Vrijdag 15 december 2017Fietstochten en wandeling week 51   
 ZA 16/12 Fietstocht Aalst Ninove, Haaltert en Erpe-Mere (± 53 km) ZA 16/12 Fietstocht Aalst Ninove, Haaltert en Erpe-Mere (± 53 km)
 ZA 16/12 Fietstocht Aalst Ninove, Haaltert en Erpe-Mere (± 53 km)Fietstocht vanuit Aalst naar Ninove, Haaltert en Erpe-Mere (± 53 km)
Vanuit het centrum van Aalst volgen we geruime tijd de Dender, uiteraard een vlak gedeelte van deze rit in een natuurrijke omgeving. We passeren o.a. Erembodegem, Denderleeuw en Liedekerke. Ter hoogte van het park - aan 't 'Zwemkaffee' - van Ninove houden we na ± 17,5 km een voldoende lange tussenstop. Ninove staat gekend voor zijn lekkere Witkap. Nadien volgt er een mooi glooiend parcours met af en toe enkele mooie (!) hellingen richting Denderhoutem, Haaltert, Mere (geboortedorp van Lucien Van Impe) en Erpe (beide deelgemeenten van Erpe-Mere). De laatste kilometers naar Aalst verlopen volledig vlak. Vooraleer we ons naar de Tragel begeven genieten we op de markt van Aalst nog even na bij een drankje en/of een hapje.
Rijsnelheid: Op vlakke weggedeelten ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack/picknick voor onderweg, een fietshelm, handschoenen, een fluohesje. Controleer voor- en achterlicht van je fiets.
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat de fietstocht niet door, maar wordt deze verplaatst naar een latere datum. Bij twijfel neem je met Danny contact op. Een klein buitje kunnen we nog wel trotseren.
2. Gelieve Danny tenminste één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
Afspraakuur : 11u10
Afspraakplaats : Tragel 12 (ter hoogte van Tragel Sport - ruime (gratis) parking), 9300 Aalst (Als je via Dendermonde of Lebbeke richting Aalst rijdt, volg je de N41 en via Gijzegem en Hofstade bereik je het snelst de Tragel in Aalst. In Aalst centrum zijn er wegenwerken)
Aanvangsuur : 11u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
 ZO 17/12 Een SPECIALE eindejaarsfietstocht vanuit Tielrode (± 53 km) ZO 17/12 Een SPECIALE eindejaarsfietstocht vanuit Tielrode (± 53 km)
 ZO 17/12 Een SPECIALE eindejaarsfietstocht vanuit Tielrode (± 53 km)Deze eindejaarsfietstocht is een speciale fietstocht met een bijzondere verrassing. Het enige wat we kunnen melden is dat we richting Kruibeke, Melsele en Sint-Gillis Waas fietsen en een uitermate lange tussenstop houden. Je hoeft geen snack en/of picknick mee te brengen, maar bij aanvang van de rit vragen we jou een zeer kleine bijdrage van € 10. Het aantal inschrijvingen is uitzonderlijk voor deze rit beperkt tot 12 fietsers. Gelieve je dus tijdig (via mail of SMS) in te schrijven.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een fluohesje, een drankje voor onderweg. Controleer voor- en achterlicht van je fiets.
Belangrijke opmerking: Bij regenweer wordt deze fietstocht verplaatst naar een latere datum, maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Huis ten Halven 41, 9140 Temse (ter hoogte van de (gratis) parking van Restaurant 'De Rietgors').
Aanvangsuur : 10u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
Max. personen : 12
 ZO 17/12/17 Wandeling te Néthen en het Meerdaalwoud (17,5km) ZO 17/12/17 Wandeling te Néthen en het Meerdaalwoud (17,5km)
 ZO 17/12/17 Wandeling te Néthen en het Meerdaalwoud (17,5km)Langs de Trou aux Colons stappen we naar het Bois de Fontenelle en verder naar Mettevaille. Picknick aan de ingang van Chateau Savenel, in de streek ook wel het spookkasteel genoemd. Daarna is het al bos wat de klok slaat. Smalle paadjes en brede dreven brengen ons naar de Warandevijvers, gelegen op de grens tussen noord en zuid. Een ideale plek om te verpozen en dus tijd voor onze 2de stop. Tenslotte volgt nog een unieke en avontuurlijke holle weg om uiteindelijk aan ons startpunt te belanden. Daar kunnen we eventueel nog wat nagenieten.
Hier en daar is het lekker schoffelen met de schoenen door de bladeren terwijl de herfst nog aan de bomen hangt. Be there!
Meebrengen : eten en drinken voor onderweg, stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer en goed humeur.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 10u45 ter plaatse, Espace culturel de Néthen, Place de Trémentines, 1390 Néthen.
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.

Laatste wijziging: 29/11/2017 17:47:15 (code=ql171)