Zondag 09 december 2018Nieuwsbrief en wandeling week 50   
 ZA 15/12/18 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!  ZA 15/12/18 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!
 ZA 15/12/18 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN! BIJKOMENDE OEVERPARTY in een unieke locatie: Le Cirq in Hoogstraten!
Le CirQ was oorspronkelijk een oude cinemazaal die deel uitmaakte van de ROMA-bioscopen. Een aantal jaren geleden werd deze compleet gerestaureerd tot een theaterzaal met verschillende mogelijkheden.
Af en toe worden er in Le CirQ publiekelijke clubfeestjes gegeven en Le CirQ wordt dan omgetoverd in een chique discotheek.
Kom in deze unieke locatie ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V, de resident DJ van Le CirQ en ook regelmatig de gast DJ op de Oeverfuiven in de Ruiterhal.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10. Toilet is hier niet inbegrepen
DE BLAUWE OEVERJETONS ZIJN HIER NIET GELDIG!
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u Einde: 4u
Afspraakplaats: Le CirQ, Gravin Elisabethlaan 1, 2320 Hoogstraten.
Het centrum van Hoogstraten ligt niet ver van de autostrade E19 Antwerpen-Breda.
Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
Aanvangsuur : vanaf 21u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
url Klik hier voor meer info
 ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!  ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!
 ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN! Elk jaar in de tijd vóór Kerstmis tot 30 december verandert de binnenstad van Duisburg in een sfeervolle zee van lichten met meer dan honderd liefdevol gedecoreerde houten hutten, feestelijk versierde kerstbomen en heel wat andere feestverlichting. Ook de omliggende winkels zijn dan uitvoerig van kerstversiering voorzien. Overal heerst een vredige en betoverende sfeer en voor velen begint nu de mooiste tijd van het jaar. De geur van kaneel en anijs, van aardappelpannenkoekjes en speculaas hangt in de lucht. In het licht van de houten hutten vindt men traditionele sierkunst, originele geschenkartikelen en kerstdecoraties. Winterpret is ook te vinden aan de schaatsbaan van de openbare nutsbedrijven en ook het traditionele reuzenrad zorgt altijd voor fonkelende kinderoogjes. Voor bezoekers uit binnen- en buitenland is het jaarlijkse uitstapje naar de Kerstmarkt Duisburg niet meer weg te denken. En ‘s avonds bij een glaasje verwarmende Glühwein belooft men terug te komen.
Oeverleden betalen € 17 en niet-Oeverleden betalen € 22. Niet-leden vermelden op hun overschrijving, behalve de datum en Duisburg, ook hun mailadres en gsm-nummer!
We zijn terug in Wommelgem omstreeks 22u.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Fruitkraam Cools, rond punt Wommelgem (Autolei 305, 2160 Wommelgem). Je kan hier gemakkelijk je auto achterlaten.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 62
Wegwijzer : Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Tram 9)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 16/12/18 Champagne Kerst Brunch in Zuster Agnes en Kerstmarkt Lier  ZO 16/12/18 Champagne Kerst Brunch in Zuster Agnes en Kerstmarkt Lier
 ZO 16/12/18 Champagne Kerst Brunch in Zuster Agnes en Kerstmarkt Lier Niet te missen: de TWEEDE Champagne Kerst Brunch in Brasserie Zuster Agnes!
Vorig jaar kende deze brunch een groot succes en uiteraard organiseren we die dan opnieuw voor 20 Oeverleden!
Voor € 20 krijg je al het volgende: een glaasje Champagne - Koffie of Thee - Vers Fruitsap - Brood - Pistolets - Koffiekoeken - Kaas - Ham - Préparé - Fruit - Confituur - Yoghurt - Choco - Roerei met spek.
De gezelligheid en warmte van Oever krijg je er gratis bij!
Reserveer snel want de plaatsen zijn beperkt en zeer gewild!
Na de brunch brengen we nog een bezoekje aan de uiterst gezellige kerstmarkt van Lier!
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Zuster Agnes, Schapekoppenstraat 16 te 2500 Lier
Aanvangsuur : 13u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen  ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen
 ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen Een gids van vizit vzw neemt ons op sleeptouw voor een wandeling vol passionele, hartverwarmende verhalen over de stad én over de liefde. We proeven van een heerlijke winterpraline en laten de stroop van onze handen druipen bij een heerlijke lacquement.
