Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Persartikel van WO 31/10/2012titel
subtitelMuziek windt meer op dan streling
 
 
 
Passende muziek
 Wie vanavond zijn partner wil verleiden, doet er goed aan om alvast een passend muziekje uit te kiezen. Het juiste liedje is voor 40 procent onder ons namelijk de ideale manier om opgewonden te raken en zelfs efficiënter dan een streling van de partner.
Dat is gebleken uit 'Science Behind The Song', een recente studie van Spotify waarbij de link tussen muziek, romantiek en verleiding werd geanalyseerd. Voor de studie werden 2.000 Britten tussen 18 en 91 jaar ondervraagd, met (ongeveer) een gelijke verhouding tussen mannen en vrouwen.
 
Perfect tijdens seks
 "Het is niet verwonderlijk dat zoveel respondenten muziek opwindend vinden in de slaapkamer", vindt muziekpsycholoog Daniel Mullensiefen, die de studie leidde. "Muziek activeert namelijk dezelfde genotscentra in het brein als degene die reageren op eten, drugs en ... seks."
Niemand had echter verwacht dat het meest opwindende liedje de soundtrack van een dansfilm uit de jaren '80 zou zijn. Nochtans was uit 'She's Like The Wind' uit 'Dirty Dancing' de favoriet van zowel vrouwen als mannen.
Mullensiefen vindt het echter niet verrassend dat ook mannen voor zo'n melig liedje kiezen. "Zij zijn namelijk bereid om hun muzieksmaak aan te passen om meer succes te hebben in de slaapkamer."
Wil je toch liever iets anders horen tijdens de seks? Dan kan je ook kiezen voor 'Sexual Healing' van Marvin Gaye, dat uitgeroepen werd tot tweede favoriet. 'Bolero' van Ravel eindigde op een derde plaats.
"De beste liedjes om opgewonden te raken hebben dezelfde vocale eigenschappen, zoals een groot dynamisch bereik, meer gebruik van de hoge borststem en rasperigheid." Hij geeft 'Sexual Healing' en 'Let's Get it On' van Marvin Gaye als beste voorbeelden.
 
Beter dan seks
 Verder vonden één op de drie deelnemers dat 'Bohemian Rhapsody' van Queen een liedje is dat 'beter is dan seks'. Dat gold ook voor onder andere 'Sex on Fire' van Kings of Leon en 'Angels' van Robbie Williams.
"Dat zijn liedjes die een onverwachte wending nemen, waardoor we reageren op een zeer emotionele, maar ook zeer positieve manier", aldus Mullensiefen.

Bron: http://www.goedgevoel.be
Door: Lien Buyck
 
 Top
Laatste wijziging: 31/10/2012 15:23:45    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be