Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Oktober 2018
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 09 Oktober 2018
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 09/10/18
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 15/12/2017 20:32:06 (code=rj091)    
 
 
 
Badminton KesselDI 09/10/18
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 15/12/2017 20:35:21 (code=rj092)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Engel (Koen Mortier) 4* CARTOON'S AntwerpenDI 09/10/18
Omschrijving :foto bij activiteitDe tekst waarmee deze merkwaardige film opent (‘Scènes, dialogen, emoties en gedachten van de personages weerspiegelen de verbeelding van de regisseur en mogen niet verward worden met de werkelijkheid’) maakt onmiddellijk duidelijk dat u geen feitelijke reconstructie van de laatste uren van wielrenner Frank Vandenbroucke hoeft te verwachten. Niemand zal ooit weten wat er precies is voorgevallen tijdens die laatste, fatale nacht van VDB in dat prostitutiehotel in Senegal.
Was de bedsprei in het peeskamertje werkelijk blauw, hing er een ventilator aan het plafond te ratelen, wilde de wielrenner écht met dat hoertje trouwen? Dimitri Verhulst, die de zaak-Vandenbroucke als basis nam voor zijn ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’, weet het niet, en Koen Mortier, de regisseur die de monoloog heeft verfilmd, evenmin. En toch, zegt onze intuïtie ons, zou het weleens kunnen dat dit melancholische dichtwerk dichter bij de verknipte state of mind van VDB komt dan om het even welke biografie.
Doordat we allemaal weten dat VDB in 2009 in Senegal is overleden, overvalt je al vanaf de eerste scènes een gevoel van nakende doem. Wielrenner Thierry Brasfort (Vincent Rottiers), die zijn training onderbreekt om in Senegal te gaan feestvieren, lijkt fysiek volledig hersteld van een gruwelijke val – vergelijkbaar met de smak van Johan Bruyneel in de Tour van 1996 – maar de onderhuids borrelende agressie en zijn cokeverslaving maken al snel duidelijk dat hij een man is die alleen in de duisternis ronddrijft. Wanneer een Senegalese taxichauffeur hem vraagt wie hij is, antwoordt hij met zinnen die recht uit een zelfgeschreven in memoriam lijken te komen: ‘Ik had het profiel, het talent. Maar ik heb mijn kans laten schieten.’ Alsof Thierry al een fantoom is.
Tegelijk volgt de camera het spoor van Fae (Fatou N’Diaye), een Senegalees hoertje dat genoeg heeft van de zwetende papzakken die ze in smoezelige achterkamertjes moet bevredigen. En zoals je soms wordt overvallen door een plotselinge coup de foudre voor iemand van wie je het gezicht amper kunt zien in een donker café, zo gloeit er in het blauwe floodlight van een discotheek een plotse hartstocht op tussen de renner en het hoertje. Jammer genoeg zal ze maar een kort leven beschoren zijn, die floodlight-liefde.
Geen idee of ú voor deze ‘Engel’ zult vallen, maar Mortier zet na ‘Ex drummer’ en ‘22 mei’ opnieuw een stap vooruit als cineast. De wondermooie fotografie van Nicolas Karakatsanis en de muziek van Soulsavers doen ‘Engel’ met een zachte vleugelslag opwieken in de richting van een licht onwerkelijke hemisfeer. Typerend voor de bevreemdende toon van ‘Engel’ is de schitterende scène waarin Thierry in de taxi vertelt over de droom die hij onlangs heeft gehad. In het zonovergoten Afrikaanse landschap dat ondertussen door het autoraampje voorbijzoeft, zien we ineens een radiotelescoop. Ook in Senegal is iemand op zoek naar signalen uit de ruimte, maar het enige wat de gigantische parabolische schotelantenne uiteindelijk waarneemt, is de volslagen eenzaamheid van de renner.
Erik Stockman (Humo)
Afspraakuur :19u30
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :19u45
Info :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 06/10/2018 19:18:55 (code=rj093)    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be