Vrijdag 18 mei 2018Nieuwsbrief week 21   
 ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Zaterdag 19/05 is het zover: een spetterende Oeverfuif in Brasschaat!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 DO 24/05/2018 Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-leden DO 24/05/2018 Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-leden
 DO 24/05/2018 Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-ledenIn restaurant Lotier gaan we samen genieten van gastronomie en gastvrijheid. We worden culinair verwend door chef-kok Kevin Janssens die vijf jaar werkte in de keuken van het Antwerpse 't Fornuis.
Kevin Janssens vertrekt van de klassieke Frans-Belgische keuken. Hij volgt de seizoenen, kruidt voorzichtig, presenteert zijn bereidingen op een moderne manier en houdt de prijzen in de gaten.
Restaurant Lotier scoort 13/20 in de befaamde gids Gault&Millau: een beloning voor de verfijnde smaken op de menukaart.
Chef-kok Kevin Janssens blijft verrassen met speciale combinaties en originele gerechten. We krijgen telkens een bord vol smaken en geuren die blijven verbazen.
Een aanrader!
We genieten van het volgende menu:

Baby kreeft met zachte look, gekonfijte tomaat basilicum en tagliatelle
***
Gegrilde hoevekip met burrata asperges en lamsoren
***
Sorbet van platte kaas met compote van aardbei, cremeux van citroen en zwarte peper
Het aperitief, alle dranken en de koffie zijn niet inbegrepen in de prijs.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : in Restaurant Lotier, Antwerpsesteenweg 478 te 2390 Westmalle, waar Pieter en Nicole alle deelnemers verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 43 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
 VR 25/05 Theaterconcert: Antwerp Symph. Orchestr., Egmont en Jan Decleir VR 25/05 Theaterconcert: Antwerp Symph. Orchestr., Egmont en Jan Decleir
 VR 25/05 Theaterconcert: Antwerp Symph. Orchestr., Egmont en Jan DecleirTheaterconcert: Antwerp Symphony Orchestra met Egmont en Jan Decleir Roma Borgerhout
Toen Ludwig van Beethoven in 1810 zijn toneelmuziek voor Goethes Egmont presenteerde, hield hij de vinger aan de pols van de tijd. Verloren veldslagen en Napoleontische overheersing lagen nog vers in het geheugen van zijn Weense publiek. Beethovens meesterlijke muziek en Goethes roemrijke verzen leverden theater op de toeschouwer uitdaagde om na te denken. Hierin wordt graaf Egmond opgevoerd, die zich verzette tegen de Spaanse onderdrukking van de Nederlanden. In de charismatische figuur van Egmont, voor wie politiek niks minder dan een levenskunst was, staat een staatsman te kijk die wist hoe hij moet leven en laten leven.
Na hun fantastische Ivan de Verschrikkelijke kiezen de makers van Het Banket opnieuw voor een muziektheatervoorstelling die uitdaagt om na te denken over de valkuilen van de macht en het verzet tegen de slagen van de tijd.
Michael Schønwandt is gastdirigent en studeerde musicologie aan de Universiteit van Kopenhagen en vervolgens orkestdirectie aan de Royal Academy of Music in Londen. Als gastdirigent stond hij voor o.a. de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker, het London Symphony Orchestra, het Philharmonia Orchestra en het Orchestre de la Suisse Romande. Schønwandt is ook actief als operadirigent bij o.a. het Royal Opera House Covent Garden in Londen, de Opéra de Paris, de Wiener Staatsoper, de Hamburgische Staatsoper, de operahuizen in Berlijn en de Bayreuther Festspiele.
Jan Decleir speelde vele rollen en karakters in theater en film in binnen- en buitenland. Hij werd daarvoor gelauwerd met nationale en internationale onderscheidingen. Hij speelde hoofdrollen in twee Oscarwinnende films (Karakter en Antonia), een derde film werd genomineerd door dezelfde academie (Daens). Gedurende vijf seizoenen was hij verbonden aan de KNS Antwerpen. Hij was mede-oprichter van de Internationale Nieuwe Scène in 1972. Bij de Blauwe Maandag Compagnie was hij vele jaren artist in residence, waar hij o.a. Risjaar Modderfokker den Derde speelde in de legendarische voorstelling Ten Oorlog. Recent was hij op televisie te zien in Met man en macht en Den elfde van den elfde.
Michael Schønwandt dirigent
Jan Decleir acteur
Tristan Versteven tekst & regie
Brechtje Louwaard tekst & regie
i.s.m. Het Banket
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de kassa van De Roma, Turnhoutsebaan 286 Borgerhout
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 32 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en Gsm-nummer.
PS: Normaal betaal je voor dit ticket € 40! Het zijn goede, genummerde plaatsen!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
 WO 30/05 Bezoek achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek Antwerpen WO 30/05 Bezoek achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek Antwerpen
 WO 30/05 Bezoek achter de schermen van de Erfgoedbibliotheek AntwerpenMidden in de bruisende Antwerpse binnenstad ligt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Ze bewaart en verzamelt al meer dan vijf eeuwen Vlaams cultureel erfgoed.
In de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek snuistert u in meer dan 1,5 miljoen items – van oude drukken, over historische kranten, tot recente publicaties. U kunt ze op papier, op microfilm of digitaal raadplegen.
Al even indrukwekkend als de uitgebreide, waardevolle en vaak unieke collectie van de Erfgoedbibliotheek is de Nottebohmzaal. Deze prachtige, historische bibliotheekruimte – naast boekenmagazijn ook tentoonstellingszaal – steelt het hart van iedereen die er binnenstapt. Deze verborgen parel ontdekken we in kleine groep onder leiding van een gids.
Afspraakuur : 18u15
Afspraakplaats : aan de inkom van de bibliotheek, Hendrik Conscienceplein 4 te 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 18u30
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
 Dinsdagavondfilm 22/05 Todos lo saben (Asghar Farhadi ), UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 22/05 Todos lo saben (Asghar Farhadi ), UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 22/05 Todos lo saben (Asghar Farhadi ), UGC AntwerpenHeeft topregisseur Asghar Farhadi met Everybody Knows voor het eerst een teleurstellende film gemaakt? In Cannes vonden velen van wel, maar wij zagen een hoogwaardige mengeling tussen thriller en melodrama, met een uitstekende Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen.
Voor de tweede keer in zijn carrière poot de Iraanse Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A Separation) zijn camera neer in een Europees land. Na Frankrijk (Le Passé) is deze keer het zonovergoten Spanje aan de beurt.., Farhadi is niet geïnteresseerd in het karakteristieke decor van de landen waar hij gaat filmen. Wel in de universele menselijke bezorgdheden waarmee zijn personages worstelen.
De helft van het verhaal kunt u intussen overal op het internet lezen, maar dat raden we u ten stelligste af. Een deel van het plezier zit namelijk in het ontdekken van de vele verrassingen en geheimen die Farhadi voor u in petto heeft. Knap hoe hij ze niet als duiveltjes uit doosjes laat springen: het scenario is veeleer een complexe origami structuur die de regisseur langzaam ontvouwt, totdat we uiteindelijk
het volledige papier kunnen zien.
Wat willen we dan wel kwijt over de plot? Penélope Cruz speelt Laura, een Spaanse die in Argentinië woont, en voor het trouwfeest van haar zus terugkeert naar haar geboortedorp. Maar daar verstoort een onrustwekkende gebeurtenis de vrolijke familiereünie. Die rijt oude wonden open – een vete over een stuk grond, maar ook de abrupt afgebroken romance tussen Laura en wijnboer Paco (Javier Bardem).
Let op de symboolwaarde van de klokkentoren, het oude liefdesnestje van Laura en Paco. Wanneer een duif van daaruit haar gevoeg doet op Paco’s jasje, weet je dat het verleden lelijke vlekken gaat maken in deze film.
Farhadi verweeft melodrama met misdaad, en begeeft zich zo – ondanks de vertrouwde thema’s – op nieuw terrein. Het thrilleraspect creëert spanning bij de kijker, maar daar is het de regisseur niet zozeer om te doen.
De spanning die tussen de personages ontstaat, dat is wat telt. Zo kan Farhadi alweer doen wat hij het liefst – en best – doet: diep in de menselijke ziel peuteren.
Geen ordinaire soap
Everybody Knows mocht dit jaar het Filmfestival van Cannes openen, en werd daar door velen afgeschreven als een ordinaire soap. Toegegeven, sommige plotwendingen (niet toevallig de meest voorspelbare) hadden even goed uit Thuis of Familie kunnen komen. Maar daarin hebben wij nog maar zelden iemand op het niveau van Bardem, Cruz of Ricardo Darín zien acteren
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,35. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 18/05/18
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Ontspannend weekendje Renesse (NL) (Enkel Oeverleden!) om 20u
Samenkomst Weekend Damme (Enkel Oeverleden!) om 21u

