Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Nieuwe activiteiten
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
December 2017
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Introfilm
Foto's
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 09 December 2017
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Grensoverschrijdende natuurwandeling tussen De Klinge en Stekene (18 km)ZA 09/12/17
Omschrijving :foto bij activiteitWe vertrekken stipt om 10u15, daar het snel donker is.
We maken eerst een lus in de Clingse bossen (NL). Dit is een waterwinningsgebied met veel brede grachten. Picknicken doen we in de Oude Statie waar we ook onze dorst kunnen lessen. Voor wie graag een croque of broodje wil nuttigen, is dit ook mogelijk.
Na de middag wandelen we in het Stropersbos, het is een niet te missen natuurparel met zijn statige dreven, waardevolle elzenbroekbossen, open plekken met heide en zijn grote grazers, waar gallowayrunderen en konikpaarden grazen.
Dit is een luswandeling! Eventuele deelnemers kunnen voor een wandeling van ± 12 km aansluiten na de tussenstop, vertrek om 13u00.
Na de wandeling kunnen we nog in de Brasserie iets eten, een menu met een beperkte keuze aan democratische prijzen. Hou hier rekening mee als je carpoolt.
Bij bar slecht weer wordt de wandeling uitgesteld. Bij twijfel contacteer de verantwoordelijke.
Meebrengen : drankje, hapje en goede wandelschoenen en aangepaste kledij.
Afspraakuur :9u30
Afspraakplaats :aan Oud Berchem Kerk waar de verantwoordelijke op iedereen wacht voor de carpooling en vertrekt om 9u30 of ter plaatse om 10u, In de (Ou)de Statie, Buitenstraat 7, 9170 De Klinge
Aanvangsuur :10u15
Bijdrage : Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info :Beatrijs - 0472 21 06 27
Wegwijzer :Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 Top
Laatste wijziging: 17/11/2017 23:17:44 (code=ql093)    
 
 
 
Kerstshopping en/of bezoek Lille (Rijsel, F) met luxe autocar OOK NIET-LEDEN!ZA 09/12/17
Omschrijving :foto bij activiteitMidden in de winter straalt Lille van levensvreugde! De stad hult zich in haar feestgewaad om je in een sprookjesachtige sfeer te verwelkomen.
Ontdek de verlichte vitrines van de 3900 boetieks in het stadscentrum en de kerstmarkt van Rijsel.
De 81 kraampjes van de kerstmarkt bieden cadeau-ideeën, miniaturen, kerstversiering en feestartikelen. Je vindt er streekspecialiteiten, maar ook ambachtelijke producten uit onder andere Rusland, Canada en Polen! De lekkernijen kun je kopen om mee te nemen of om ter plaatse te proeven onder het genot van een lekker glas warme wijn...
Een gelegenheid om te dromen van geschenkjes!
Vlak bij de kerstmarkt, op de Grand’Place, draait met verheven pracht het reuzenrad. Van boven in de gondeltjes heb je een fascinerend uitzicht over heel de stad.
Maar Lille is meer dan kerstshoppen en winkelen. We raden je aan om het kerstshoppen te combineren met een mooie wandeling door Lille!
Lille is zoveel rijker aan mooie gebouwen, kleine straatjes en mooi gerestaureerde pleinen.
Wat overal opvalt in het gerenoveerde Lille is de geslaagde combinatie tussen oud en nieuw. Toonbeeld hiervan is het hart van de stad, La Grande Place waar het heerlijk flaneren is. De oude panden zijn bijna allemaal gerestaureerd en verbergen ware schatten: hier een gezellige oude kroeg, daar een stemmige binnenkoer waar tweedehandsboeken worden verkocht. Niet te missen is de supermoderne boekhandel 'Le Furet du Nord', één van de grootste van Europa of zelfs van de wereld.
De oudste wijk van Rijsel, Le Vieux Lille, heeft een onmiskenbaar Vlaams karakter. De smalle straten en hoge panden doen denken aan Gent. De huizen hadden oorspronkelijk vooraan een winkelgedeelte, tussenin een binnenkoertje en achteraan een woonhuis. De typische panden zijn nu helemaal opgeknapt. De koertjes werden overdekt en de grote ruimten bieden onderdak aan supertrendy boetiekjes en restaurants. Hier en daar zijn nog boetiekjes waar de tijd wel lijkt stil te staan ... Ook de barokke toonzaal en het theesalon van patisserie Meert hebben nog alle charme van een eeuw geleden. Van La Grande Place vertrekt de rue Faidherbe naar het volledig opgeknapte oude station, Lille Flandres. De winkelwandelstraten aan de rechterkant hebben dan weer Parijse allures. Ze zijn breed, de huizen groot en statig met balkonnetjes of sierlijk traliewerk voor de vensters. Hier vinden de meer bekende winkels een stek. Het is er gezellig druk bij mooi weer. Als het regent, dan schuilen de winkelliefhebbers in het reusachtige shoppingcentrum Euralille, gelegen tussen het oude station, Lille Flandres en het supermoderne TGV-station Lille-Europe. Lille Europe, van de bekende stadsplanoloog Rem Koolhaas, is een blinkend, modern bastion met veel glas, staal en beton.
Voor de liefhebbers bezit Lille ook nog een park met een citadel en een gratis zoo. Lille is ook de geboorteplaats van Charles de Gaulle. Je kan er ook zijn geboortehuis bezoeken.
Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken in het prachtige Museum voor Schone Kunsten, na het Louvre het tweede grootste van Frankrijk. Trek liefst comfortabele schoenen aan: een bezoekje vraagt minstens een uur of vier. Bezoekers vallen er van de ene verbazing in de andere. In een twintigtal zalen hangen er meesterwerken van Van Dijck, Rubens, Goya, Delacroix, Monet, Toulouse-Lautrec en tientallen andere grote kunstenaars. De handige audiogids geeft volop info.
Oeverleden betalen € 17 en niet-Oeverleden betalen € 22. Niet-leden vermelden op hun overschrijving, behalve de datum en Lille, ook hun mailadres en gsm-nummer!
We zijn terug in Wommelgem omstreeks 23u.
Afspraakuur :10u45
Afspraakplaats :Fruitkraam Cools, rond punt Wommelgem (Autolei 305, 2160 Wommelgem). Je kan hier gemakkelijk je auto achterlaten.
Aanvangsuur :11u
Reservatie :€ 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info :Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11
Max. personen :52
Wegwijzer :Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Tram 9)
Annulatie :Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Top
Laatste wijziging: 09/12/2017 11:50:20 (code=ql091)    
 

Eenzaamheid stopt wanneer je de "Oever" bereikt!     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be