Vrijdag 11 mei 2018Nieuwsbrief week 20   
 ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Zaterdag 19/05 is het zover: een spetterende Oeverfuif in Brasschaat!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om voor deze party een vrijkaart te winnen via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 VR 11/05 Pieter Embrechts en Sun*Sun*Sun String Orkestra met Onderwoud VR 11/05 Pieter Embrechts en Sun*Sun*Sun String Orkestra met Onderwoud
 VR 11/05 Pieter Embrechts en Sun*Sun*Sun String Orkestra met OnderwoudOEVER HEEFT NOG 4 TICKETS, OOK VOOR NIET-LEDEN!
Het langverwachte nieuwe Nederlandstalige dubbel-album van Pieter Embrechts kwam in het voorjaar van 2016 uit en werd overladen met lovende recensies.
Samen met het magistrale Sun*Sun*Sun String Orkestra trekt Pieter in het voorjaar van 2018 langs de Vlaamse podia om deze prachtige songs in intieme vorm voor te stellen, met strijkersarrangementen van onder andere Tom Pintens en Steven Cornillie. Daarnaast mag je je ook verwachten aan een aantal nieuwe songs en verrassende covers. De wonderlijke stem van multi-instrumentaliste Naima Joris en de ongeëvenaarde Nathan Wouters op contrabas maken het zevenkoppige ensemble compleet.
De pers over ‘Onderwoud’:
"Als geheel is het een meesterproef." (De Standaard ****)
"Een anderhalf uur ontwapenende schoonheid gegoten in achttien popsongs vol levensverhalen en -wijsheden met hier en daar onversneden rock." (Cutting Edge ****)
“Op ‘Onderwoud’ ontpopt hij zich tot één van onze sterke tekstschrijvers.” (GVA ****)
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van CC Merksem, Nieuwdreef 135, 2170 Merksem waar de verantwoordelijke Ritta de deelnemers opwacht.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : bel naar Ritta, de verantwoordelijke en betaal € 16 ter plaatse!
Info : RittaVL - 0475 70 12 12 - - ritta.van.linden@telenet.be
 VR 18/05 Fietstocht ochtend in de stad Antwerpen *** OOK NIET LEDEN VR 18/05 Fietstocht ochtend in de stad Antwerpen *** OOK NIET LEDEN
 VR 18/05 Fietstocht ochtend in de stad Antwerpen *** OOK NIET LEDENWie 's nachts door de stad fietst, krijgt een heel ander beeld dan overdag. Banale plekken blijken een eigen leven te leiden, terwijl de drukste wijken uitgestorven lijken. Allerlei mensen en diensten zorgen ervoor dat wij op beide oren kunnen slapen en 's anderendaags gewoon de draad weer kunnen opnemen.
We vertrekken om vier uur 's ochtends en gaan op zoek naar de mechanismen die de stad ook tijdens de nacht draaiende houden. We zien de zon opgaan, terwijl de stad opnieuw tot leven komt. Het stadsbezoek met de fiets duurt tot acht uur. Met een lekker ontbijt ronden we de nacht af, tot een uur of negen. Dan kan de dag écht beginnen.
De fietstocht duurt 4 uur met de nodige onderbrekingen en het ontbijt duurt 1 uur.
Breng zelf je fiets mee OF RESERVEER ZELF OP VOORHAND JE FIETS BIJ VELO ANTWERPEN AAN DE PRIJS VAN EEN DAGTICKET VAN € 4. JE NEEMT DAN JE FIETS NABIJ HET STEEN!
PS: we organiseerden deze fietstocht al een aantal jaren geleden en het gevoel dat je hebt tijdens het nachtelijke fietsen in de stad is onbeschrijflijk en het blijft een heel mooie herinnering!
Afspraakuur : 3u45
Afspraakplaats : Steenplein Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 4u
Reservatie : € 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
 ZO 20/05 Tentoonstelling 'Spanish Still Life Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 20/05 Tentoonstelling 'Spanish Still Life Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 20/05 Tentoonstelling 'Spanish Still Life Brussel OOK NIET-LEDEN!Tentoonstelling 'Spanish Still Life' Velázquez, Goya, Picasso, Miró, ...
Het stilleven neemt een prominente plaats in tussen de picturale genres van de Westerse beeldende kunst maar wordt te vaak bekeken als een academische oefening in imitatio. Deze ambitieuze, originele tentoonstelling zet die perceptie op z’n kop met een overzicht van 400 jaar Spaanse stillevens.
Het Spaanse stilleven neemt een unieke plaats in binnen de Europese context, met een onmiskenbare verwantschap met Vlaamse en Italiaanse modellen, maar een resoluut eigen beeldtaal, ontwikkelt door Sanchez Cotán en zijn tijdgenoten. Het genre kent een ongeziene vlucht in de late barok om in de twintigste eeuw plots een echt strijdperk voor de kunsten te worden. De avant-garde vindt in het stilleven namelijk een uniek middel voor een nieuw experiment: het kubisme.
Deze tentoonstelling brengt de grote Spaanse meesters samen om deze adembenemende reis te illustreren, van Velázquez en Goya tot Picasso, Dali en Miró.

De prijs omvat: inkomticket en gids. Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Bozar, Ravensteinstraat 23 1000 Brussel waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan heel voordelig met de trein naar Brussel Centraal, op korte loopafstand van het museum.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
 Weekoverzicht Weekoverzicht
 WeekoverzichtVR 11/05/18
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Klassiek Concert (Martin Fröst speelt Copeland)Antwerpen
Pieter Embrechts en Sun*Sun*Sun String Orkestra met Onderwoud Merksem OOK NIET-LEDEN!
ZA 12/05/18
De Frivole Framboos Wachten op Do Groot Lier OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
DI 15/05/18
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
DO 17/05/18
Salon Secret - ARSENAAL/LAZARUS, HOF VAN EEDE & KOPERGIETERY Mortsel *** NOG 1 PLAATS! Reserveer snel!
VR 18/05/18
Badminton Mortsel
Fietstocht ochtend in de stad Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
Praatcafé Mortsel
ZA 19/05/18 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 20/05/18
Fortengordel Ekeren (+/- 45 km)
Tentoonstelling 'Spanish Still Life' Velázquez, Goya, Picasso, Miró, ... Brussel
Samenkomst Ontspannend weekendje Renesse (NL) (Enkel Oeverleden!)