Donderdag 14 februari 2019Zonvakantie KRETA van ZA 18/05 tot ZA 25/05/2019 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!   
 Zonvakantie KRETA van ZA 18/05 tot ZA 25/05/2019 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!! Zonvakantie KRETA van ZA 18/05 tot ZA 25/05/2019 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!
 Zonvakantie KRETA van ZA 18/05 tot ZA 25/05/2019 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!Kreta, de naam klinkt je waarschijnlijk al bekend in de oren. Niet zo vreemd ook, want dit grootste eiland van Griekenland heeft werkelijk voor iedereen een heerlijke vakantie in petto!

De veelzijdigheid is hier net zo groot als de lengte van het eiland Kreta. Het meer dan 250 kilometer langwerpige eiland is perfect voor een echte alles-in-één bestemming, het is maar net welke kant je op gaat. Maar met een ligging midden in de Egeïsche zee, is de kustlijn misschien nog wel interessanter. Met een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer is strandplezier tot in vrijwel alle uithoeken te vinden. En mede dankzij de zuidelijke ligging draait de zon hier op volle toeren, waarvan vooral de zomermaanden bijzonder droog zijn. Gelukkig is het aangename zeewater hier nooit ver weg.
Wij verblijven in Rethymnon, een van de gezelligste havenstadjes van Kreta dankzij de typisch Griekse huisjes en de smalle straatjes.
Rethymnon is synoniem voor mooie stranden en een authentieke sfeer. Het prachtige zandstrand van Rethymnon ligt net voor de stad, tussen twee in zee uitstekende pieren. Wie wil, kan alle mogelijke watersporten beoefenen. Als de avond valt, ondergaat Rethymnon een metamorfose tot een stad van plezier en vertier. Aan het strand vind je tavernes, maar je kunt ook tot in de vroege uurtjes uitgaan in discotheken.
In het hart van Rethymnon vind je de oude stad. Deze is gebouwd door de Venetianen en is een van de best bewaard gebleven oude steden van Kreta. Een wandeling door de karakteristieke straatjes met authentieke gebouwen en stenen trapjes voelt als een reis terug in de tijd.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in het 4**** May Beach Hotel.
In het May Beach Hotel ben je verzekerd van het ultieme vakantiegevoel dat zo goed bij Griekenland past. De palmbomen in de ruime tuin verwelkomen je om snel een ijsje te halen bij de poolbar of meteen een verkoelende duik te nemen in het zwembad. Als dat niet als ultieme ontspanning klinkt..
Het in 2011 gerenoveerde hotel, met gerenoveerde kamers en gerenoveerd restaurant, heeft een zeer goede score bij Tripadvisor (4,5/5) en bij Zoover (8,8/10).
Ligging:
Het gezellige May Beach Hotel ligt aan de rand van het centrum van Rethymnon (op 4km) en op 500m van het dorp Platanias. Het strand van Missiria (op 150m) is gemakkelijk en snel te bereiken via een sfeervol paadje door het bamboebos. Hoewel het lang uitgerekte zandstrand en Rethymnon twee ideale plaatsen zijn om tijdens je vakantie te verkennen, is het ook helemaal geen straf om bij het hotel zelf te vertoeven. Het hotel wordt omringd door een sfeervolle tuin vol palmbomen. In het midden van deze tuin lonkt een verkoelend zwembad, waar de zonnebedjes omheen staan. Terwijl je hier heerlijk aan het relaxen bent, kan je drankjes en ijsjes halen bij de poolbar. Wil je naast wat geluier in de zon ook actief bezig zijn? Dat kan door eropuit te gaan in de schitterende omgeving, maar ook door een partijtje tennis te spelen op de tennisbaan of een partijtje volleybal op het volleybalveld bij het hotel.

Faciliteiten:
Schoonmaak kamer 7 keer per week / Bedlinnen verschoning 2 keer per week / Handdoeken verschoning 7 keer per week / Lift / Lobby / Bagagerie / Modern ingerichte accommodatie / Receptie (24 uur geopend) / Tuin / Gratis wifi in het hele hotel

Hotelkamers:
Geschikt voor 2 personen met:
2 x 1-persoonsbed / Balkon met buitenzitje / Koelkast / Televisie (flatscreen, satelliettelevisie) / Telefoon / Airconditioning (individueel regelbaar) / Tegelvloer / Koffie-thee faciliteiten (even aan de receptie vragen) / Badkamer met: bad of douche, wastafel, toilet, haardroger / Kluisje op de kamer: circa € 10,00 per eenheid per week (ter plaatse te betalen)
Sport & ontspanning :
Buitenzwembad – kinderzwembad – Waterspeelplein - Darts (gratis) - Tennisbaan (niet overdekt – overdag gratis) - Volleybal (gratis)
All inclusive:
Maaltijden in buffetvorm
• ontbijt 7.30 - 10.30 uur
• lunch 12.30 - 14.00 uur
• diner 19.00 - 21.00
• koffie en cake 16.00 - 17.00 uur
• ijsjes - 16.00 - 17.00 uur
Lokale (alcoholische) dranken 10.00 - 23.00 uur
 Algemene info: Algemene info:
 Algemene info:Mogelijke excursies:
Spinalonga: 1 dag (ca. € 54). Bewonder de prachtige en rotsachtige stranden rond de golf van Mirabello. Ontdek het mysterieuze eiland Spinalonga. Winkelen in Elounda en zonnebaden in Agios Nikolaos.
4x4 safari: 1 dag (ca. € 78). Unieke landschappen, een panoramisch uitzicht op de bergtoppen en een bbq in de wildernis.
Knossos en Heraklion: 1 dag (ca. € 55). Bezoek aan het beroemde Minoïsche paleis van Knossos. Daarna vrije tijd in Heraklion, een paradijs voor architecten en historici.
Een huurauto met verschillende personen is een aanrader en niet zo duur.
De excursies en de huurauto zijn ook te boeken bij lokale firma’s.

• We vertrekken vanuit Brussel. De vluchtduur is ongeveer 3u30. We vliegen op Heraklion of Chania.
Klimaat: de temperatuur kan oplopen tot 24°.
Munteenheid: Euro.
Reisdocumenten: identiteitskaart
 Prijs van de reis: Prijs van de reis:
 Prijs van de reis:8 dagen (7 nachten) € 749 tweepersoonskamer
€ 899 single kamer

Het verblijf is op basis van All Inclusive.
We hebben een optie tot vrijdag 22/02 voor 25 personen, waarvan 5 personen in single kamers. Vanaf zaterdag 23/02 zijn de plaatsen op aanvraag.
Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug vanuit Brussel
• Transfers van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 7 kg – afmeting 25x35x55 cm
• 7 nachten op basis van All Inclusive in tweepersoonskamer
• Luchthaventaksen
• Annulatieverzekering
• Ruimbagage 20 kg
Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Fueltoeslagen
• Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
Singlesupplement € 150
• Excursies
• Alle persoonlijke uitgaven
• Luchthavenvervoer vanaf je woonplaats naar de luchthaven heen en terug € 39
 Reservatie: Reservatie:
 Reservatie:Schrijf het voorschot van € 249 voor een tweepersoonskamer of € 299 voor een singlekamer over op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Kreta.
Het saldo dient uiterlijk op woensdag 10/04/2019 op de rekening van Coconut Travel te staan!
 Info: Info:
 Info:Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van P & V.