Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Juni 2018pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 19 Juni 2018
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 19/06/18
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=rf191)    
 
 
 
Badminton KesselDI 19/06/18
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=rf192)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Escobar UGC AntwerpenDI 19/06/18
Omschrijving :foto bij activiteitHoewel Pablo Escobar waarschijnlijk de bekendste drugsbaron uit de geschiedenis is, is tot nu toe zijn levensverhaal opvallend genoeg nooit eerder opgetekend is een speelfilm. In het verleden deden Oliver Stone en Joe Carnahan daartoe beiden een poging, maar kregen hun films niet van de grond, waarmee de filmische portretteringen van 'Don Pablo' beperkt waren tot gastrollen in andermans biopics (Blow, American Made) en de Netflix-serie Narcos. In het zeer onderhoudende Escobar staat eindelijk de man zelf centraal. Het is weliswaar een vrij rechtlijnige vertelling van Pablo Escobars laatste twaalf jaar, maar wel een met een goed werkbare invalshoek: zijn buitenechtelijke relatie met televisiepresentatrice Virginia Vallejo, wiens autobiografische boek de basis vormde voor de film.
Middels een voice-over van vertolkster Penélope Cruz fungeert deze dame als verteller van Escobars verhaal. Daarmee verschaft ze een goede kijk in de keuken van de Colombiaanse drugswereld van de jaren tachtig, maar toegang tot haar eigen hoofd wordt de kijker jammerlijk ontzegd. Want hoewel ze maar al te graag zaken toelicht (iets te vaak zelfs) wordt nooit volkomen duidelijk wat de behoorlijk onafhankelijke Vallejo precies ziet in de reeds getrouwde drugdealer. Uiteraard heeft de man geen gebrek aan geld en aanzien, maar de tamelijk onafhankelijke en journalistiek actieve Vallejo oogt niet als iemand die zich daar makkelijk door laat imponeren. Zelf zegt ze dat het haar niet interesseert hoe de man zijn geld verdient, maar hem enkel beoordeelt op wat hij ermee doet. Aldus gaat ze blijkbaar maar al te graag mee in de gewiekste profilering van moderne Robin Hood waarmee Escobar het Colombiaanse volk voor zich probeert te winnen.
Maar uiteraard blijft hun relatie niet zo rooskleurig als hij begint. Wanneer de twee elkaar ontmoeten, is Escobar al een behoorlijk grote jongen, maar nog niet iemand met algehele landelijke bekendheid. Daar komt snel verandering in wanneer hij zich verkiesbaar stelt als congreslid om zijn eigen belangen veilig te kunnen stellen. Daar is uiteraard niet iedereen blij mee, wat resulteert in een politieke strijd die gaandeweg escaleert tot een gruwelijke oorlog tussen de overheid en Escobars Medellín-kartel. Vallejo wordt daarin ongewenst meegetrokken en verliest haar carrière, reputatie en veiligheid. Maar zelfs wanneer ze hierom de affaire beëindigt, blijkt ze uiterst ambivalent: "Ik houd van Pablo, maar ik haat Escobar."
Waar Pablo ophoudt en Escobar begint mag de kijker zelf bepalen, maar de film gunt het titelpersonage een aangename veelzijdigheid. Want hoewel Escobar zich regelmatig laat zien als een ijskoude gangster, is hij in zijn privéleven best een geschikte vent. Hij is weliswaar geen volledig monogame echtgenoot, maar hij belooft zijn scharrel niets wat hij niet zal waarmaken; hij geeft er geen enkele blijk van zijn vrouw voor haar te zullen verlaten. En ook als vader is hij niet geheel zonder kwaliteiten. Want dat hij zijn miljarden heeft verdiend met de handel in cocaïne, weerhoudt hem er niet van zijn zoontje stellig af te raden dit spul ooit te gebruiken. Hij gebruikt daarvoor zelfs Nancy Reagans fameuze antidrugsslogan: "Just say no."
Mogelijk is het deze burgerlijke kant die haar aanspreekt. Want waar zij altijd een stevig in het oog springende verschijning is, moet de volledig van ijdelheid gespeende Escobar (flinke pens, knullig kapsel, suffe uitdossing) het vooral hebben van zijn ietwat onhandige charisma. Dat maakt de titelrol een kolfje naar de hand van Javier Bardem, die niet voor niets een Oscar won voor zijn enigszins vergelijkbare rol in No Country for Old Men. Zijn vertolking als Pablo Escobar heeft gelukkig een stuk meer van doen met dat onderkoelde optreden dan met het irritante geschmier dat hij aanwendde voor recente schurkenrollen in Skyfall en de laatste Pirates of the Caribbean.
Jammer alleen dat hij en zijn eega (Bardem en Cruz zijn al geruime tijd een koppel) de complexe relatie van hun personages niet in hun eigen taal mogen brengen. Want hoewel Escobar een Spaanse productie is die zich afspeelt in het Spaanstalige Colombia, is er met het oog op de internationale afzetmarkt voor gekozen de acteurs in het Engels te laten converseren. Althans, grotendeels. Aanspreektermen, vloeken en willekeurige wegwerpzinnetjes zijn wel in het Spaans, wat overkomt alsof de personages (of mogelijk hun vertolkers) op deze momenten zodanig vanuit hun emoties spreken zijn dat ze terugvallen op hun echte moerstaal. Gelukkig kunnen Bardem en Cruz op genoeg ervaring bogen om de dialogen in het Engels overtuigend te brengen, maar het is niet ondenkbaar dat ze dat in het Spaans nog net iets beter zouden hebben gedaan. Recensie Filmtotaal.nl
Regie : Fernando León de Aranoa
Cast: Javier Bardem (Pablo Escobar), Penélope Cruz (Virginia Vallejo), Peter Sarsgaard (Shepard), Julieth Restrepo (Maria Victoria Henao), Óscar Jaenada (Santoro) e.a.
Speelduur: 123 minuten
Jaar: 2017
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,35. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=rf193)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be