Dinsdag 10 juli 2018ZA 28/07 tot DI 31/07 Fiets 4-daagse Oisterwijk (NL) o.l.v. Diane   
 ZA 28/07 tot DI 31/07 Fiets 4-daagse Oisterwijk (NL) o.l.v. Diane ZA 28/07 tot DI 31/07 Fiets 4-daagse Oisterwijk (NL) o.l.v. Diane
 ZA 28/07 tot DI 31/07 Fiets 4-daagse Oisterwijk (NL) o.l.v. DianeNOG 1 PLAATS!
ENKEL OEVERLEDEN!
Gedurende 4 dagen fietsen we (2 x een fietstocht van ± 50 km en 2 x een fietstocht van ± 55 km) aan een rustig tempo en stoppen we regelmatig voor een terrasje, voor een bezoekje of om gewoon te genieten van de schitterende omgeving met o.a.:
De Oisterwijkse Bossen en Vennen ten zuiden van Oisterwijk, nabij Tilburg. In het uitgestrekte gebied van 410 hectare liggen tientallen vennen, ontstaan tijdens de laatste ijstijd. De meeste zijn gevormd door de wind die laagjes uitsleet en het zand tot grote hopen blies. De ontstane kommen vulden zich later met regenwater. De bossen rond de vennen zijn vanaf de negentiende eeuw aangeplant.
De Kampina is een gevarieerd natuurgebied met een uitgestrekt heide, dennenbossen en vele vennen. Centraal ligt de grote Kampinase Heide die gesierd wordt door talrijke vennen zoals het Belversven. Meer beschut liggen de Huisvennen en de Zandbergsvennen die bijzonder rijk zijn aan libellensoorten. Over de heide klinkt de zang van de wulp. De heide is hier en daar venig en kent bijzondere soorten als lavendelheide.
 Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied van ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.
Het gehele park omvat meer dan 35 km². Daarvan is ongeveer 30 km² stuifzand. Het gebied wordt dan ook wel de "Brabantse Sahara" genoemd.
Het middeleeuwse stadscentrum van 's-Hertogenbosch is een van het oudste en meest complete van Nederland. De binnenstad is het grootste omwalde gebied van het land.
Uniek voor een middelgrote stad is de situatie tussen 's-Hertogenbosch en Vught: daar grenst het buitengebied, thans natuurgebied "Het Bossche Broek", nog altijd pal aan de oorspronkelijke middeleeuwse stadswal. De stad werd hiervoor verkozen tot Europese vestingstad van het jaar 2005.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:Het gastvrije natuurvriendenhuis Morgenrood (een doe-het-zelf hotel) ligt op een bosterrein dat behoort tot beschermd Europees Natura 2000 gebied. Het groene complex van 5 ha ligt in het buitengebied van Oisterwijk (N.Br.) en verbindt de Kampina, (bos, heide en beekdalen) met het vennen- en bosgebied.
’s Avonds kunnen we nog nagenieten van de rust en de natuur op een terrasje, een wandeling enz.
We verblijven hier in kamers van 2 personen.
Joris (van de Oeverjongeren) zorgt voor lekkere maaltijden.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs:
Voor 3 overnachtingen betaal je € 70
De maaltijden worden op het einde ter plaatse afgerekend.
Reservatie: na betaling van € 70 op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Fietsvierdaagse Oisterwijk.
Maximum aantal deelnemers: 12
 Algemene info: Algemene info:
 Algemene info:Begeleiding: Diane
Bijkomende informatie:
Diane 0485 80 29 86 – dekoninck_diane@hotmail.com
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 in 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54.