Vrijdag 16 november 2018Nieuwsbrief week 47   
 ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!  ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!
 ZA 15/12/18 Kerstshopping en/of bezoek Duisburg met luxe autocar OOK NIET-LEDEN! Elk jaar in de tijd vóór Kerstmis tot 30 december verandert de binnenstad van Duisburg in een sfeervolle zee van lichten met meer dan honderd liefdevol gedecoreerde houten hutten, feestelijk versierde kerstbomen en heel wat andere feestverlichting. Ook de omliggende winkels zijn dan uitvoerig van kerstversiering voorzien. Overal heerst een vredige en betoverende sfeer en voor velen begint nu de mooiste tijd van het jaar. De geur van kaneel en anijs, van aardappelpannenkoekjes en speculaas hangt in de lucht. In het licht van de houten hutten vindt men traditionele sierkunst, originele geschenkartikelen en kerstdecoraties. Winterpret is ook te vinden aan de schaatsbaan van de openbare nutsbedrijven en ook het traditionele reuzenrad zorgt altijd voor fonkelende kinderoogjes. Voor bezoekers uit binnen- en buitenland is het jaarlijkse uitstapje naar de Kerstmarkt Duisburg niet meer weg te denken. En ‘s avonds bij een glaasje verwarmende Glühwein belooft men terug te komen.
Oeverleden betalen € 17 en niet-Oeverleden betalen € 22. Niet-leden vermelden op hun overschrijving, behalve de datum en Duisburg, ook hun mailadres en gsm-nummer!
We zijn terug in Wommelgem omstreeks 22u.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Fruitkraam Cools, rond punt Wommelgem (Autolei 305, 2160 Wommelgem). Je kan hier gemakkelijk je auto achterlaten.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 62
Wegwijzer : Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Tram 9)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 15/12/18 Arsenaal/Lazarus Rompslomp Brasschaat  ZA 15/12/18 Arsenaal/Lazarus Rompslomp Brasschaat
 ZA 15/12/18 Arsenaal/Lazarus Rompslomp Brasschaat Een astronaut zweeft al maanden door de ruimte. Het land dat hem daar naartoe stuurde is inmiddels opgeheven. Nu wacht hij op iemand die hem zal terughalen.
Een koppel heeft afgesproken dat ze vanaf nu alles eerlijk met elkaar zullen delen. Elke gedachte, elke onzekerheid, elke ongemakkelijkheid zal vanaf nu worden uitgesproken.
Er staat een parkeermeter midden op de weg. Geen auto kan er nog langs. Ondanks de 24 uren durende file in het lintdorp ergens in Vlaanderen, blijft de burgemeester volharden. “Alles ging volgens de regels. Terugkeren is geen optie.”
Regels.
Van jongs af aan wordt ons geleerd “Hou je aan de regels.” Dat doen we dan ook, tot we 14 zijn.
En dan blijkt dat afwijken van die regeltjes ons misschien wel veel meer zou kunnen opleveren. Autonomie, macht, zelfbevestiging, geld.
In deze voorstelling laten we zien hoe een gemeenschap tot regeltjes komt, tot nog meer regeltjes, tot de regeltjes zich tegen ons gaan keren. En hoe we vervolgens met dat zelf gecreëerde monster dienen om te gaan.
Een tragikomische ode aan zelfverzonnen regels.
Spel: Günther Lesage, Joris Van den Brande, ...
PS: de tickets kosten normaal € 14! Profiteer hier van je Oevervoordeel!
Deze voorstelling is bijna uitverkocht in Theater Hemelhoeve maar Oever heeft nog tickets!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van Theater Hemelhoeve Brasschaat, Gemeentepark 8, 2930 Brasschaat (naast de Hemelhoeve).
Voor en na de voorstelling kun je iets drinken in de Hemelhoeve.
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Wegwijzer : Hemelhoeve (Park Brasschaat)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
Top
 ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen  ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen
 ZO 23/12/18 Wintersneukelen Antwerpen Een gids van vizit vzw neemt ons op sleeptouw voor een wandeling vol passionele, hartverwarmende verhalen over de stad én over de liefde. We proeven van een heerlijke winterpraline en laten de stroop van onze handen druipen bij een heerlijke lacquement.
De prijs omvat de wandeling met de gids + de versnaperingen.
De wandeling duurt 2 uur.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan het standbeeld Victor Driessens, Graanmarkt waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Dit is in de buurt van het Theaterplein.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 24/12/18 Kerstetentje op kerstavond in Park West Berchem MA 24/12/18 Kerstetentje op kerstavond in Park West Berchem
 MA 24/12/18 Kerstetentje op kerstavond in Park West BerchemHet is niet eenvoudig een restaurant te vinden dat open is op kerstavond, dat lekker is en betaalbaar!
We zochten en vonden voor jullie Restaurant Park West in Berchem waar we samen kerstavond doorbrengen.
Op slechts vijf minuten van hartje Antwerpen, is Park West met haar unieke domein sinds 1999 de ideale locatie om gezellig te vertoeven.
De twee geklasseerde boerderijen werden met smaak gerenoveerd en kregen een stijlvol interieur bemeten. Ze bieden onderdak voor een bruisende brasserie en een prachtige feestzaal.
Onder leiding van Wesley Van den Wijngaert levert het keukenteam een menukaart die op kwaliteit is afgestemd. Ze brengen klassiekers waar Park West al jaren voor bekend staat, maar ook zeer fijne creaties gedicteerd door het ritme van de seizoenen.
Gerechten met diepgang en van constante kwaliteit is een vuistregel in hun halfopen keuken. Hun streven naar een constante kwaliteit leverde bij Gault & Millau een verdienstelijke score van 13/20 op.

