Vrijdag 22 februari 2019Nieuwsbrief week 8   
 ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel OOK NIET-LEDEN!Pracht en praal uit de Andes
De Amerikaanse collecties van het Museum Kunst & Geschiedenis worden beschouwd als de mooiste en rijkste binnen Europa. De meeste mensen kennen de verschillende culturen van de Andes (Peru, Bolivië en Chili) meestal dankzij hun keramiek, smeedkunst en mummies. Over hoe deze volken leefden of gekleed gingen, is bij het brede publiek vaak minder geweten. Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.
De tentoonstelling geeft de bezoeker de kans om de verfijning en beheersing van de weefkunst te bewonderen, naast de kleurenpracht van textiel en pluimen, evenals schitterende sieraden in goud, zilver en schelp. Het is een uitgelezen kans om de weefkunst, de complexiteit van de motieven en de uiteenlopende en tot vandaag stralende kleuren van de stoffen en veren te ontdekken en te bewonderen. Terwijl je hun garderobe ontdekt (schoenen, kleren, hoofddeksels en juwelen) leer je ook de mensen zelf kennen in hun dagelijkse leven. Bewonder de unieke stukken van uitzonderlijke kwaliteit en met een ongeziene kleurenpracht, naast ongeziene voorbeelden van edelsmeedkunst.
Dit alles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakt scenografie, met architectuur uit de Andes, katoenvelden en graven. Voor de kleinsten zijn er een parcours op maat en educatieve animaties voorzien.
Ongeveer 200 voorwerpen uit de eigen museumcollectie, uit het Linden Museum van Stuttgart, het MAS in Antwerpen en uit Belgische privéverzamelingen worden tentoongesteld rond een thema dat nog nooit eerder behandeld werd.
Een expositie voor het brede publiek die je niet onberoerd zal laten!
De rondleiding met gids duurt ongeveer 90 minuten.
De prijs van € 8 omvat enkel de gids.De inkom van 15 euro betaal je ter plaatse aan de inkom! Breng je museumpas mee indien je er een hebt!
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis - Jubelpark 10 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Indien je vanuit Oud Berchem Kerk wenst te carpoolen als chauffeur of als passagier, graag een mailtje naar nicole@oever.be uiterlijk op donderdag 28/02!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 voor de gids overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 29/03/19 Theater: DE SPELERIJ met LA MUSICA II Wilrijk VR 29/03/19 Theater: DE SPELERIJ met LA MUSICA II Wilrijk
 VR 29/03/19 Theater: DE SPELERIJ met LA MUSICA II WilrijkEen zinderend liefdesduet van Marguerite Duras.
Ze zijn al enkele jaren uit elkaar. Morgen wordt hun scheiding uitgesproken.
In het hotel waar hun passionele liefde ooit begon ontmoeten ze mekaar.
Ze brengen samen de avond en nacht door tot het weer ochtend wordt.
Nog zoveel om over te praten. Nog zoveel om te delen. Nog zoveel om op terug te kijken.
Ze delen een verleden waar alles kon, waar alles was.
Dat maakte het ook onmogelijk. Verstikkend soms.
Maar de liefde was puur, echt en allesomvattend. Dat weten ze allebei.
Daarom willen ze niet weg. Want 'hier en nu' is werkelijkheid.
La Musica II vertelt een verhaal over loslaten om te kunnen liefhebben.
Over afscheid en de onmogelijkheid daarvan. Vormt een zinderende en tintelende reis over trots, verlangen en onvervulde wensen. Maar bovenal over de liefde.
met: David Cantens & Katrien De Becker
regie: Paula Bangels
tekst: Marguerite Duras
livemuziek: Udo
PS1: het zijn bijna de laatste plaatsen in CC Wilrijk
PS2: dit theaterstuk krijgt een goede recensie
Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : In de foyer op de eerste verdieping van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk.
Gemakkelijk om je auto te parkeren en goed bereikbaar met het openbaar vervoer!
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 30/03/19 Safaripark Beekse Bergen  ZA 30/03/19 Safaripark Beekse Bergen
 ZA 30/03/19 Safaripark Beekse Bergen Jongerenactiviteit : Deze activiteit wordt georganiseerd door Jongeren Oever.

