera in de Cinema – Die Walküre Antwerpen
DI 09/04/19
Pétanque Wommelgem
Dinsdagavondfilm: Grâce à Dieu (François Ozon) 4**** UGC Antwerpen
Badminton Kessel

DO 11/04/19 J
ongerencafé, Mortsel
Ballet in de Cinema – The Golden Age (Shostakovich) Antwerpen

Volgend weekend:
VR 12/04/19
Badminton Mortsel
Weekend Nationaal Park de Hoge Kempen (Genk, Limburg) Enkel Oeverleden! Nog plaats voor 1 man en 3 vrouwen!
Oevercafé Mortsel
ZA 13/04/19
Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!


ZO 14/04/19
Wandeling in Tourinnes-la-Grosse: Ode aan Max van der Linden (18km)
MA 15/04/19
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
DI 16/04/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info