Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Persartikel van VR 01/11/2002titel
subtitelActiviteitenvereniging voor Singles
 
 
 
Voor Singles ...
 De activiteitenvereniging van een doorsnee vereniging voor singles lijkt op het eerste gezicht weinig te verschillen van een ‘gewone’ cursus Afrikaanse dans, een begeleidende natuurwandeling of ander verenigingsleven.
Alleen is de kans in dit geval wel erg groot dat je andere alleenstaanden ontmoet. Toch blijkt de drempel soms nog hoog te liggen. Daarom proberen sommige verenigingen het ijs te breken met losse ontmoetingsavonden of praatcafés. Maar hoe vind je in een publiek café een groep alleenstaanden terug? En wordt iedereen die met onzekere ogen binnenkomt niet aangestaard?
Bij Oever hebben ze het als volgt opgelost: de ledenbegeleiders dragen een T-shirt waarop de naam van de vereniging gedrukt staat. Volgt een korte introductie aan een tafeltje met vier of vijf nieuwe geïnteresseerden. En zo worden meteen de eerste contacten gelegd. Enkele Oever-activiteiten staan open voor niet-leden. Weekends en vakanties echter worden voorbehouden aan leden. En dat is eigenlijk maar goed ook: niet veel mensen zouden graag twee dagen met een bus volslagen onbekenden Parijs gaan verkennen en ook nog moeten hopen op een aardige medepassagier om de (overigens fijne) hotelkamer te delen. Verder alle ingrediënten die bij een begeleide trip horen: een goede Nederlandstalige gids en overwegend gezamenlijke uitstapjes (aangenaam restaurantbezoek, heerlijke zondagse fietstocht, vermoeiende avondwandeling). Verwacht geen tot in de puntjes verzorgd programma (dit is tenslotte geen viersterrenreis). Maar wel een spontane, ongedwongen sfeer, met prille dertigers tot vijftigers, van ingenieurs en secretaresses tot horecamensen, mensen die ‘werk van hun sociale leven’ willen maken en mensen wier hele sociale leven met de activiteitenvereniging lijkt samen te vallen. Loop je er niet meteen een droomman tegen het lijf, dan leer je toch wel een paar leuke singlevriendinnen kennen. Bijkomend voordeel: de verenigingen die aangesloten zijn bij het overkoepelende Allegro, zijn allemaal niet-commercieel. Dat betekent dat je voor een bescheiden jaarbijdrage aan de vele activiteiten (apart te betalen aan kostprijs) mag deelnemen.
Info: 03/454.30.11, www.oever.be en www.allegrovzw.be
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 08:11:55    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be