Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
November 2018
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Introfilm
Foto's
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 20 November 2018
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 20/11/18
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 10/11/2018 00:00:00 (code=rk201)    
 
 
 
Badminton KesselDI 20/11/18
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 10/11/2018 00:00:00 (code=rk202)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Beautiful Boy (Felix van Groeningen) 4**** UGC AntwerpenDI 20/11/18
Omschrijving :foto bij activiteitFelix van Groeningen blijft gelukkig vooral zichzelf met het ontroerende 'Beautiful Boy'.
Met zijn eerste Amerikaanse film is Felix van Groeningen aan de grijparmen van Hollywood ontsnapt. 'Beautiful Boy' is een typische Van Groeningen-film geworden, met doorleefde performances van Steve Carell en Timothée Chalamet. Schoon, Felix. Zeer schoon.
Een verslaving naar het witte doek vertalen is geen sinecure. Vaak leiden de fysieke en mentale worstelingen tot grauwe, donkere films met weinig opflakkeringen van hoop. In Beautiful Boy, zijn eerste Hollywoodfilm, heeft Felix van Groeningen wél een manier gevonden om het artistieke en esthetische in soms zonovergoten beelden mee naar het voorplan te smokkelen. De gravitas zit 'm in het verhaal, de meeslepende vader-zoonrelatie en het herhaaldelijk 'vallen en weer opstaan' van een jongen die worstelt met zichzelf.
Van Groeningen en zijn scenarist Luke Davies - die u al deed huilen met Lion - gingen aan de slag met de boeken van David en Nic Sheff, een vader en zijn zoon die allebei beschrijven hoe die laatste verslaafd raakt aan crystal meth, de dodelijkste drug die er bestaat.
Zijn vader probeert hem letterlijk van het eerste shot te begrijpen, te helpen en een plaats van comfort te bieden. De vraag die David (Steve Carrell) in die eerste sequentie aan de dokter stelt, spreekt boekdelen: 'Wat is dit met mijn zoon aan het doen en wat kan ik doen om hem te helpen?' De onophoudelijke ondersteuning van David voor zijn zoon Nic (hartendief Timothée Chalamet) is het menselijke hart van de film en roept herinneringen op aan de begripvolle vaderfiguur in Lukas Dhonts Girl.
Tegen veel verwachtingen in - geef toe, u was ook bang en nieuwsgierig - is Van Groeningen erin geslaagd om te ontsnappen aan de grijparmen van die monstrueuze Amerikaanse producers en studio's die meer dan eens sentimentaliteit boven emotie plaatsen. Hoewel Beautiful Boy de stempel van 'Amerikaanse film' draagt, herkent de geïnformeerde kijker moeiteloos enkele Van Groeningen-toetsen. Het scenario dat moeiteloos van tijd verspringt, zoals in The Broken Circle Breakdown, de rauwe en grimmige sfeer die vloeit naar een bijna dromerige beeldvoering - herinnert zich u nog Dagen Zonder Lief - en de gevoelige contrasten tussen verschillende personages: de Vlaming bewijst dat hij zijn mannetje kan staan in de geoliede productiemachine. Al helpt het dat hij het scenario mee ontwikkelde, iets wat niet alledaags is voor een in de VS nog relatief onbekende cineast.
Net als Nics afkickproces, heeft Beautiful Boy zijn ups en downs. Niet alle montages in de gebroken flashbackstructuur werken en de op zichzelf staande muziek (van onder meer Nirvana en Neil Young) overheerst af en toe het beeld. Het is echter de tandem Chalamet-Carell die keer op keer - en dan vooral in hun confrontaties - ons terug in de film meesleuren.
Het lijdt geen grammetje twijfel dat Chalamet na zijn rol in Call Me By Your Name en nu in Beautiful Boy op weg is naar het sterrendom. Hij heeft de gave om een breed gamma aan emoties in elke vezel van zijn lichaam (en haar!) te veruiterlijken. Het is de perfecte combinatie tussen gratie om jaloers op te zijn en meelijwekkende tristesse. Carell, getransformeerd van een geweldige comedyacteur naar een bijna nog genialere karakterkop die zich elk personage eigen maakt, is een godsgeschenk voor een regisseur als Van Groeningen. Zijn camera kan rustig op Carells blik rusten. Hij is in goede handen.

Recensie: Sven Hollebeke (Focus Knack)

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u40
Info :Paula W - 0496 60 49 51
 Top
Laatste wijziging: 10/11/2018 00:00:00 (code=rk203)    
 

Oever ... je kan geen weekend zonder !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be