Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 November 2017pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 14 November 2017
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 14/11/17
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qk141)    
 
 
 
Badminton KesselDI 14/11/17
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qk142)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Vele Hemels Boven de Zevende (Jan Matthys), UGC AntwerpenDI 14/11/17
Omschrijving :foto bij activiteit...Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.
In Vele Hemels vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.
Griet Op de Beeck is één van de meest gelezen auteurs in de Lage Landen. "Vele hemels boven de zevende" is haar debuutroman en wordt nu eindelijk verfilmd door Jan Matthys.
Greet Op de Beeck weet met verbluffend goed inzicht in de menselijke psyche de levensverhalen op te tekenen van ronduit ongelukkige mensen, zoekend naar een houvast in het leven. Het is schrijnend, vertederend, hier en daar ronduit komisch maar altijd met een vleugje verdriet. Vele hemels boven de zevende is een triest maar schitterend verhaal. Een verhaal dat je onder de huid kruipt, en nog wekenlang naspookt.
“Mijn hart is blauw van de kou.”
Na Kom hier dat ik u kus wist ik: ik wil meer van Griet op de Beeck lezen. Helaas duurde het tot nu dat ik een volgend boek van haar las. Ik had zoveel goede dingen gehoord over Vele hemels Boven de Zevende, maar vond nooit de tijd. Nu gelukkig wel, en dat is maar goed ook want het is een boek om langzaam, op je gemak en intens van te genieten.
Het boek beschrijft het leven van vijf personages, elk gerelateerd aan elkaar. Zo is er Lou, een tiener die moeilijk haar draai vindt op de nieuwe school. Ze valt buiten de groep, voelt zich alleen en weet niet hoe ze een ingang moet vinden. Lou praat veel met haar tante Eva. Zij is alleenstaande, werkzaam als therapeute in de gevangenis en desperaat op zoek naar liefde, erkenning en een thuis. Het zit haar echter niet mee. Mannen zien haar niet staan, en als ze al eens op date gaat, eindigt dit standaard in teleurstelling. Haar zus Elsie heeft het wat dat betreft beter voor elkaar. Ze is getrouwd, moeder van onder andere Lou, en werkt in de kunst. Toch zit ook zij niet lekker in haar vel. Haar echtgenoot is veel van huis, de zorg van de kinderen komt daardoor op haar schouders en ze voelt zich genegeerd als echtgenote, als vrouw.
Wanneer Casper, een kunstenaar, dan ook interesse in haar toont -ook al is hij zelf ook getrouwd- is er niet veel voor nodig om de liefde te doen ontvlammen. Ze storten zich in een gepassioneerde affaire, zonder daarbij rekening te houden met hun geliefden. Hun egoïsme zorgt voor intens geluk, maar heeft ook zijn kanttekeningen. Hoe ver zijn zij beide bereid te gaan voor hun eigen liefdesgeluk? En dan is er Jos, de vader van Eva en Elsie. Hij is alcoholist, kampt met een groot geheim betreffende zijn gehandicapte neef, kan zijn vrouw eigenlijk niet uitstaan maar berust zich in zijn lot.
Verrassing: Jan Matthys’ verfilming van Vele hemels boven de zevende is geen sentimentele soap, maar wel een volwassen film over het belang van communicatie. Oprecht ontroerend en ontroerend oprecht.
Acteurs : ...
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,35. GRAAG GEPAST GELD AUB! De prijs vermeld op het bioscoopticketje is de prijs zonder beheerskosten van de UGC!
Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,90!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=qk143)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be