In het grootste wildlife park van Nederland ontmoet je 1.450 dieren in hun natuurlijke omgeving.
Denk je aan Afrika, dan denk je aan 'The Big Five': de 5 grootste dieren van Zuid-Afrika. Safaripark Beekse Bergen is het enige wildlife park in de Benelux waar je neushoorns, olifanten, luipaarden, buffels én leeuwen op 1 dag kunt spotten. Je komt ze tegen tijdens een tour door het 120 hectare grote park.
Tijdens de safari vertellen de rangers spannende en grappige weetjes over de dieren. Wanneer vallen leeuwen hun prooi aan? Maar ook, hoeveel kilo poept een olifant elke dag? Ga op avontuur en je komt alles te weten.
Safaripark Beekse Bergen kun je op 4 manieren ontdekken. Je kunt wandelend op safari gaan, maar ook met de boot, de auto of de bus. Aan jou de keus. Bij de pinguïns en tijgers achter in het park komen de verschillende safarivormen samen en kun je eenvoudig wisselen.
De Beekse Bergen ligt op een klein uurtje rijden vanuit Antwerpen.
Iedereen zorgt zelf voor een ticket. Je kunt ter plaatse een ticket kopen (€ 26) of online (€ 24). Via andere websites worden er ook regelmatig voordelig tickets aangeboden.
Bij regenweer wordt deze activiteit uitgesteld.
Kinderen zijn ook van harte welkom!
Afspraakuur : 9u
Afspraakplaats : aan Fruitkraam Cools, Autolei 305, 2160 Wommelgem (zonder carpoolgarantie) of om 10u15 aan de kassa van de Beekse Bergen.
Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek
Aanvangsuur : 10u30
Info : Annick F - annickf@oever.be.
of : Petra Vergauwen - 0494 85 88 65 - p.vergauwen@telenet.be.
 ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen  ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen
 ZO 31/03/19 Ballet 'Joy' Antwerpen Het fascinerende en eigenzinnige tweeluik JOY is opgebouwd rond twee zwaargewichten van de Zweedse dans vandaag: Johan Inger en Alexander Ekman. Elk met hun eigen bewegings- talen en individuele zicht op de dans. Beiden zoeken de grenzen op van de absurditeit en balanceren tussen humor en ernst. Beide choreografen gaan op zoek naar een tegengif voor de donkere zijde van het leven: de eenzaamheid en de vergankelijkheid.
Johan Inger onderzoekt in B.R.I.S.A. thema’s rond ontwaken en verandering. Wat voor een wereld schuilt er achter mensen en hun gewoontes? De alledaagse beslommeringen, groot of klein, kunnen ons verloren doen voelen en onbeduidend. Brisa is het Spaanse woord voor wind. De geschiedenis leert ons, zo stelt Inger, dat een nieuwe wind die waait, steeds begint met de allerkleinste bries. De choreograaf ontketent zo vanuit eenzame figuren in een lege ruimte langzaamaan een ware revolutie, een wervelwind aan beweging vanuit het individu, dat zich langzaam verspreidt doorheen de hele groep.
Ook in het werk van Alexander Ekman is het snakken naar lucht, humor, vrijheid en bovenal vreugde een thema. Ekman is de choreograaf van de verfijnde absurditeit. JOY is gecreëerd voor het Joffrey Ballet in Chicago in amper twee weken. Die snelheid zit vervat in de bruisende energie van de choreografie, ontwikkeld vanuit de klassieke techniek en gecreëerd vanuit de improvisatie en het pure plezier van het dansen. JOY is een intrigerend en hoogst entertainend werk over het concept van de vreugde, dat gevierd wordt maar tezelfdertijd ook in vraag gesteld wordt.
Beide balletten worden gedanst door Ballet Vlaanderen.

