Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Februari 2019pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 12 Februari 2019
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 12/02/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sb121)    
 
 
 
Badminton KesselDI 12/02/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sb122)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm The Favourite 4**** (Yorgos Lanthimos) UGC AntwerpenDI 12/02/19
Omschrijving :foto bij activiteit" ‘The Favourite’: met voorsprong het meest getikte kostuumdrama ooit!
Spetterende machtsstrijd tussen Emma Stone en Rachel Weisz in 18e-eeuwse tragikomedie
Een kostuumdrama van de prettig gestoorde regisseur Yorgos Lanthimos (The Lobster): het is het nieuwjaarsgeschenk waarvan we niet eens wisten dat we het dolgraag wilden. The Favourite toont een spetterende machtsstrijd tussen topactrices Emma Stone en Rachel Weisz, gekruid met absurde humor, rare seks en bikkelharde dialogen.
Ouders die hun geïsoleerde kinderen wijsmaken dat katten gevaarlijke roofdieren zijn (Dogtooth). Een hotel waar een man omgetoverd wordt tot een kreeft als hij niet snel een partner vindt (The Lobster). Een tiener die een nalatige chirurg straft door zijn kinderen te verlammen (The Killing of a Sacred Deer). Welkom in de krankzinnige wereld van Yorgos Lanthimos.
Op papier klinkt The Favourite een stuk ‘normaler’ dan bovenstaande absurdistische pareltjes. De film neemt ons mee naar het begin van de 18e eeuw aan het Britse hof. Daar strijden Sarah Churchill (Rachel Weisz) en haar nichtje Abigail Hill (Emma Stone) om de gunst van de ziekelijke Queen Anne (een heerlijk bipolaire Olivia Colman). En aangezien er maar één het favorietje kan zijn, willen ze best ver gaan om hun slag thuis te halen. Zelfs tot onder de koninklijke lakens. Een verhaal van verleiding, manipulatie, jaloezie en verraad.
Heerlijk oneerbiedig
Een kostuumdrama mag dan het laatste zijn dat wij van Lanthimos verwacht hadden, het is wel het beste nieuwjaarsgeschenk dat we onszelf hadden kunnen wensen. Met een brute klap slaat de Griekse regisseur het stof van een genre dat de kijker anders weleens in slaap durft te wiegen. Ja, de personages lopen in weelderige pofjurken door de statige gangen van een prachtig paleis – de Oscars voor beste kostuums en decors staan nu al klaar voor The Favourite – maar voor de rest springt Lanthimos heerlijk oneerbiedig om met het genre. Queen Anne en co zijn geen Edele Figuren uit het Verleden, maar behoeftige, achterbakse en vaak dolkomische ploerten zoals je ze vandaag nog steeds overal tegenkomt. Lanthimos benadrukt hun kleinste kantjes ook visueel, met extreme breedhoeklenzen, natuurlijk licht en felle contrasten.
Er wordt aan het hof ook niet bepaald gesproken zoals in de geschiedenisboeken. Wanneer de koningin te veel make-up op heeft, merkt Sarah droogjes op dat ze eruitziet als een das. En zelfs wanneer er niet gepraat wordt, voel je dat je in het parallelle universum van Yorgos Lanthimos zit: alleen al om te zien hoe hij zich een 18e-eeuws hofdansje voorstelt, is deze film de moeite waard. Dit is met voorsprong het meest getikte kostuumdrama dat we ooit gezien hebben.
Onderhuidse tragiek
Maar The Favourite is niet alleen perverse fun and games: de film bulkt ook van de onderhuidse tragiek. Dat de koningin zich als een wispelturig kind gedraagt, is plots niet meer zo onbegrijpelijk wanneer je ontdekt welke verliezen ze heeft geleden. En de bitse strijd tussen Abigail en Sarah legt vooral bloot hoe kwetsbaar de positie van de vrouw in die tijd was. Wie geen rijke man of een gunstige positie aan het hof had, kon het wel schudden. Dat die ernstige ondertoon toch doorheen alle waanzin schemert, is in zeer grote mate de verdienste van het weergaloze triumviraat Stone-Weisz-Colman. Wat een overgave, wat een spelplezier."
Recensie van Lieven Trio, gelezen in De Morgen van 07/01.
The Favourite krijgt zowel in De Morgen als in De Standaard en in Knack Focus 4 ****! En in Cinenews zelf 4,5*!
Niet te missen dus!
Van Yorgos Lanthimos met Emma Stone, Rachel Weisz en Joe Alwyn
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
of :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sb123)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be