Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 April 2015pijl r
madiwodovrzazo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 21 April 2015
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 21/04/15
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=od211)    
 
 
 
Beautiful Body Ballet: Gratis proefles BerchemDI 21/04/15
Omschrijving :foto bij activiteitEen Oeverlid wil graag een nieuwe activiteit voor de Oeverdames organiseren: BBB (Beautiful Body Ballet).
Wat is “Beautiful Body Ballet”?
“Beautiful Body Ballet” ("BBB") bestaat uit oefeningen die hun basis vinden in het klassieke ballet. Het is een combinatie van korte choreografieën en stretchoefeningen met een vleugje aerobics of gymnastiek en zorgt voor dat unieke gevoel van bevrijding, elegantie en gelukzaligheid.
Geduld, precisie en regelmaat in “BBB” zorgen voor een mooi resultaat. Elke vrouw kan met “BBB” starten ongeacht leeftijd of danservaring. “BBB” is onder begeleiding van een persoonlijke coach of in kleine groepjes van maximum 20 dansers. Begin nu en herleef…
Verstevig je spieren, werk vetrolletjes op de probleemzones weg (benen, heupen, armen, taille), verbeter je houding en rondingen, verhoog je lenigheid… met “BBB”. Hiermee leer je je lichaam te beheersen zonder je gewrichten te belasten. Het is adembenemend en elegant bewegen en laat niemand onberoerd.
“BBB” is mooi, verfrissend en gezond. Na een paar sessies al is er een duidelijk zichtbaar verschil. Buik- en bilspieren worden steviger en je houding verbetert. Zacht licht en klassieke muziek creëren die speciale sfeer die ideaal is om te ontspannen en te stretchen.
De lessen zouden kunnen doorgaan elke donderdag van 19u tot 20u. De normale prijs voor een 8-beurtenkaart bedraagt 100 euro (= 12,5 euro per beurt).
Voor Oeverleden die een geldige lidkaart kunnen voorleggen bedraagt de prijs voor een kaart 85 euro. Dat is een korting van 15%.
Bovendien kan elk Oeverlid één gratis proefbeurt meemaken vooraleer over te gaan tot de aankoop van een kaart.
Nu dinsdag 21/04 kunnen we afspreken om samen eens een proefles te volgen.
Stuur uiterlijk tegen maandagavond 20/04 een mailtje naar Nicole (nicole@oever.be) indien je graag deelneemt aan de proefles.
Neem ook eens een kijkje op de website: www.bodyballet.be
Afspraakuur :18u45
Afspraakplaats :Vredestraat 16, 2600 Berchem (zijstraat van de Grote Steenweg)
Aanvangsuur :19u
Info :Nicole - 0475 59 56 11 -
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=od213)    
 
 
 
Badminton KesselDI 21/04/15
Omschrijving : Zie periodieke activiteiten
Aanvangsuur :21u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=od212)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Suite Française ***(Saul Dibb) CARTOONS AntwerpenDI 21/04/15
Omschrijving :foto bij activiteitRomantisch oorlogsdrama over een verboden liefde tussen een Nazi-officier en een Franse vrouw. Matthias Schoenaerts is bijzonder charismatisch naast topactrices Michelle Williams en Kristin Scott Thomas.
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Irène Némirovsky, een Russisch-Franse schrijfster die in 1942 gedeporteerd werd naar Auschwitz en daar op 19jarige leeftijd stierf. Tijdens de beginjaren van de oorlog was ze aan een boek begonnen waarin ze haar ervaringen van de Nazi-bezetting neerschreef. Na haar dood bleef het manuscript ongelezen. Tot haar dochters het in 1998 terugvonden en publiceerden als 'Suite Française', wat uitgroeide tot een internationale bestseller.
Na zijn vorige film The Duchess toont Dibb namelijk opnieuw aan prima uit de voeten te kunnen met een historisch drama, wat nog eens extra onderstreept wordt door de zorgvuldig opgebouwde sets en de elegante klassieke soundtrack.
Het verhaal vindt plaats in het pittoreske Bussy, een dorpje nabij de Franse hoofdstad. Wanneer de plaats bezet wordt door het Duitse leger, komen de levens van de inwoners volledig op hun kop te staan. De dorpelingen zien het bepaald niet zitten om de vijand een plek in hun huizen aan te bieden, maar kunnen maar weinig tegen de militaire overmacht inbrengen. Ook de hooghartige huizenbezitster Madame Angellier en haar schoondochter Lucile, die samen het huishouden runnen terwijl zoon Angellier in dienst zit, maken met tegenzin een kamer vrij voor een van de bezetters. Angellier gunt haar ‘gast’ geen blik waardig, maar bij Lucile komt een onverwachte aantrekkingskracht voor de Duitse officier Bruno naar boven. De pianospelende Bruno blijkt namelijk een stuk beleefder en innemender dan zijn militaire kompanen en beschikt over een fijngevoeligere kant dan verwacht.
Hoewel het verfrissend om te zien is dat de film breekt met het eenzijdige beeld dat alle Duitse soldaten slecht zijn, vormt de verboden liefdesrelatie juist een minder interessant onderdeel van de film. De prima acteerprestaties van Williams en Schoenaerts voorkomen gelukkig dat het soms iets te hoge soapgehalte de overhand neemt, maar de overige intriges binnen het bezette dorp blijken simpelweg vele malen boeiender. De klassenverschillen tussen rijk en arm zorgen namelijk voor de nodige haat en nijd tussen de dorpelingen. Enkele welgestelde bewoners manoeuvreren zich in een betere positie door te collaboreren, terwijl enkele arme verzetsstrijders juist weer zinnen op wraak.
'Suite Française' is een fijngevoelige film, over de delicate sociale structuur in oorlogstijd, en over onmogelijke liefde die al die ontbering net enige zin geeft. De dreiging van de Nazi's en de angst van de Franse bevolking zijn goed getroffen, in de meer dramatische scènes gaat Dibb misschien iets te braaf te werk, en de nevenplots met de boeren en de burgemeester, die als martelaar wordt geofferd, zijn niet altijd even interessant uitgewerkt.
In ieder geval bewijst de vertolking van Matthias Schoenaerts dat hij nu een volwaardige internationale filmster is. Hij houdt zich moeiteloos staande naast de ijskoude Kristin Scott Thomas en zeker naast Michelle Williams, die zelfs wat bleekjes afsteekt naast het charisma van Schoenaerts. 'Suite Française' is een veelbelovende start in het wonderjaar 2015 voor de Vlaamse acteur: er komen binnenkort nog films uit waarin hij het scherm deelt met Carey Mulligan, Kate Winslet en Tilda Swinton.

Acteurs : Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas ea
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur :19u30
Wegwijzer :Cartoon's Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=od214)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be