Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Verslagen terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lApril 2024pijl r
madiwodovrzazo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Verslag van DI 14/07/2009titel
subtitelFietsvakantie Veneto juli 2009
 
 
 
Aan de start
 Aan de start … een groep van 20 Oeverleden, verscheiden, klaar om er een leuke vakantie van te maken. Sommigen kennen mekaar, maar vooral veel ‘heb ik al eens binnen Oever gezien’ bekenden en/of nieuwe gezichten.
En geleidelijk aan, iedere nieuwe dag van dit fietsavontuur, leer je elkaar beter kennen.
Lijm in dit geheel is onze gids Mieke, rust uitstralend, kleine ongenoegens worden opgelost, ervaren loodst ze ons van de ene pracht Piazza naar een andere magische locatie.
En al fietsend is er tijd om van natuur, omgeving en locatie intenser te genieten. Aangename gesprekken, ieder zijn verhaal, nieuwe vriendschappen…
Deze ‘Bella Italia’ reis, woorden zeggen nooit alles, … toch … enkele.. herbeleving van het gevoel.
 
Stedentrips...
 Opvolging van mooie, nog mooiere steden:
Venetië, Chioggia, Padua, Vicenza, Bassano del Grappa, Treviso, … een lopende meter van minder bekende, daarom niet minder mooie, stadjes… geur van ‘la vita e bella’ en ‘dolce fare niente’.
Zeer mooie en divers opgebouwde route: vooreerst leuke boost impressie van Venetiaanse pracht, en dan fietsend. Een eerste primi piatti: rustig kort parcours, geblust op een sausje van 3 ferry’s.
Avond in mooi Chioggia, welgekomen zwembadverfrissing voor enkelen, en een “al mare” avondwandeling of strandstoel-siësta, met dank aan strandbewaker.
 
Mooie plekjes
 Volgende dagen bieden ons, behalve al die mooie steden, een onophoudelijke stroom van weer mooie plekjes ‘piacere da essere …’ meer dan in Italië verwachte goede fietspaden (kiezelsteentjes in SALDI), een geleidelijke toename van het SPRITZ virus, heerlijke Italiaanse insalate, paste…, Bellini’s, Prosecci, Birre Medie, Cafe in alle maten en soorten
en … tientallen liters overheerlijke, verfrissende, welgekomen welverdiende aqua’s.
En niets die dit fresco van Italiaanse gulzigheid komt storen; zelf niet de iets langer dan voorziene Dolomiet-in het gevoel-beklimming; hierdoor weeral het plezier van de verkoelende en heerlijke asfalt-afdaling, oneindig in beleving; de agroturismo villa – nog een reden om in de toekomst terug te komen.
Een volgende rit, een ingeplande beklimming … leek plots niets meer, piece of cake.
Einde van een rit, beklimming naar Vicenza hotel, immens gevoel van ‘we did it’.
 
Afkoeling
 Een perfect georchestreerde, intense hagelbui (juist op tijd binnen), met ijsblokjes groter dan deze in de SPRITZ stroom.
Aanwezige Italian scuola, “teachers and teached” da pratica o teoretica.
Genoten hebben we ervan … bedankt Oever voor de activiteit, bedankt ook Luc voor het ter harte nemen van …trouwe laatste man, hoeder van de meute. Nogmaals bedankt Mieke, je was top.
En zoals het hoort, … want eenieder had zijn deel in het slagen van dit mooie avontuur, … gracie anche a Lea, Lucienne, Irma, Koen & Viv, Viviane, Lydie, Marc, Leo, Walter, Luc, Bea, Lut, Ann, Eddy, Luc & Annick, Agnes.
Tot een volgende gelegenheid; fietstocht rond de Donau? (schijnt ook mooi)

PS: Als eerste afgevallene van dit avontuur, waren 2,5 bijkomende dagen niet mijn deel. Een impressie hiervan laat ik dan ook graag aan een andere vrijwilliger.
 
 Top
Laatste wijziging: 02/08/2009 22:29:31    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be