De prijs omvat de wandeling met de gids + de versnaperingen.
De wandeling duurt 2 uur.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het standbeeld Victor Driessens, Graanmarkt waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Dit is in de buurt van het Theaterplein.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 11/12/18 Mary Shelley (Haifaa Al Mansour) 3* UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 11/12/18 Mary Shelley (Haifaa Al Mansour) 3* UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 11/12/18 Mary Shelley (Haifaa Al Mansour) 3* UGC Antwerpen ‘Mary Shelley’: glansrol voor Elle Fanning
Vandaag kijken we er niet meer van op dat het griezelboek der griezelboeken werd geschreven door een vrouw. Dat was tweehonderd jaar geleden wel anders. Elle Fanning vat de treurnis van de ondergeschikte vrouw perfect in Mary Shelley.
Op haar achttiende, intussen 200 jaar geleden, verzint Mary Wollstonecraft Godwin het verhaal over dokter Frankenstein en zijn monster. Voor lezers van toen was het een werk over de gevaren van de opkomende wetenschap. Voor de schrijfster was het een verhaal over uitgesloten worden om wie je bent. In haar geval: vrouw zijn.
Zo mocht haar naam niet eens op de cover van de eerste druk. Want ja, wat zou een meisje nu over monsters schrijven? Dat vechten tegen de bierkaai, dat feministische pionierswerk, komt helemaal tot uiting in de biopic Mary Shelley van Haifaa Al-Mansour, de Saudische regisseur die eerder Wadjda maakte. Al-Mansour was daarmee de eerste (en enige) vrouw die in haar thuisland een film draaide. Prima gecast, dus.
Mary Shelley had perfect een feministische kritiek kunnen zijn op het romantische denken van toen. Daarom is het jammer dat het script meer leest als another teenage movie. Misbegrepen door haar nochtans progressieve vader, de schrijver William Godwin, besluit Mary (Elle Fanning) het gezin te ontvluchten, samen met de romantische poëet Percy Bysshe Shelley (Douglas Booth). Die vergat er alleen bij te vertellen dat hij al getrouwd was.
Vlucht mee in hun kielzog: Mary’s onstuimige halfzus Claire (Bel Powley). Hun schuiladres is een zekere villa Diodati aan het meer van Genève, waar Lord Byron (Tom Sturridge) zijn gasten uitdaagt om een griezelverhaal te verzinnen. (Historische spoiler: uit deze retraite zou niet alleen Frankenstein voortkomen, maar ook John William Polidori’s – Ben Hardy – aanzet tot Dracula.)
Hoewel het titelpersonage alles in zich heeft om het verhaal een vooruitstrevende twist te geven, blijft Mary Shelley vooral een brave vertelling. Met een perfect uitgekozen garderobe en een prachtig gevoel voor detail en decor, maar ook met een overdadig oubollige stijfheid, vooral bij de nevenfiguren. Booth weet amper te raken, Powley en vooral Sturridge gaan er onnodig over en vinden geen balans. En Hardy zou een interessant personage kunnen neerzetten, maar wordt wat onderbelicht. Het draait immers om Mary.
Gelukkig is er Fanning, die de film rechthoudt. Met haar haast permanent glazige blik geeft ze haar personage diepgang, treurnis en traumatische bagage. Een breekbaar én geloofwaardig evenwicht tussen klein geluk en drama, gespeeld vanuit een onschuldige rust. Puur door haar mimiek brengt ze haar troosteloos lijden over, de mentale ellende waarin ze zich bevindt. Met superbe acteerwerk dat ons twee uur in de ban hield, deed ze de matige prestaties van haar tegenspelers achteloos vergeten.
(De Morgen 04/12)
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u30
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZO 09/12/18
Wandeling in Kessel (± 10 km)
DI 11/12/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
DO 13/12/18
Indoorski Aspen Wilrijk

Sauna Espace, Kalmthout
Jongerencafé, Mortsel

Volgend weekend:

VR 14/12/18
Badminton Mortsel

Oevercafé Mortsel
ZA 15/12/18
Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!

Natuurwandeling Kortenhoeff en Kalmthoutse Heide (20 km) (2 lussen)
Klassiek Concert ‘Nature is Harmony’ Antwerpen
Arsenaal/Lazarus Rompslomp Brasschaat *** VOLZET
Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!

ZO 16/12/18
Champagne Kerst Brunch in Zuster Agnes en Kerstmarkt Lier

Kerstmarkt Lier
MA 17/12/18
Bowlen - Bowling stones Antwerpen


DI 18/12/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info