Vrijdag 05 oktober 2018Nieuwsbrief week 41   
 WO 10/10 Infoavond Klassiek Thailand & Kanchanaburi rondreis van 09/03 tot 23/03/19 WO 10/10 Infoavond Klassiek Thailand & Kanchanaburi rondreis van 09/03 tot 23/03/19
 WO 10/10 Infoavond Klassiek Thailand & Kanchanaburi rondreis van 09/03 tot 23/03/19Elk jaar organiseren we voor Oever een verre reis en dit jaar trekken we naar het land van de glimlach, Thailand.
In maart 2019 voorzien we de rondreis: 14 nachten Klassiek Thailand & Kanchanaburi met vertrek op 9 maart en terugkomst in Brussel op 23 maart.
We gaan in zee met tooku, het kleine zusje van anders dan anders en het neusje van de zalm voor verre reizen op maat.
Wat mag je verwachten? Een mooi programma, fijne verblijven en een uitstekende gids.

Op 10 oktober krijg je alvast een uitgebreide uitleg en presentatie door Ilse van tooku.

Deze rondreis is enkel voor Oeverleden!

Hierbij het programma (onder voorbehoud):
Bangkok, Kanchanaburi, Phitsanulok, Lampang, Chiang Rai, Chiang Mai
Internationale vluchten met Qatar Airways via Doha
10/03 aankomst in Bangkok + transfer naar het hotel voor de vroege check-in
10-13/03 : 3n Bangkok - Majestic Grande in Grande Deluxe rooms
13-15/03 : 2n Kanchanaburi - Royal River Kwai Resort in Standard rooms
15-16/03 : 1n Phitsanulok - Amarin Lagoon in Superior rooms
16-17/03 : 1n Lampang - Lampang River Lodge in Standard rooms
17-18/03 : 1n Chiang Rai - LaLuna Hotel & Resort in Garden Bungalows
18-22/03 : 4n Chiang Mai - Na Nirand Boutique Hotel in Lanna Deluxe rooms
22/03 transfer naar de luchthaven van Chiang Mai en terugvlucht

Geïnteresseerd? Kom zeker naar de infoavond.

