Maandag 07 mei 2018Hemelvaartweekend Clervaux (Lux. Ardennen) van DO 10/05 tot ZO 13/05/2018   
 Hemelvaartweekend in Clervaux (Luxemburgse Ardennen) Enkel Oeverleden! Hemelvaartweekend in Clervaux (Luxemburgse Ardennen) Enkel Oeverleden!
 Hemelvaartweekend in Clervaux (Luxemburgse Ardennen) Enkel Oeverleden!Er is nog 1 plaats vrijgekomen voor 1 vrouw! Het vertrek is nu donderdag al.
Interesse? bel dan met Jef 0478 54 54 54 om dit laatste plaatsje te reserveren!
Zin om er tijdens het verlengd Hemelvaartweekend tussenuit te knijpen in Clervaux in het Groothertogdom Luxemburg net over de Belgische grens?
Clervaux is het meest noordelijke stadje van het Groothertogdom Luxemburg en is prachtig gelegen in het dal van de Clerve. Het stadje, met nog geen tweeduizend inwoners, beschikt over verschillende bezienswaardigheden zoals een abdij, een kasteel en een kerk uit 1910 in Rijnlands-Romeinse stijl.
Clervaux ligt in de Luxemburgse Ardennen met haar Natuurparken.
Met haar landschappen waar panoramische hoogvlakten en kronkelende valleien elkaar afwisselen, bieden de Luxemburgse Ardennen een uitzonderlijk natuurlijk schouwspel. Talrijke wandelwegen en fietsroutes doorkruisen de maagdelijke bossen en brengen de bezoeker van het ene pittoreske dorpje naar het andere. Het Noorden van Luxemburg, ook wel genoemd Éisleck of Oesling, is de bakermat van een middeleeuwse cultuur die haar geschiedenis getekend heeft.
De wandelroutes langs de Our, de Clerve of de Wiltz bieden prachtige uitzichten op het buitengewone landschap. Elk uitzicht is uitzonderlijk dankzij de afwisseling van rotsachtige plateaus en bosrijke valleien. De talrijke toeristische bezienswaardigheden, alsook de rustplaatsen nodigen werkelijk uit om er halt te houden. De bewegwijzerde wandelingen van de Luxemburgse Ardennen behoren overigens tot de mooiste van het Groothertogdom.
 Met Oever gaan we naar Clervaux voor de adembenemende wandelingen georganiseerd door Patrick D.
Ook Danny S. gaat mee en rekent op sportieve fietsers voor wie pittige hellingen geen probleem zijn!
Ook de cultuurliefhebbers zijn welkom op dit Oeverweekend en zullen ten volste genieten van de versterkte burchten in de Luxemburgse Ardennen want men vindt er nog goed bewaarde of zorgvuldig gerestaureerde ruïnes van vestingen. De imposante kastelen van Vianden, Bourscheid en Esch-sur-Sûre zijn de levende getuigen van de middeleeuwse geschiedenis van het land. Bovendien doen de traditionele markten en middeleeuwse feesten het fascinerende tijdperk van heren en ridders het hele jaar door herleven. De schouwspelen en concerten in openlucht getuigen van de culturele rijkdom van de Ardennen.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in 3*** Hotel Koener.
Hotel Koener ligt midden in het voetgangersgebied in het centrum van Clervaux en is al sinds 1886 eigendom van de familie Koener.
Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, televisie, telefoon en haardroger.
In het hotel vind je het Chloé’s Restaurant, een brasserie, een parkeergarage. Een vernieuwd gezellig terras midden in de voetgangerszone van Clervaux nodigt ons uit om, bij mooi weer, te genieten van een lekker kopje koffie of een frisse pint!

Het hoogtepunt van het hotel is het ontspannings- en wellness-centrum (800 m2) met een Sauna Wereld (zwempak verboden!), Espace Thalgo, een fitness- en ontspanningsruimte, een wellnessboetiek en een zwembad met waterval en whirlpool.
Alles is er dus aanwezig om ons al het comfort te bieden zodat we volop van ons lang weekend kunnen genieten.
We verblijven in Hotel Koener op basis van half pension met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4 gangen keuze menu.
In de prijs is ook de toegang tot de wellness area en het gebruik van de (verplichte) badjassen inbegrepen.
De eerste maaltijd is het avondmaal van DO 10 mei en de laatste is het ontbijtbuffet van ZO 13 mei.
Voor Oever reserveerden we 13 tweepersoonskamers.
Er kunnen dus 26 Oeverleden mee in 2-persoonskamers.
 Programma: Programma:
 Programma:DO 10/05: aankomst vanaf 12u in het hotel waar Patrick de deelnemers zal opwachten. Liefhebbers kunnen dan al een kleine wandeling maken o.l.v. Patrick of een korte fietstocht o.l.v. Danny.
VR 11/05 en ZA 12/05: na een heerlijk ontbijtbuffet en nadat we voor een lunchpakket hebben gezorgd (in Clervaux zelf) , is er telkens een prachtige natuurwandeling voorzien voor de wandelaars en een pittige fietstocht voor de liefhebbers.
ZO 13/05 is er ’s morgens nog een korte wandeling voorzien en een korte fietstocht zodat we in de namiddag terug huiswaarts kunnen keren.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs: € 295 voor 3 nachten op basis van half pension (ontbijtbuffet - avondmaal) in een tweepersoonskamer.
Reservatie: is pas geldig nadat je € 295 hebt overgeschreven op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Hemelvaartweekend Clervaux.
Schrijf snel over want er zijn maar 26 plaatsen
Mogelijke Oeverkoppels vermelden op hun overschrijving met wie ze de kamer delen!
 Algemene info: Algemene info:
 Algemene info:Organisatie en begeleiding:
Patrick D: 0494 34 26 92 / p.de.decker@skynet.be
Organisatie fietstochten:
Danny: 0485 32 67 98 / danny.smet6@telenet.be
Samenkomst deelnemers: VRIJDAG 27/04 om 20u in Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Op de samenkomst wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je toch niet kan komen, laat het dan tijdig weten aan PatrickD - 0494 34 26 92 - p.de.decker@skynet.be.
Afstand Antwerpen - Clervaux ± 220km en ± 2u35 rijden.
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Bijkomende informatie:
Oever (Pieter) 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Patrick (voor de wandelingen) 0494 34 26 92 / p.de.decker@skynet.be
Danny (voor de fietstochten) 0485 32 67 98 / danny.smet6@telenet.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54