Vrijdag 06 juli 2018CITYTRIP BERLIJN MET VLIEGTUIG van ZO 22/07 tot DO 26/07/2018   
 CITYTRIP BERLIJN MET VLIEGTUIG van ZO 22/07 tot DO 26/07/2018 CITYTRIP BERLIJN MET VLIEGTUIG van ZO 22/07 tot DO 26/07/2018
 CITYTRIP BERLIJN MET VLIEGTUIG van ZO 22/07 tot DO 26/07/2018ER IS EEN BIJKOMENDE PLAATS voor de Citytrip Berlijn! OOK NIET-OEVERLEDEN!

BERLIJN
FRIVOOL, TRENDY, REVOLUTIONAIR EN VERNIEUWEND!
Architectuur, kunst en cultuur zonder grenzen – in Berlijn gaan het klassieke en het bizarre hand in hand. De Stad van Marlène Dietrich vindt zijn legendarische tempo uit de jaren ’20 terug en is goed op weg om Europa’s cultuurmetropool bij uitstek te worden.
Het herenigd Berlijn is meer dan de som van 2 helften. Aan de westkant de grote winkelstraten met voorop de Kurfürstendamm, de Berlijnse Champs-Elysée, terwijl je voor de prachtige Pruisische architectuur, de meeste musea en het borrelende nachtleven in het oosten moet zijn.
De heropbouw is fenomenaal, de constructies zijn hypermodern en gedurfd. Geen stad verandert zo snel.
Berlijn daar moet je nu zijn!
Na onze eerdere fantastische citytrips in 2010 en 2014 gaan we voor de derde keer naar deze prachtige stad. Deze keer opteren we voor het vliegtuig ipv de autocar.
Onze gids Robert staat garant voor 5 onvergetelijke dagen.
We bezoeken Berlijn in juli met zomerse temperaturen tussen 24 en 25°C.
Berlijn is de meest levenslustige stad van Duitsland met een roerig voor- en naoorlogs verleden en is één van de meest fascinerende hoofdsteden ter wereld. Nergens zijn kunst en cultuur, musea en theaters, amusement en uitgaansleven zo gevarieerd en opwindend als in deze stad aan de Spree. Na de eenwording heeft Berlijn zich in een snel tempo ontwikkeld tot een kosmopolitische stad en een architectonische bedevaartplaats, die bruist van het leven. Wie had ooit kunnen denken dat deze stad na de “Wende” zou herrijzen als een reus en zo met zijn geschiedenis zou koketteren.
 We verkennen Unter den Linden, de Brandenburger Tor (het symbool van Berlijn), Gendarmenmarkt (één van de mooiste pleinen van Europa), Bebelplatz ( waar de boekverbranding van 1933 plaats vond ) , Ku’damm ( grootste winkelboulevard in Berlijn), Potsdamer en Alexanderplatz , Checkpoint Charlie, het Holocaust Memoriaal, de Siegessaüle, de Reichstag (één van de modernste parlementsgebouwen ter wereld), de Hackische Höfe (19de eeuws Jugendstilcomplex), KaDeWe (Kaufhaus des Westens , het grootste warenhuis van luxeartikelen in Europa), de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis Kirche ( of ‘de holle tand’, herinnering aan de zinloosheid van de oorlog).
Dit alles zal voor de deelnemers geen lege betekenis meer hebben na deze reis.
Maar ook, het Museuminsel, Unesco Werelderfgoed, met ondermeer het ‘Altes Museum’ waar je de kostbare buste van Nefertiti vindt, verdient een bezoek.
Daniël Libeskind, de architect van het Jüdisches Museum maar ook van de wederopbouw van ground Zero in New York, zal ook niet meer vreemd in de oren klinken na het bezoek. Dit museum, een parel van architectonisch kunnen, brengt de bezoekers in verrukking en bezinning, het vertelt de geschiedenis in alle facetten van het joodse volk. Een must. Er wordt aan getwijfeld of de architect, het gebouw eruit heeft willen laten zien als een gebroken davidster.
Volledig opgaan in deze stad gebeurt met de fiets, we doorkruisen Oost- en West-Berlijn met onder meer het Bundeskanzleramt (kantoor van de Duitse bondkanselier A. Merkel), Charlottenburg (zomerresidentie van de Pruisische keurvorsten ), de Fernsehturm (voormailg symbool voor de socialistische toekomstdroom van de DDR), de Gedenkstätte Berliner Mauer (perfecte indruk van de Muur tussen 1961 en 1989), het langste stuk van de Muur (1,3 km lang), de East Side Gallery en vele andere monumenten, maar ook Tempelhof (voormalig vliegveld, 355 hectare, het grootste park van Berlijn, een topper, uniek in de wereld)!
We krijgen ook een rondleiding in Hohenschönhausen ( voormalige geheime gevangenis met talrijke verhoorkamers), het schoolvoorbeeld van het repressieve karakter van de voormalige DDR en de binnenlandse veiligheidsorganisatie (Stasi).
Restaurants, leuke terrasjes en gezellige cafés bieden de welverdiende rust en ontspanning.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in het stijlvolle 4**** NH Berlin Kurfürstendamm hotel in West-Berlijn.
Het 4**** NH Berlin Kurfürstendamm hotel is gevestigd in de oude Boheemse wijk en ligt op een steenworp afstand van de populairste winkelstraat van de stad. Tevens is een aantal van Berlijns grootste toeristische attracties eenvoudig bereikbaar. Metrostation U-Bahn Uhlandstraße en S-Bahn-station Savignyplatz liggen op slechts 200 meter afstand.

