Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Januari 2019pijl r
madiwodovrzazo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 15 Januari 2019
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 15/01/19
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sa151)    
 
 
 
Badminton KesselDI 15/01/19
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sa152)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Las Herederas (Marcelo Martinessi) 4**** UGC AntwerpenDI 15/01/19
Omschrijving :foto bij activiteitHet Paraguayaanse Las herederas is het verhaal van een persoonlijke revolutie (vier sterren!)
Chela mag dan achterin de vijftig zijn, ze lijkt wel een verwend kind. Kijk maar eens hoe deze dame van gegoede afkomst erbij ligt in een van de eerste scènes van Las herederas: lamgeslagen in een verrommeld bed, terwijl haar partner Chiquita hun geldproblemen het hoofd probeert te bieden door de kristallen glazen te verkopen. Nooit tegenslag gekend, altijd vertroeteld in dit afgeschermde wereldje, gewend dat problemen worden opgelost door een ander: zo’n zeurtype is het.
Dat wordt nog wat, denk je dan, als Chiquita naar de gevangenis moet vanwege fraude. Die Chela komt vast nooit meer uit dat sombere, donkere huis vol erfstukken. Maar in het mild komische drama Las herederas, het regiedebuut van Marcelo Martinessi, loopt het anders. Een oudere, rijke buurvrouw vraagt haar om een ritje. En voor Chela het zelf goed en wel doorheeft, heeft ze een lucratief taxihandeltje opgezet waar ze hoe langer hoe meer plezier aan beleeft. En dat zonder rijbewijs.
‘Stel dat je crasht’, waarschuwt haar vriendin in de gevangenis nog bezorgd, en precies dat is natuurlijk wat er – figuurlijk dan – gebeurt in Las herederas. Wie opeens zijn wereld zo opengooit, raakt de controle kwijt.
Martinessi, die ook het scenario schreef, plaatst Chela door haar snordersklusje steeds meer buiten de hogere sociale laag waartoe ze behoort. Zo kan hij van Las herederas ook een licht spottend commentaar op de gegoede klasse in Paraguay maken, een milieu waar ongeluk moet worden verzwegen en waar ongeschreven regels en roddels het leven beperken. Tijdens de bezoekjes aan de gevangenis leert ze bovendien een wereld kennen die zowel zij als haar vriendin altijd buiten de deur heeft weten te houden.
Maar boven alles is Martinessi’s film het verhaal van een persoonlijke revolutie. Onder zijn subtiele regie breekt het licht langzaam maar zeker door, wordt Chela’s wereld letterlijk ruimer en verzacht het gezicht van actrice Ana Brun – helemaal als ze steeds verlekkerder naar Angy gaat kijken, een jonge vrouw die wekelijks een ritje bij haar bestelt.
Het is prachtig hoe Brun, die met haar rol een Gouden Beer won tijdens het Filmfestival in Berlijn, de kijker om haar vinger weet te winden. Ze maakt haar arrogante personage eerst angstig en hulpeloos, om haar Chela vervolgens tot bloei te laten komen met het voorzichtigste glimlachje.
Het is niet het enige dat kantelt in Las herederas. Al die erfstukken waar potentiële kopers hun handen brutaal over heen laten glijden – de schilderijen, de kapitale eettafel en stoelen – zijn het geliefde bezittingen of onnodige ballast? Die liefdevolle, dertigjarige relatie tussen Chela en Chiquita: is die mooi in balans, of vastgeroest in rollenpatronen? Las herederas vraagt niet of het te laat kan zijn voor een nieuw begin, maar of er een weg terug is als je daar eenmaal van geproefd hebt.
(Gelezen bij de filmrecensie Las herederas uit de Volkskrant van 24/10/2018)
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=sa153)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be