Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
Oktober 2018
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
MEEST GELEZEN
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Introfilm
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 16 Oktober 2018
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 16/10/18
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 06/10/2018 00:00:00 (code=rj161)    
 
 
 
Badminton KesselDI 16/10/18
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 06/10/2018 00:00:00 (code=rj162)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Fahrenheit 11/9 (Michael Moore)3*** UGC AntwerpenDI 16/10/18
Omschrijving :foto bij activiteitOp de filmografie van Michael Moore prijken nu twee documentaires met een nagenoeg identieke titel: Fahrenheit 9/11 en Fahrenheit 11/9. Om onderscheid te kunnen maken is het belangrijk om te weten dat beide titels naar een andere datum verwijzen.
Het zijn datums die zowaar een omslagpunt markeren in de recente Amerikaanse geschiedenis en politiek. Voor Fahrenheit 9/11 nam Moore de aanslagen van 11 september 2001 als vertrekpunt voor een kritisch betoog tegen het presidentschap van George W. Bush en zijn 'war on terror'. Daarentegen verwijst zijn Fahrenheit 11/9 naar 9 november 2016, de dag waarop vele Amerikaanse burgers geschrokken ontwaakten met het nieuws dat Donald Trump was verkozen tot president van de Verenigde Staten. Moore vraagt zich daarbij hardop af: 'How the fuck did this happen?'
Vooropgesteld: Michael Moore is een activist, geen journalist. Als het aankomt op journalistieke betrouwbaarheid dan zijn er bij al zijn documentaires grote vraagtekens te plaatsen. Tijdens het afnemen van interviews in een privésetting komt de neiging van de beroepsprovocateur om snelle, behapbare conclusies te trekken vrij vlot aan het licht. Geen beste eigenschap als je het nastreven van objectiviteit voorop hebt staan. Maar daar is het Michael Moore ook helemaal niet om te doen. In zijn maaksels is framing domweg een eufemisme: met behulp van propagandistische trucjes wrijft Moore zijn politieke visie in de ogen en oren van zijn publiek.
Is dat storend? Soms wel, want tijdens de opening maakt de documentairemaker wel heel theatraal een onderscheid tussen de schurken en helden in dit verhaal. Tijdens de verkiezingsnacht is het feest in het kamp van de Democraten. Analytici, nieuwslezers en beroemdheden spreken zich opgetogen uit en zijn het allemaal roerend met elkaar eens: Hilary Clinton wordt de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Geen twijfel mogelijk. Het ontsteken van de confettikanonnen is slechts een kwestie van geduldig wachten. Op hetzelfde moment, een paar straatblokken verderop, verkeert het Republikeinse kamp in mineur. Hier geen feeststemming, maar een dreigende sfeer, versterkt door de koorzangen op de geluidsband. De hoop lijkt verloren, maar dan gebeurt iets wat niemand had verwacht...
Donald Trump wint de verkiezingen en neemt een paar maanden later zijn intrek in het Witte Huis. Die kennisgeving zou ertoe moeten leiden dat Michael Moore voor zijn documentaire een vrachtlading aan Trump-archiefbeelden inzet om de nieuwbakken president onderuit te schoffelen. Verrassend genoeg gebeurt dat nu juist niet. Althans, niet in de groteske mate die je zou verwachten. Moore volstaat in eerste instantie met het uitdelen van een paar speldenprikjes, bijvoorbeeld door een montage te tonen waaruit blijkt dat de genegenheid tussen vader Donald en dochter Ivanka best enge trekjes heeft.
Niet de stroman in het Witte Huis is in Fahrenheit 11/9 het doelwit van Moores woede, maar juist het politieke systeem dat zich achter hem vertakt. Om te kunnen bevatten in welke mate corruptie de zuiverheid van de Amerikaanse politiek heeft kunnen aantasten, reist Moore af naar zijn geboortedorp Flint in de staat Michigan. Hier heeft zich in het recente verleden een schandaal met de watervoorziening voorgedaan (onder leiding van een Republikeinse gouverneur), waardoor honderden mensen chronisch ziek zijn geworden door loodvergiftiging. De feiten en cijfers die Moore ten aanzien van deze zaak optrommelt zijn schokkend. Maar wellicht nog schokkender zijn de beelden van een goedlachse Barack Obama, die de bevolking onterecht probeert gerust te stellen door te doen alsof hij een slok neemt van het giftige Flint-water.
En dat is nieuw. Normaal gesproken staat Moore vooraan om de vloer aan te vegen met de Republikeinen, maar nu krijgen ook de Democraten ervanlangs. De moddervette Amerikaanse documentairemaker doet dat op geheel eigen wijze. Cynisme, humor, provocaties, kleine stunten en een flinke dosis woede blijken prima te mengen in Fahrenheit 11/9. De speelduur van ruim twee uur is gerechtvaardigd, gezien de grote variëteit aan onderwerpen die passeren. Niet door nuance, maar door de veelheid aan onderwerpen ontstaat hier gevoelsmatig een compleet beeld van de problemen waarmee de Amerikaanse burger momenteel worstelt.
Moore moet daarbij wel oppassen dat hij zichzelf niet overschreeuwt. Richting het einde voelt hij de noodzaak om er nog een hevige provocatie tegenaan te gooien. Hij monteert een speech van Donald Trump onder de beelden van een toespraak van Adolf Hitler. Goedkoop scoren zou je denken, totdat je de verbijsterende uiteenzetting ziet die volgt. Als het politieke systeem tot op het bot verrot is, wie of wat houdt de opkomst van een despoot dan nog tegen? Moore reikt geen oplossingen aan - dat doet hij nooit - maar hij ziet wel hoop in de nieuwe generatie. Duizenden scholieren verzamelen zich in Washington D.C. om te protesteren tegen de wapenwet, naar aanleiding van een schietpartij op een school in Florida. Juist met deze slotbeelden zet Moore zijn wanhoopskreet om actie te ondernemen op effectieve wijze kracht bij.

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,35. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u10
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Paula W - 0496 60 49 51
 Top
Laatste wijziging: 06/10/2018 00:00:00 (code=rj163)    
 

Oever ... waar gezelligheid troef is !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be