Woensdag 16 mei 2018Reserveer snel!   
 DO 17/05 Salon Secret - ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY DO 17/05 Salon Secret - ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY
 DO 17/05 Salon Secret - ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERYOEVER HEEFT NOG 3 TICKETS, OOK VOOR NIET-LEDEN!
De revolutionaire gedachte dat wereldwijd de politiek en het dagelijkse doen anders kunnen, is nog altijd actueel, denk maar aan demonstraties tegen wapenbezit en afkeer van radicalisering.
Zeker is dat de spelers van Arsenaal/Lazarus en Hof van Eede vanuit hun eigenzinnige en vinnige speelstijl, er borg voor staan dat het, wat Salon secret betreft, geen saaie avond wordt.
Het decor is een samenraapsel van decorstukken en -doeken, waarmee verwezen wordt naar verschillende historische revoluties die vooral vernieling achterlieten. Een bloedrood gordijn herinnert zowel aan de Franse Revolutie als aan de Belgische opstand in 1830 vanuit Brussel, na het opvoeren van De Stomme van Portici, een opera van D.F.E. Auber, waarin het doofstomme vissersmeisje Fenella de hoofdrol speelt in de Napolitaanse opstand (1647) tegen de Spaanse overheersing.
Achter het rode doek wordt zeer klein de geheime vergaderplaats gesuggereerd waar de revolutionairen (hier gespeeld door vier mannen en een vrouw), in vorige tijden op gevaar van hun leven, allerhande meningen naar voor brachten en opstanden organiseerden. Dergelijke ‘salons’ bestaan wellicht nog, maar dan luxueus afgewerkt en onder een meer ambtelijke benaming. De nogal door elkaar lopende en als zodanig ook bedoelde gesprekken worden in de voorstelling niet in het geheim maar in het ‘openbaar’ gevoerd, rechtstreeks naar het publiek toe. De nonchalante manier van spelen, in een kleurrijke en symbolische aankleding, werkt relativerend in op de zogezegde dialogen over denken en doen, woord en daad, het hebben van een vrije eigen mening, bloedvergieten en het afwegen van het maken van meer of minder slachtoffers en de onverschilligheid daar tegenover.
Stilaan sijpelt de gedacht door dan ‘men’ zich wellicht illusies maakt over het slagen van het verzet waarmee veranderingen, eventueel verbeteringen worden beoogd. Sommigen leggen er zich bij neer dat ‘het nu eenmaal zo is', dat de verwachtingen na zoveel oorlogen en opstanden, niet zijn ingelost.
Het leuke aan de voorstelling is, dat niets wordt opgedrongen, maar dat wel kort en bondig bepaalde ideeën worden aangevoerd. Ook over de twijfel en de verwarring die daarrond kan ontstaan, in een bepaalde scène mooi geïllustreerd door het ‘stille’ spel van een vermomde Günther Lesage.
Om hun ‘Spielerei’ af te ronden, nemen de spelers afscheid van het publiek met een heildronk. Tijdens het spelen hebben ze iets in een soepketel gebrouwd. Wat ze drinken is geen soep maar een drank die de schijn heeft van wijn. Wat de volksmond al heel lang beweert als het over politiek beleid en geheim overleg gaat, wordt in die slotscène nog maar eens gesuggereerd: ze drinken een glas en alles blijft zoals het was.

Creatie: Dominique Collet, Simon De Winne, Wannes Gyselinck, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede, Louise Van den Eede
Spel: Dominique Collet, Simon De Winne, Günther Lesage, Joris Van den Brande, Ans Van den Eede
Productie: ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY
PS: dit toneelstuk krijgt goede recensies!

Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van de Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : bel snel naar Pieter 0478 54 54 54 of Nicole 0475 59 56 11 en betaal € 15,50 ter plaatse!
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
 Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-leden Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-leden
 Etentje in Restaurant Lotier Westmalle Ook niet-ledenIn restaurant Lotier gaan we samen genieten van gastronomie en gastvrijheid. We worden culinair verwend door chef-kok Kevin Janssens die vijf jaar werkte in de keuken van het Antwerpse 't Fornuis.
Kevin Janssens vertrekt van de klassieke Frans-Belgische keuken. Hij volgt de seizoenen, kruidt voorzichtig, presenteert zijn bereidingen op een moderne manier en houdt de prijzen in de gaten.
Restaurant Lotier scoort 13/20 in de befaamde gids Gault&Millau: een beloning voor de verfijnde smaken op de menukaart.
Chef-kok Kevin Janssens blijft verrassen met speciale combinaties en originele gerechten. We krijgen telkens een bord vol smaken en geuren die blijven verbazen.
Een aanrader!
We genieten van het volgende menu:

Baby kreeft met zachte look, gekonfijte tomaat basilicum en tagliatelle
***
Gegrilde hoevekip met burrata asperges en lamsoren
***
Sorbet van platte kaas met compote van aardbei, cremeux van citroen en zwarte peper
Het aperitief, alle dranken en de koffie zijn niet inbegrepen in de prijs.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : in Restaurant Lotier, Antwerpsesteenweg 478 te 2390 Westmalle, waar Pieter en Nicole de deelnemers verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 43 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20