Ligging:
- Centrale ligging op 150 meter afstand van de beste winkelstraat van Berlijn
- Op loopafstand van toeristische attracties zoals de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Bahnhof Zoo, het Theater des Westens en kasteel Charlottenburg
- Op 5 minuten lopen van de stijlvolle bars en restaurants aan het Savignyplatz

De stijl van de 167 kamers bevindt zich op het kruispunt van klassiek en modern, met een rustgevend neutraal kleurenpalet en moderne gemakken zoals gratis wifi en een flatscreen-tv.
 Programma (onder voorbehoud) en vluchturen Programma (onder voorbehoud) en vluchturen
 Programma (onder voorbehoud) en vluchturenZondag 22/07
Vlucht vanuit Zaventem om 09u25. We komen in Berlijn aan om 10u50. Transfer met autocar naar ons hotel. Daarna maken we onmiddellijk kennis met de buurt en de stad. We wandelen door Berlijn Mitte.
Om 19u30 eten we samen in een door onze gids gereserveerd restaurant.
Daarna maken we nog een avondwandeling.
Maandag 23/07
Na het uitgebreid ontbijt beginnen we aan een stevige dagfietstocht o.l.v. een zeer goede Nederlandstalige gids. In de voormiddag staat ‘In het spoor van de muur’ op het programma en in de namiddag Tempelhof.
’s Avonds eten we weer samen in een door onze gids gereserveerd restaurant.
Dinsdag 24/07
Na het uitgebreid ontbijt brengen we een geleid bezoek aan de Reichstag en de Koepel. Na de middag bezoeken we het Joods Museum o.l.v. een gids.
’s Avonds eten we weer samen in een door onze gids gereserveerd restaurant.
Woensdag 25/07
Na het uitgebreid ontbijt ontdekken we bijzondere plekjes in Oost- en West-Berlijn en genieten we van een boottocht op de Spree.
Op de middag bezoeken we Hohenschönhausen o.l.v. een gids Daarna hebben we een vrije namiddag.
’s Avonds eten we weer samen in een door onze gids gereserveerd restaurant.
Donderdag 26/07
Na het uitgebreid ontbijt brengen we (onder voorbehoud) een geleid bezoek aan de Berliner Philharmoniker.

Het programma voor donderdagnamiddag wordt nog verder uitgewerkt.
Om 20u35 nemen we onze vlucht naar Brussel Zaventem waar we om 21u55 aankomen.
Het programma kan nog wijzigen.
VLUCHTUREN
22/7 Brussel 9u25 – Berlijn 10u50
26/7 Berlijn 20u35 – Brussel 21u55
Handbagage 12 kg – ruimbagage 23 kg
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs: € 749
Inbegrepen:
• Lijnvlucht Brussel –Berlijn
• Transfer van en naar het hotel per autocar
• 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer in het zeer centraal gelegen stijlvol 4**** NH Berlin Kurfürstendamm hotel op basis van kamer en ontbijt (single supplement is € 99)
• Alle inkomgelden,
• Huur fiets
• 4 keer avondmaal ter plaatse
• Annulatieverzekering
• Transfert Wommelgem – Brussel heen en terug
• Transfert Berlijn luchthaven – hotel heen en terug
• Drinkgeld gids
• Openbaar vervoer gedurende 5 dagen
• Nederlandstalige supergids Robert gedurende 5 dagen
• Begeleiding door Pieter en Nicole
Niet inbegrepen:
• Alle dranken
• De lunches van zondag tot en met donderdag
• Het avondeten op donderdag
• Alle persoonlijke aankopen
Max: 30 personen – waarvan 6 single kamers.
Reservatie: Stort € 749 voor een tweepersoonskamer of € 848 voor een single kamer op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Berlijn.
 Bijkomende informatie: Bijkomende informatie:
 Bijkomende informatie:Oever 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14, 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54.
Annulatievoorwaarden van P&V