Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 November 2015pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 17 November 2015
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 17/11/15
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ok171)    
 
 
 
Badminton KesselDI 17/11/15
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ok172)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Black*** (Adil El Arbi en Bilall Fallah), UGC AntwerpenDI 17/11/15
Omschrijving :foto bij activiteitDe vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze… of niet?
Black is gebaseerd op de populaire boeken ‘Black’ en ‘Back’ van auteur Dirk Bracke. Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes – waar eer en trots primeren – vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.
Romeo & Julia in de mean streets van Brussel, zo is Black al meermaals samengevat.
De vijftienjarige Marvela, lid van de Congolese Matongébende Black Bronx, wordt opgepakt en ontmoet op het politiebureau Marwan, lid van de Marokkaanse bende 1080. Ze worden verliefd, uiteraard. Wat redelijk onschuldig begint als een verboden tienerliefde, ontaardt algauw in onontkoombaar geweld. Dat het slecht zal aflopen, had u wellicht al vermoed.
Waar de mosterd werd gehaald?
Twee leden van rivaliserende bendes die verliefd worden op elkaar, dan is de link met Romeo & Julia van William Shakespeare en bij uitbreiding West Side Story gauw gelegd. Geen recensent of hij heeft ze gezien. Ook in Do the right thing van Spike Lee zien sommigen een referentie.
Ook de naam Martin Scorsese valt geregeld. ‘Op cinematografisch gebied steken de regisseurs hun invloeden uit Amerika, vooral van Martin Scorsese’, niet onder stoelen of banken, schrijft Le Soir.
De acteurs: Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi en Emmanuel Tahon
‘De verboden verliefdheid tussen Marwan en Mavela is misschien wel de mooiste uit de vaderlandse film, en dat heeft niet weinig te maken met de brute kracht van twee ongepolijste diamanten’, schrijft De Standaard over de protagonisten. ‘Aboubakr Bensaihi, amper negentien, speelt Marwan met de ongein van het Brusselse ketje 2.0: een straatboefje dat meer plezier dan salaris haalt uit handtassen en het bijbehorende kat- en muisspel met de politie. (...) De twintigjarige Martha Canga Antonio krijgt een meer uitgetekende rol: dit wordt hoe langer hoe meer Mavela’s verhaal. Op slinkse wijze wordt ze almaar dieper in de bende getrokken, tot ze onherkenbaar iemand anders is geworden.’
‘Dé revelatie’, schrijft Focus Knack, ‘is Martha Canga Antonio, die als Mavela het onrustig kloppende hart van de film vormt.’ Dat de regisseurs voor niet-professionele acteurs hebben gekozen, schrijft Le Soir, verleent de film dan weer ‘authenticiteit’ en ‘geloofwaardigheid’
Eindverdict:
• De Standaard: ‘Dit koppeltje, dat heel even onschuld vond buiten de veroordelende blik van hun omgeving, is een cadeau aan het hele land. Dit is een film die de werkelijkheid toont en met ongeziene gulheid in het grote publiek gooit.’
• La Libre Belgique: ‘Adil El Arbi en Bilall Fallah geven een verrassende kijk op Brussel, laten talenten zien en stellen ontwrichtende vragen’.
• Het Nieuwsblad: ‘Een mokerslag waar je ’s anderendaags nog altijd niet goed van bent.’
• De Morgen: ‘Hun theatrale opvatting van romantiek, gecombineerd met een erg moderne, harde invulling van straatgeweld, levert een soms schizofrene, maar vaak meeslepende prent op, waar de passie van afdruipt. Black is de hype waard.’
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket 1x aan de parkingzuil, rechts van de kassa's van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u45
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=ok173)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be