Met kerstavond genieten we er van een 4-gangen diner.
Kerstmenu:
Amuse van de Chef
¤¤¤¤¤
Tartaar van zeebaars, oosterse smaakmakers
¤¤¤¤¤
Kabeljauw, aardpeer, kervel
¤¤¤¤¤
Fazant, wintergarnituur, Fine Champagne
¤¤¤¤¤
Miserable, amandel, koffie, veenbes

Indien je vegetariër bent, geef ons vooraf een seintje.
Alle dranken zijn niet inbegrepen en worden ter plaatse afgerekend.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : Park West, Rooiplein 6 te 2600 Berchem. Ruime parking.
Openbaar vervoer: tram 7, 15 en dan nog een stukje te voet.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 49 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 20/11 Beautiful Boy (Felix van Groeningen) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 20/11 Beautiful Boy (Felix van Groeningen) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 20/11 Beautiful Boy (Felix van Groeningen) 4**** UGC Antwerpen Felix van Groeningen blijft gelukkig vooral zichzelf met het ontroerende 'Beautiful Boy'.
Met zijn eerste Amerikaanse film is Felix van Groeningen aan de grijparmen van Hollywood ontsnapt. 'Beautiful Boy' is een typische Van Groeningen-film geworden, met doorleefde performances van Steve Carell en Timothée Chalamet. Schoon, Felix. Zeer schoon.
Een verslaving naar het witte doek vertalen is geen sinecure. Vaak leiden de fysieke en mentale worstelingen tot grauwe, donkere films met weinig opflakkeringen van hoop. In Beautiful Boy, zijn eerste Hollywoodfilm, heeft Felix van Groeningen wél een manier gevonden om het artistieke en esthetische in soms zonovergoten beelden mee naar het voorplan te smokkelen. De gravitas zit 'm in het verhaal, de meeslepende vader-zoonrelatie en het herhaaldelijk 'vallen en weer opstaan' van een jongen die worstelt met zichzelf.
Van Groeningen en zijn scenarist Luke Davies - die u al deed huilen met Lion - gingen aan de slag met de boeken van David en Nic Sheff, een vader en zijn zoon die allebei beschrijven hoe die laatste verslaafd raakt aan crystal meth, de dodelijkste drug die er bestaat.
Zijn vader probeert hem letterlijk van het eerste shot te begrijpen, te helpen en een plaats van comfort te bieden. De vraag die David (Steve Carrell) in die eerste sequentie aan de dokter stelt, spreekt boekdelen: 'Wat is dit met mijn zoon aan het doen en wat kan ik doen om hem te helpen?' De onophoudelijke ondersteuning van David voor zijn zoon Nic (hartendief Timothée Chalamet) is het menselijke hart van de film en roept herinneringen op aan de begripvolle vaderfiguur in Lukas Dhonts Girl.