ZA 19/05/18
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

Een mooie fietstocht vanuit Vremde richting Herentals (± 69 km)
ZO 20/05/18
Jan Primusroute vanuit Haacht (± 74 km)
Fortengordel Ekeren (± 45 km)
Boswandeling Oostmalle -Blommerschotpad (10 km)
Tentoonstelling 'Spanish Still Life' Velázquez, Goya, Picasso, Miró, ... Brussel NOG 4 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! Interesse: bel snel Pieter 0478 54 54 54 en betaal ter plaatse!
MA 21/05/18
Wandeling te Nismes, op zoek naar orchideeën (17 km)
Acht zaligheden route vanuit Zoersel (± 53 km)
DI 22/05/18
Pétanque Wommelgem
Dinsdagavondfilm: Todos lo saben (Asghar Farhadi ), UGC Antwerpen
Badminton Kessel
DO 24/05/18
Kinepolis - I feel pretty Antwerpen
Etentje in Restaurant Lotier Westmalle OOK NIET-LEDEN!

Volgend weekend:
VR 25/05/18
Badminton Mortsel
Ontspannend weekendje Renesse (NL) Enkel Oeverleden! *** VOLZET
Oevercafé Mortsel
Jongerencafé, Lier
Theaterconcert: Antwerp Symphony Orchestra met Egmont en Jan Decleir Roma Borgerhout OOK NIET-LEDEN!
Singlesong avond Antwerpen
ZA 26/05/18
Theater 'The Great Gatsby' Antwerpen *** NOG 1 PLAATS. Reserveer snel dit laatste plaatsje!
MA 28/05/18
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
DI 29/05/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info