Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Maart 2018pijl r
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 19 Maart 2018
 
OverzichtVolgende maand

 
 
MAANDAGavondfilm: Hannah*** Cartoon's AntwerpenMA 19/03/18
Omschrijving :foto bij activiteitHannah opent met een schreeuw van de gelijknamige hoofdpersoon: een opdracht bij haar amateurtheatergezelschap… Wat daarna opvalt is vooral de stilte in haar leven. Die lijkt al alomtegenwoordig voordat Hannahs echtgenoot naar de gevangenis moet. Een lamp kan tijdens een avondmaal van dit oudere echtpaar springen en worden vervangen zonder dat ze een woord wisselen. Maar met zijn tweeën zwijgen is toch anders dan alleen zijn, en na zijn vertrek wordt de stilte oorverdovend. Waarom haar echtgenoot wordt gearresteerd, leert de kijker alleen indirect. Het lijkt niet relevant in de film van Andrea Pallaoro die de kijker meezuigt in rauwe eenzaamheid.
Rampling was in Rotterdam om de film Hannah te presenteren, de tweede film van de jonge Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro. Als voormalig model en gezicht van de Swinging Sixties in Londen werkt de Britse actrice graag met Europese regisseurs. "Ik kies regisseurs op m’n gevoel. Maar Europese films zijn vaak gedurfder en gelaagder.”
Nadat ze in de jaren negentig wegens depressies een teruggetrokken leven leidde, lanceerde de Franse regisseur François Ozon in 2000 de tweede helft van haar carrière. Sous le sable (2000), waarin een vrouw op zoek gaat naar haar man die tijdens een vakantie onverklaarbaar verdwenen is, zette de toon voor het soort rollen waarin ze sindsdien glorieert. Ongrijpbare vrouwen, geplaagd door een geheim, opgesloten in de maalstroom van hun denken.

Hannah ging in première tijdens het filmfestival van Venetië. Het is een van die rollen die zonder de bijkomende magie van Rampling niet eens zou bestaan. Feitelijk volgen we een hele film lang een oudere vrouw in Brussel. Volkomen geïmplodeerd. En heel mondjesmaat wordt duidelijk dat ze onder een zware last gebukt gaat. Maar het is ook een portret van Ramplings gezicht. Het drama schuilt in de plooien om haar neergetrokken mond, in de kleur van haar ogen die steeds het licht lijken te zoeken.
Een intiem portret van een vrouw die, wanneer haar man de gevangenis in moet, enerzijds in het reine moet komen met zijn daden, en anderzijds haar leven moet herinrichten en moet leren omgaan met verlies en twijfel.
Is het een briljante karakterstudie of een aanslag op het geduld? Recensent Steven De Foer zag beide gelijk in ‘dit aangrijpend menselijk portret’ met ‘Charlotte Ramplings fascinerende lange gezicht’ in de fascinerend mistroostige hoofdstad van ons land.
‘Als acteur ben je een medium”, stelde actrice Charlotte Rampling (72) vorige maand op Filmfestival Rotterdam. Maar wat je dan precies kanaliseert vindt ze moeilijker in een simpele zin te vatten. Jezelf. De rol. Eerdere rollen. Misschien wel de hele kunstgeschiedenis.
Regie : Andrea Pallaoro.
Met : Charlotte Rampling, André Wilms, Jean-Michel Balthazar, Luca Avallone.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :19u30
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=rc192)    
 
 
 
Bowlen - Bowling stones AntwerpenMA 19/03/18
Omschrijving :#MA3
Afspraakuur :20u
Aanvangsuur :20u
Info :Annick F
Wegwijzer :Bowling Stones, Antwerpen
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=rc191)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be