Tegen veel verwachtingen in - geef toe, u was ook bang en nieuwsgierig - is Van Groeningen erin geslaagd om te ontsnappen aan de grijparmen van die monstrueuze Amerikaanse producers en studio's die meer dan eens sentimentaliteit boven emotie plaatsen. Hoewel Beautiful Boy de stempel van 'Amerikaanse film' draagt, herkent de geïnformeerde kijker moeiteloos enkele Van Groeningen-toetsen. Het scenario dat moeiteloos van tijd verspringt, zoals in The Broken Circle Breakdown, de rauwe en grimmige sfeer die vloeit naar een bijna dromerige beeldvoering - herinnert zich u nog Dagen Zonder Lief - en de gevoelige contrasten tussen verschillende personages: de Vlaming bewijst dat hij zijn mannetje kan staan in de geoliede productiemachine. Al helpt het dat hij het scenario mee ontwikkelde, iets wat niet alledaags is voor een in de VS nog relatief onbekende cineast.
Net als Nics afkickproces, heeft Beautiful Boy zijn ups en downs. Niet alle montages in de gebroken flashbackstructuur werken en de op zichzelf staande muziek (van onder meer Nirvana en Neil Young) overheerst af en toe het beeld. Het is echter de tandem Chalamet-Carell die keer op keer - en dan vooral in hun confrontaties - ons terug in de film meesleuren.
Het lijdt geen grammetje twijfel dat Chalamet na zijn rol in Call Me By Your Name en nu in Beautiful Boy op weg is naar het sterrendom. Hij heeft de gave om een breed gamma aan emoties in elke vezel van zijn lichaam (en haar!) te veruiterlijken. Het is de perfecte combinatie tussen gratie om jaloers op te zijn en meelijwekkende tristesse. Carell, getransformeerd van een geweldige comedyacteur naar een bijna nog genialere karakterkop die zich elk personage eigen maakt, is een godsgeschenk voor een regisseur als Van Groeningen. Zijn camera kan rustig op Carells blik rusten. Hij is in goede handen.

Recensie: Sven Hollebeke (Focus Knack)

Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u40
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 16/11/18
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel

Klassiek Concert ‘From Sea To Shining Sea’ Antwerpen
ZA 17/11/18
Fietstocht vanuit "De Mosten" richting Nederland (± 59 km)
Etentje in restaurant De Troubadour Berchem OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
ZO 18/11/18
Fietstocht vanuit Tielrode richting Stekene en Sint-Gillis-Waas (± 52 km)
Wandeling in de bossen van Villers-la-Ville ( 2 lussen / 16 à 17 km)
Zondagwandeling in het Park van Brasschaat en Peerdsbos
Tentoonstelling Beyond Klimt Brussel OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Samenkomst Knus weekend Geuldal Mortsel
Samenkomst Hartverwarmend weekend Malvoisin (Gedinne) Mortsel
MA 19/11/18
Opera in de Cinema – Marnie van Muhly Antwerpen
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

DI 20/11/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Beautiful Boy (Felix van Groeningen) 4**** UGC Antwerpen

DO 22/11/18
Theater EWT 'Liever geen geld' Deurne *** VOLZET
Volgend weekend:

VR 23/11/18
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Jongerencafé, Lier

Singlesong avond Branst Bornem
ZO 25/11/18
Rustige herfstwandeling Fort 5 en Hof van de baron Edegem (± 7 km)
Bezoek Red Star Line met gids *** VOLZET
Kunst in de Cinema Antwerpen – Klimt & Schiele
DI 27/11/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info