Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van DO 27/11/2008titel
subtitelOever en wijn Kijken, ruiken en proeven: That’s alll!!!
 
 
 
 Donderdag 27 november was Oever te gast bij “Puerta del Sol”, een speciaalzaak in wijnen, sherry’s en Spaanse delicatessen, gevestigd in Deurne. Zaakvoerder Guy Voet, een Spanje – en wijnfanaat, wist de 13 aanwezigen te boeien met zijn duidelijke en interessante uiteenzetting over datgene wat de Spaanse wijnbodega’s (een bodega is in Spanje wat in Frankrijk een Château wordt genoemd) te bieden hebben. En dat is heel wat!
We starten onze proeverij met een heerlijke Cava Brut Reserva van het bekende huis Sumarroca. Deze gelauwerde cava (een best buy winnaar) is een prima aanzet om verder kennis te maken met wijnland Spanje. Guy Voet geeft ons de kenmerken van een goede cava en duidt de verschillen aan met echte Champagnes en andere Méthodes Champenoises .
De eerste vragen geven onmiddellijk aan dat ons groepje wijnliefhebbers zijn. De sfeer is aangenaam en het smaakt er naar “nog”! Laat die witte wijnen maar aanrukken, denk ik dan.
De eerste is een 100 % Verdejo wijn. Een smaakvolle jonge witte wijn van 2007 met een subtiele geur en aangename citrussmaak. Het is weer één van die prijswinnaars aan een schappelijk prijsje, een erezaak voor Guy Voet. De wijn is geschikt om onze visschotels te vergezellen, maar boeit ook zo onze Oeverproevers. Na een plukje vers “Frans brood” ( tja de Franse buren mogen ook iets leveren, hé) zijn we klaar om de tweede witte wijn te keuren. Het wordt een Puig Ventos Blanco 2007, een op hout gelagerde Chardonnay. Eerlijkheid gebiedt ons te melden dat sommigen de houttoetsen niet zo graag hadden. Maar ook deze wijn was een winnaar in een blindproeverij. Dus wijn zorgt voor ambiance, verschillen in mening en smaken. Misschien is dat juist het boeiende aan wijn, niet? Het is geen exacte wetenschap.
De kwaliteit gaat steeds crescendo! De rode wijnen getuigen allen van een grote complexiteit.
Een Rioja Crianza 2004 (100 % tempranillo) bijt de spits af en geniet van een gemiddelde belangstelling. Hij heeft zijn voor- en tegenstanders. Spannend, hé!!!
Vervolgens opent Guy een donkerrode CG La Ninota 2005, een DO Priorato.
Het is een krachtig wijntje, vol en fruitig, dat ge zo ziet wenken naar een machtig stuk rood vlees. Nog twee te gaan…… en een Dignus Crianza 2004 uit Navarra doet vele liefhebbersogen sluiten, genietend van de fijne aroma’s en een fluwelen smaak. Zelfs Robert Parker, de beroemde wijnkeurder, gaf deze wijn 89 op 100, wat zeer mooi is. En tenslotte, proeven we nog een DJ Sembro Tinto 2006 uit Ribera Del Duero, een regio met mooie kwaliteitswijnen.
Het smaakt allemaal naar “nog méér”, maar hier houdt het voorlopig op. Zullen we later een vervolg breien aan dit initiatief? Dat was een open vraag, waar iedere deelnemer volmondig ja op antwoordde. Maar beter nog, kom Nieuwjaar vieren met Oever en proef als aperitief de vermelde mooie Cava!
Leo
 
 Top
Laatste wijziging: 01/03/2010 16:57:01    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be