Afspraakuur : vanaf 19u30
Afspraakplaats : Pop up Hemelhoeve, Gemeentepark 8 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
url Klik hier voor meer info
 VR 12/10/18 De Kolonie Mevrouw BOB Brasschaat  VR 12/10/18 De Kolonie Mevrouw BOB Brasschaat
 VR 12/10/18 De Kolonie Mevrouw BOB Brasschaat Mevrouw Bob, Muziektheater De Kolonie MT & Hermesensemble
Life's a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar van anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt u de ogen openen.
‘Mevrouw Bob’ wordt geen monoloog, maar een rasechte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sanden speelt mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.
Bo Spaenc componeert de beklemmende score en speelt en zingt live. Mathias Coppens schrijft additionele hedendaagse muziek. Net zoals mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, iel en schraal, dan weer helder en dichtbij. Het spitse marimba- en percussiewerk van Bo is complementair met de melancholie van de warme en soms schurende altviool van Marc Tooten van het HERMESensemble. De klanken en ritmes zijn tegelijk zalf én zout op de wonde.
Artist in residence Peter De Graef schrijft een nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, die niet enkel bekend is van haar werk voor televisie (Vaneigens, In de Gloria, Het Eiland, De Ronde…), maar ook al decennialang een vaste waarde is in het Vlaamse theater. Sam Bogaerts coacht. Hij is een van de godfathers van het Vlaamse theater en werkt al sinds de jaren 80 geregeld met Tania samen (Who’s Afraid of Virgina Wolf; Eva, Hitlers lief).
Spel:Tania Van Der Sanden
Tekst: Peter De Graef
Compositie, muziektheatrale regie en livemuziek: Bo Spaenc
Altviool: Marc Tooten (Hermesensemble)
Coach: Sam Bogaerts
PS: de tickets kosten normaal € 13! Profiteer hier van je Oevervoordeel!
Deze voorstelling is helemaal uitverkocht in Theater Hemelhoeve maar Oever heeft nog enkele tickets!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van Theater Hemelhoeve Brasschaat, Gemeentepark 8, 2930 Brasschaat (naast de Hemelhoeve).
Voor en na de voorstelling kun je iets drinken in de Hemelhoeve.
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Wegwijzer : Hemelhoeve (Park Brasschaat)
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
url Klik hier voor meer info
 ZA 13/10/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 13/10/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 13/10/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! GRATIS EEN GLAASJE CAVA VOOR IEDEREEN DIE TEN LAATSTE OM 22 UUR AANWEZIG IS!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door
DJ Jan V
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Leden Allegro € 10 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 11.
Lidkaart klaar houden zodat we wachttijden aan de inkom vermijden.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u Einde: 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Wegwijzer : Ruiterhal, Brasschaat
Waag je kans om via onderstaande link een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 VR 19/10/18 Paul Michiels Ageless Brasschaat  VR 19/10/18 Paul Michiels Ageless Brasschaat
 VR 19/10/18 Paul Michiels Ageless Brasschaat In de zomer van 2018 blaast Paul Michiels zeventig kaarsen uit, en dat wordt een heel jaar lang gevierd met nieuw muzikaal werk (Album ‘Ageless’), een autobiografie ‘Onvoltooid Tegenwoordig’ en een theatertour in het najaar van 2018.
Michiels begon zijn rijk gevulde carrière in de jaren zestig met zijn eerste popgroepje Les Jeunes. Het eerste grote succes kwam er in 1974 met de Anglo-Belgische close harmony-band Octopus, daarna richtte hij met Jan Leyers de hitmachine Soulsister – oorspronkelijk The Soulsisters – op en scoorde hij internationaal met ‘The Way To Your Heart’.
In 1989 schopte de song het zelfs tot in de Billboard Top 100 in de Verenigde Staten, dus volgden er tv-optredens, interviews en veel live concerten. Er werd ook getourd in het buitenland met Joe Cocker en Sting, en de volgende vijf Soulsister-platen haalden stuk voor stuk goud of platina.
Eind 1995 werd Soulsister ontbonden – tijdelijk, zo zal later blijken – en begon Paul aan een succesvolle solocarrière. Eerst nog even aan de zijde van Robert Mosuse als The Big M’s, maar later helemaal solo.
Ook in deze periode wist Paul weer het grote publiek te bereiken met zijn solo-albums ‘Magic In the House; It's A Gas’ (met Jeroen D'hoe), ‘Let's You & Me’ en ‘A Singer’s Heart’.
Hits als ‘Let Me Be Burned To Stone’ en ‘Forever Young’, een cover van Alphaville zitten in het algemene geheugen van het Vlaamse publiek.
Forever young, I want to be forever young, het zou een door Paul Michiels gepende zinsnede kunnen zijn want ook al wordt hij straks zeventig, het lijkt wel of er geen leeftijd valt te plakken op de zanger.
Zang, gitaar piano: Paul Michiels
PS: de tickets kosten normaal € 20! Profiteer hier van je Oevervoordeel!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : in de foyer van de Ruiterhal, Gemeentepark 10 te 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Wegwijzer : Ruiterhal, Brasschaat
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
url Klik hier voor meer info
 ZO 21/10/18 Goya, Munch en Rops in Museum De Reede Antwerpen  ZO 21/10/18 Goya, Munch en Rops in Museum De Reede Antwerpen
 ZO 21/10/18 Goya, Munch en Rops in Museum De Reede Antwerpen Vandaag hebben we de kans om de privé-collectie van de steenrijke Nederlandse reder en oliehandelaar Harry Rutten te bezoeken.
Antwerpen, als locatie van het eerste museum in de stad dat uitsluitend gewijd is aan grafiek, is bewust gekozen. De stad is immers niet alleen een knooppunt in de noord-zuid as, het is ook een hedendaags centrum van cultuur. Voorts is er sinds eeuwen in Antwerpen een traditie van prentkunst. Hiervan getuigen kunstenaars als Pieter Breugel de Oude en zijn nazaten, maar ook de drukkers Christoffel Plantijn en Jan Moretus. De prentkunst gaf de mogelijkheid om met kunst een boodschap over te brengen, al of niet met een kritische ondertoon. De uitgebreide en unieke collectie van Museum De Reede omvat in het bijzonder werk van drie meesters in grafische kunst: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch. Het werk van deze kunstenaars wordt gepresenteerd als dat van kritische waarnemers van de tijd waarin zij leefden, elk binnen zijn eigen artistieke en maatschappelijk context.
FRANCISCO GOYA
Van het werk van Goya is er de volledige reeks van de ‘Caprichos’. De serie heeft de dwaasheden van de mens tot onderwerp, daarbij spaart hij ook de clerus niet. De kritische aard van de ‘Caprichos’ dwong Goya de reeks uit de handel te nemen, uit angst voor vervolging door de Inquisitie die al zoveel vrijdenkers hier naar het noorden heeft gebracht.
EDVARD MUNCH
In 1885 stapte de jonge twintiger Edvard Munch van de boot in Antwerpen op doortocht naar Parijs. Het was zijn allereerste buitenlandse ervaring. Het was de tijd van de wereldtentoonstelling, waar niet alleen technische hoogstandjes te zien waren maar ook het werk van de Europese avant-garde. Tien jaar later had hij zich sterk toegelegd op grafische kunst. Veel van zijn grootste werken, litho’s, dateren uit de jaren voor de eeuwwisseling.
FÉLICIEN ROPS
Van Félicien Rops is er een dertigtal werken over de breedte van zijn oeuvre. Zijn carrière beginnend als illustrator van de door hemzelf opgerichte publicatie Uylenspiegel, publiceert Félicien Rops artistieke, politieke en sociale karikaturen in lithografie. Net als Goya verdedigde Rops de vrije meningsuiting en streed tegen de morele rigiditeit van de bourgeoisie en de clerus. Hij koesterde zijn onbekendheid en wilde niet beroemd zijn.
De collectie in Museum De Reede bestaat uit litho's, gravures, etsen, houtsneden, tekeningen en aquarellen.

De prijs omvat: gids + toegang museum.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : Aan de kassa van Museum De Reede, Ernest van Dijckkaai 7 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 10 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 05/10/18
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
ZA 06/10/18
Stadswandeling Rubens achterna, Rubens' groei Antwerpen VOLZET
ZO 07/10/18
Zondagswandeling in Brecht (9 km)
Boeiende stadswandeling Barok Beroert Antwerpen VOLZET
DI 09/10/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
WO 10/10/18
Infoavond Klassiek Thailand & Kanchanaburi rondreis van 09/03/19 tot 23/03/19 Hemelhoeve Brasschaat


DO 11/10/18
Jongerencafé, Mortsel
Volgend weekend:
VR 12/10/18
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Klassiek Concert War Requiem Antwerpen
De Kolonie Mevrouw BOB Brasschaat

ZA 13/10/18
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

MA 15/10/18
Bowlen - Bowling stones Antwerpen


DI 16/10/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info