Woensdag 13 februari 2019Weekend Nationaal Park de Hoge Kempen (Genk, Limburg) van VR 12 tot ZO 14/04 of MA 15/04/2019   
 Weekend Nationaal Park de Hoge Kempen (Genk, Limburg) van VR 12 tot ZO 14/04 of MA 15/04/2019 Weekend Nationaal Park de Hoge Kempen (Genk, Limburg) van VR 12 tot ZO 14/04 of MA 15/04/2019
 Weekend Nationaal Park de Hoge Kempen (Genk, Limburg) van VR 12 tot ZO 14/04 of MA 15/04/2019Enkel Oeverleden!
Op vrijdag 15/02 om 18u kom je via onze website en via een Nieuwsflash te weten welk voorschot je moet overschrijven op de rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel om aan Het weekend Nationaal Park de Hoge Kempen te kunnen deelnemen.
Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk om 18u via de voorpagina van Oever bij Nieuwsbrieven of log om 18u in als Oeverlid op onze site en ga naar activiteiten en klik dan door naar weekends en reizen en Het weekend Nationaal Park de Hoge Kempen
Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt en zeer gegeerd!
Het Nationaal Park de Hoge Kempen, in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.
Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, ....
In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.
Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen, ... of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois.

Het Nationaal Park de Hoge Kempen heeft 6 toegangspoorten (Connectera in Maasmechelen, Station As in As, Pietersheim in Lanaken, Lieteberg in Zutendaal, Mechelse Heide in Maasmechelen en Kattevennen in Genk).
 Twinstone Lodge Twinstone Lodge
 Twinstone LodgeHet moderne huis, de Twinstone Lodge, waar we verblijven, ligt uitstekend midden in de natuur, aan de toegangspoort Kattevennen in Genk. Door deze ideale ligging aan de rand van het Nationaal Park de Hoge Kempen hebben we een uitstekende uitvalsbasis voor onze wandelingen en fietstochten.
De Twinstone Lodge bestaat uit 2 delen die met elkaar verbonden zijn door een centrale gang.
In het totaal zijn er 10 slaapkamers, waarvan 6 tweepersoonskamers en 4 vierpersoonskamer. In het totaal zijn er 7 badkamers. Er is een zeer ruime leefruimte met terras. De keuken is semi-professioneel. In het totaal zijn er 7 badkamers.
De centrale ingang geeft toegang tot de relaxruimte waar sauna en stoombad de mogelijkheid bieden om tot rust te komen.
Er is dus plaats voor 28 personen waarvan maximum 4 Oeverkoppels buiten Pieter en Nicole, de organisators.
 Hoe ziet het weekend eruit? Hoe ziet het weekend eruit?
 Hoe ziet het weekend eruit?Vrijdag: we verwachten iedereen vanaf 19u. Vanaf 19u30 breken we het ijs met een glaasje cava en om 20u gaan we aan tafel zitten om lekker samen te eten. We zorgen voor stokbrood met een mooi kaasassortiment. Uiteraard zal de krab- en currysla, huisbereid door Pieter zelf, niet ontbreken!
Als dranken: frisdranken, wijn en biertjes en warme dranken.
Daarna maken we de afspraken voor zaterdag.
Zaterdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een dagwandeling o.l.v. Marianne en/of een dagfietstocht o.l.v. Luc F.. Net voor je vertrekt, steek je nog een watertje, een fruitsapje, een stukje fruit en een versnapering in je rugzak. En weg zijn wij!
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, zijn er heel wat opties in de buurt:
• C-Mine in Genk
• Bokrijk
• het Mijndepot Waterschei
• Hasselt…
Na onze activiteiten rusten we uit bij een drankje en na een lekkere douche, bereiden we samen het groentebuffet. Dan volgt een aperitiefje, een overheerlijke gourmet en een dessert!
Na het avondeten, kunnen we nog samen nagenieten van onze mooie dag en maken we de afspraken voor zondag.

Zondag:
Na het uitgebreid ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een dagwandeling o.l.v. Marianne en/of een dagfietstocht o.l.v. Luc F.. Net voor je vertrekt, steek je nog een watertje, een fruitsapje, een stukje fruit en een versnapering in je rugzak. En weg zijn wij!
Om 16u sluiten we het weekend af met taart en koffie. Er is een mogelijkheid om tot maandag te blijven. Zondagavond gaan we op restaurant in de buurt.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs voor twee of drie overnachtingen is € ??.
Alle dranken en maaltijden vanaf vrijdagavond tem zondagavond worden, na de taart en koffie op zondag, aan kostprijs contant afgerekend met Pieter. De richtprijs is € 50-55.
Het weekend is geen hotelformule. We rekenen erop dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt zodat het niet altijd dezelfde personen zijn die moeten werken.

Reservatie: na betaling van € ?? op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Genk.
 Info: Info:
 Info:Samenkomst deelnemers: alle deelnemers krijgen tijdig een uitnodiging via mail.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be) of Nicole (0475 59 56 11 / nicole@oever.be).

Afstand : Wommelgem – Genk: 95 km
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding wandelingen: Marianne
Begeleiding fietstochten: Luc F.

Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54