Login 
   
 
Oever !? Activiteiten Jongeren Nieuwsbrief Ledenluik
   Op datum
      Deze week
      Nieuw bijgekomen
      Reserveer nu
      Deze maand
      Volgende maand
      Weekendactiviteiten
      Avondactiviteiten
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorvaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Op datum U bevindt zich hier Deze maand vorige   print
mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
November 2018
madiwodovrzazo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Introfilm
Foto's
ZOEK op oever.be
Ok
Oever activiteiten
Activiteiten 13 November 2018
 
Vorige maandOverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 13/11/18
Omschrijving :Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.
Afspraakplaats :aan PC De Evers, gelegen in Fort II.
Vanaf: :19u
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Info :Herman 0476 23 94 14
Wegwijzer :Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 03/11/2018 00:00:00 (code=rk131)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm Lazzaro Felice 4**** UGC AntwerpenDI 13/11/18
Omschrijving :foto bij activiteitHeiligenleven en zotternij
Film De regisseuse van ‘Le meraviglie’ komt met een sprookje over het verval van het Italiaanse plattelandsleven. Om te koesteren.
Ver weg van de vooruitgang ligt het Italiaanse dorp In­violata, een laatste gehucht van ongeschonden uitbuiting. Een groepje mensen, niet meer dan een grote familie, werkt in een verdord, mythisch heuvellandschap voor een appel en een ei. Ze breken hun ruggen voor een tabaksmagnaat, een markiezin die het klootjesvolk in de waan laat dat de 19de eeuw nooit werd afgeschaft. Of hangt er een wind of change?
‘Als je mensen vrijlaat, beseffen ze pas dat ze gevangenzitten in hun eigen miserie’, legt ze uit aan haar zoon, die kritische vragen stelt. ‘Ik buit hen uit, zij buiten hem uit.’
‘Hem’, dat is Lazzaro, een wat ­afwezige, dromerige jongen die te goed is voor deze wereld en enige andere. Als hij begint te staren, moeten de anderen aan hem schudden - of hij zou er wel eens in kunnen blijven hangen. En dus krijgt hij alle rottaakjes: een verdwaalde kip op haar stok zetten, een verdwaasde oma op haar stoel. De zoon van de markiezin, Tancredi, sluit een vriendschap met hem: hij vraagt Lazzaro om hem te ontvoeren. En gezien Lazzaro nooit nee zegt ...
Dat is maar één deel van Lazzaro felice, een film die na drie vierde kantelt en weer iets helemaal anders wordt. Het kan altijd alle kanten opgaan in een film van Alice Rohrwacher, maar geen seconde twijfel je eraan dat je in goede ­handen bent. De regisseuse van Le meraviglie (met ‘onze’ Sam Louwyck) komt opnieuw met een verhaal vol doodgewone mirakels en betoverende onttovering.
Lazzaro felice is een prachtig heiligenleven, een sprookje dat ons vertelt dat de armen van vroeger de armen van nu zijn. De daklozen aan de kant van een treinspoor zijn dezelfde mensen die ooit als pachters op het land slaafden. Deze film speelt zich af in een soort onbepaalde tijd, met de Heilige Lazzaro als een soort tijdreiziger. De boeren leven als in de 19de eeuw, maar Tancredi heeft wel een walkman waarop hij ‘Dreams (will come alive)’ kan afspelen, dat Eurohousedeuntje van 2 Brothers on the 4th Floor
Met haar beeld van het Italiaanse platteland treedt Rohrwacher in de voetsporen van de gebroeders Taviani, de regisseurs van Padre padrone. Ze voegt er haar eigen waanzin aan toe, in een film die geen enkele logica heeft, tenzij die van Rohrwacher zelf. Ze filmt het allemaal op 16mm-pellicule, waardoor het is alsof het een overblijfsel uit vroegere tijden is.
Maar het is meer dan nostalgie: er zit ook een maatschappijkritiek in het sprookje. Want wat hebben deze mensen gewonnen aan de vooruitgang? Zij weten nu dat het rode lichtje aan de horizon geen dwaallichtje is, maar de top van een gsm-mast. Een olijfboom is nu iets om de patio van een bank te sieren, dezelfde bank die hen ­bestolen heeft.
Gelukkig wordt het nooit een lesje à la Ken Loach: daarvoor is deze film te onvatbaar, net zoals Lazzaro zelf, die een groot enigma in het hart van de film vormt. Is Lazzaro een sukkelaar, of een god in het diepst van zijn dwalende gedachten? Lazzaro is een heilige, Lazzaro is een zot.
Uiteindelijk laat de film je met wankele benen achter: wat een ­verlies, wat een verval in dit Italië. Als de film je aanvankelijk met warme nostalgie vervult, rest aan het eind vooral pijnlijke ontnuchtering. Het pastorale Italië is kapotgemaakt, maar wat kwam er in ruil? Een waterdam met energiecentrale. Waren deze mensen altijd beter arme boeren gebleven? De markiezin zou zeggen van wel.
Jeroen Struys (De Standaard 06/11/18)

Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :18u50
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u15
Info :Paula W - 0496 60 49 51
 Top
Laatste wijziging: 03/11/2018 00:00:00 (code=rk133)    
 
 
 
Badminton KesselDI 13/11/18
Omschrijving :Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.
Afspraakplaats :Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.
Uren :Van 21u tot 22u30
Afspraakuur :een kwartier voor aanvang.
Info :Franz 0498 18 75 81
Reservatie :Reservatie is niet nodig.
Wegwijzer :Sportzaal De Putting
Data :Zie kalender
 Top
Laatste wijziging: 03/11/2018 00:00:00 (code=rk132)    
 

Oever ... connecting singles !     Oever-vzw op Facebook   Twitter
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be