Er is een gratis inleiding 45 minuten vooraf. We spreken om 14u af aan de inkom van de Opera om de inleiding bij te wonen! Laat aan Nicole (nicole@oever.be) iets weten indien je niet naar de inleiding kunt komen. Je kaartje ligt dan aan de kassa op naam van Oever + je naam!
Tickets kosten normaal € 48. We hebben uitstekende plaatsen van de tweede duurste prijscategorie.
De voorstelling duurt ongeveer 2 uren, inclusief één pauze.
Afspraakuur : 14u
Afspraakplaats : in de inkom van de Opera Antwerpen, Frankrijklei 3 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 43,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 16
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 26/02 Fatwa (4****) UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 26/02 Fatwa (4****) UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 26/02 Fatwa (4****) UGC Antwerpen‘Fatwa’ snijdt een gewichtig onderwerp aan, maar verveelt geen moment
Een detectiveverhaal, maar dan zonder toeters of bellen, en met een erg politieke lading: dat is Fatwa in een notendop. Regisseur Mahmoud Ben Mahmoud onderzoekt hoe de radicale islam het leven van gewone moslims overhoop gooit, maar houdt het altijd spannend.
Begin er maar eens aan, aan een film over de tegenstellingen tussen de gematigde en de radicale islam. Het kan niet eenvoudig zijn om de val van een politiek pamflet te ontwijken. En je film een beetje spannend houden is al helemaal een uitdaging. Maar de Tunesisch-Belgische regisseur Mahmoud Ben Mahmoud doet het met verve, door zijn verhaal op te bouwen als een detectivefilm.
Hoofdpersonage is Brahim, een naar Parijs uitgeweken Tunesiër die naar zijn geboorteland terugkeert nadat zijn zoon omkomt bij een motorongeval. Het is 2013, en na de Arabische Lente hebben radicaal-islamitische groeperingen een steeds grotere impact op het dagelijkse leven in Tunis: Brahims zoon had zich bij een van die groeperingen aangesloten, en Brahim vermoedt dat zijn dood geen ongeluk was.
Fatwa ontspint zich als de zoektocht van Brahim naar de waarheid, maar toont ook hoe een salafistische levenswijze de klok terugdraait. De wijk waarin Brahim opgroeide, ooit een bruisend centrum van cafés en bioscopen, is verworden tot een ultrareligieuze buurt waarin de sociale controle uiterst streng is. Wie met deze ‘soldaten van God’, zoals ze zichzelf omschrijven, wil discussiëren, stuit bij elk argument op een vers uit de koran.
De frustratie én de nieuwsgierigheid van het hoofdpersonage zijn uiterst voelbaar in Fatwa: Mahmoud Ben Mahmoud kiest voor een sobere, minimalistische aanpak, waarin realisme belangrijker is dan spektakel, en waarbij je over de schouder meekijkt én meeleeft met Brahim – overigens uitstekend vertolkt door Ahmed Hafiene.
Er staat geen noot op de soundtrack, wat het benauwende, compromisloze gevoel van de film alleen maar versterkt: Ben Mahmoud laat de spanning en de emoties voor zich spreken.
Fatwa snijdt honderd minuten lang een gewichtig onderwerp aan, maar verveelt geen moment. En ondertussen zoomt de film in op de simpele mensen die in het brandpunt van de geschiedenis staan. Geen gemakkelijke film om te maken, maar Ben Mahmoud slaagt met verve.
Regie: Mahmoud Ben Mahmoud
Met: Ahmed Hafiane, Ghalia Ben Ali, Sârra Hanachi
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u20
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u40
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 22/02/19
Wandelweekend Laforêt Enkel Oeverleden! *** NOG 2 PLAATSEN
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Antwerpen
ZA 23/02/19
Fietstocht vanuit Tielrode richting Melsele en Beveren (± 53 km)

ZO 24/02/19
Proevertjeswandeling Malle (8 km) *** VOLZET
Zondagwandeling rond het kerkdorp Overbroek te Brecht (8 km)
Boechout - wandeling Frijthout (7,4 km)

DI 26/02/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Fatwa (4****) UGC Antwerpen

Volgend weekend:
VR 01/03/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Michael Van Peel overleeft 2018 De Tiende Eindejaarsconference *** VOLZET
ZO 03/03/19
Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel OOK NIET-LEDEN!


DI 05/03/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info