Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Mei 2015pijl r
madiwodovrzazo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 26 Mei 2015
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 26/05/15
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=oe262)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: La tête haute (Emmanuelle Bercot), ***UGC AntwerpenDI 26/05/15
Omschrijving :foto bij activiteitHet festival van Cannes viert dit jaar zijn 68ste editie. Toch is het pas de tweede keer dat een film met een vrouw achter de camera de festiviteiten mag openen. ‘La tête haute’ heeft het geslacht van zijn regisseur echter niet nodig om die eer goed te praten. Daarvoor is het sociale drama van Emmanuelle Bercot solide genoeg.
In ‘La tête haute’ volgen we de woelige wederwaardigheden van Malony, een jongen die opgroeit met een allesbehalve stabiele moeder. Aan het begin van de film zit hij in het kantoor van een jeugdrechter (rol van Catherine Deneuve) omdat zijn mama zich moet verantwoorden voor de problematische opvoeding. In de loop van het verhaal zal Malony nog regelmatig in dat kantoor verschijnen, maar dan om zijn eigen onhandelbare en criminele gedrag uit te leggen.

Het komt erop neer dat de jongen emotioneel niet opgroeit. Dat uit zich in losbandig gedrag maar ook in oncontroleerbare agressie. Het duurt dan ook niet lang voor hij van school gestuurd wordt en van de ene instelling voor jonge delinquenten in de andere belandt. Intussen proberen de jeugdrechter en een opvoeder hem terug op het juiste pad te krijgen.
Bercot liep naar eigen zeggen al bijna 40 jaar rond met de ambitie om een film te maken over het onderwerp. Haar oom ontfermde zich over jonge delinquenten en nam de achtjarige Emmanuelle mee op een uitstap in de bossen van Bretagne. Die ervaring liet een diepe indruk na op het meisje, en je kan begrijpen waarom.
‘La tête haute’ kiest soms voor nadrukkelijke muziek en symbolische momenten — Deneuve die “Prends ma main” zegt bijvoorbeeld — maar die doen weinig af van zijn prangendheid.
Als twee uur een hele zit lijkt, dan kan ik u geruststellen: de speelduur komt de film enkel ten goede. Bercot kiest ervoor om de evolutie van het hoofdpersonage in een hele reeks kleine stapjes te tonen, en die gaan lang niet altijd in de verhoopte richting. Daardoor krijg je niet alleen een heel aannemelijk portret van een stuurloze jongen, trouwens uitstekend vertolkt door debutant Rod Paradot. Daarnaast geeft ‘La tête haute’ ook een overzichtelijk beeld van het hele gerechtelijke apparaat, de enorme belangen die op het spel staan en het gigantische werk dat de rechters en opvoeders leveren. (Ruben Nollet)
Vanavond betreden de makers van ‘La tête haute’ als eersten de rode loper op het filmfestival van Cannes. Het indringende sociale drama komt ook al meteen in de Belgische zalen. (De Standaard 13 Mei)

Acteurs : Rod Paradot, Catherine Deneuve, Sara Forestier
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Laat je parkingticket valideren aan de kassa van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u20
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=oe264)    
 
 
 
Badminton KesselDI 26/05/15
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=oe263)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be