Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Wie zijn we ?
   Kennis maken
   Lidmaatschap
   FUIVEN Singles
   FAQ - Vragen
   Contact
   Voordeel leden
   Persartikels
   Foto's
   Geschiedenis
   Overzicht website
 
  U bevindt zich hier Oever !? U bevindt zich hier Persartikels terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
pijl lMaart 2024pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Persartikel van MA 10/03/2003titel
subtitelEerste vakantiebeurs voor singles.
 
 
 
Ook het vijfde wiel aan de wagen wil op reis
 "Wij zijn den overschot niet, hé", lacht Marleen. Samen met haar vriendinnen bezocht zij gisteren de eerste Vlaamse 'Vakantiebeurs voor singles' in het Fort van Merksem. Een gat in de markt, want alleenstaanden voelen zich vaak het vijfde wiel aan de wagen als ze met koppels op reis gaan."
Eén op drie volwassenen is alleenstaand. Die vaststelling leest Pieter Jacobs af aan het succes van zijn vzw De Oever. De vakantiebeurs is slechts één van de tiental activiteiten per week die Oever organiseert. "Wij krijgen enorm veel vraag naar vakanties voor singles. Strandvakanties zijn er in overvloed. Je kan in ieder reisbureau de foldertjes oppikken. Maar een vakantie voor een vrijgezel is maatwerk. En we merken dat vooral een combinatie van een actieve vakantie met culturele inslag het goed doet bij onze leden." Na het succes van vorig jaar met een eerste fietsvakantie van Biaritz naar Bordeaux heeft de vzw Creatief haar reisaanbod voor singles verdubbeld, lacht monitrice Katrien Meskens achter haar stand op de beurs. Duiken op Corsica én fietsen in de Provence staan dit jaar op het programma.
"Actief en cultureel, ja dat is de sleutel. En je merkt dat singles over de brug komen als ze expliciet weten dat het voor alleenstaanden is. Op echte groepsreizen vrezen ze uit de boot te vallen. Maar tegelijk schrijven de meesten wel in groepjes in."
 
Niet op zoek naar een lief
 Alleenstaand maar in groep? "Je wil er toch ook eens uit, nietwaar", kaatsen die vriendinnen Lizzy, Marleen, Doris en Ilse de bal terug. "En waar kan je, zeker als vrouw, alleen binnenkomen zonder dat je wordt lastiggevallen?"
Dat laatste blijkt de clou. Iedereen is op zoek naar een vakantiebestemming, niet naar een vakantielief. Sommigen zijn zelfs openlijk toe aan een adempauze in hun relatie.
"Verstokte vrijgezellen ga je hier niet vinden", lachen ze voorbije relaties weg. "Maar in een groep van alleenstaanden weet je dat je er bij mag komen zitten zonder dat iemand dat vreemd vindt. En dan ben je vertrokken. Wat we zoeken op vakantie is ambiance, een groep en ambiance. En meestal zijn singles toffe, tolerante mensen. Zo tof dat mensen die iemand leren kennen toch naar de activiteiten van Oever blijven komen."
Vorig jaar gingen we een weekend naar Parijs, een bus vol. Maar nooit hebben we moeten wachten op iemand die te laat op de afspraak aan de bus was. En weet je waarom? Zo'n groep alleenstaanden kijkt eigenlijk méér naar elkaar om dan koppels of families.
link Het Nieuwsblad
 
 Top
Laatste wijziging: 23/07/2007 07:59:51    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be