Login 
banner
 
 
 
 
Oever !? Activiteiten Nieuwsbrief Ledenluik
   Deze week
   Op datum
   Deze maand
   Ook voor Niet-leden
   Periodieke activiteiten
   Op soort
   Zoek activiteiten
   Reservatieregels
   Fuiven
   Weekends en Reizen
   Afspraakplaatsen
   Carpooltarieven
   Verslagen
   Annulatievoorwaarden
 
  U bevindt zich hier Activiteiten U bevindt zich hier Deze maand terug vorige   print print
delen mail
 
NIEUWSBRIEF
Verzend  Alleen link
ACTIVITEITEN
 Mei 2016pijl r
madiwodovrzazo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MEEST GELEZEN
Oever !?
Deze week
FUIVEN Singles
Activiteiten
Foto's
Nieuwsbrief
ZOEK op oever.be
google-logoOk
Oever activiteitentitel
subtitelActiviteiten 10 Mei 2016
 
OverzichtVolgende maand

 
 
Pétanque WommelgemDI 10/05/16
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=pe101)    
 
 
 
Badminton KesselDI 10/05/16
Omschrijving :#DIB
Aanvangsuur :19u30
Info :Franz B - 0498 18 75 81
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=pe102)    
 
 
 
Dinsdagavondfilm: Trumbo (Jay Roach) UGC AntwerpenDI 10/05/16
Omschrijving :foto bij activiteitTrumbo vertelt het verhaal van Dalton Trumbo, in 1947 een van de best betaalde scenaristen van zijn tijd. Naast scenarist was hij ook overtuigd communist, wat leidde tot zijn arrestatie en ervoor zorgde dat hij op McCarthy’s ‘blacklist’ belandde. Regisseur Jay Roach (Meet the Parents) heeft van Trumbo een prachtige mix gemaakt van politiek drama en komedie.
Communisten op de zwarte lijst
Dalton Trumbo is een stinkend rijke, extremistische communist en een van de beste scenaristen uit zijn tijd. Hij behoorde tot een groep filmartiesten wiens carrière abrupt onderbroken werd nadat zij wegens hun overtuiging in het communisme werden gearresteerd en op een zogenaamde zwarte lijst belandde waardoor zij geen filmscenario’s meer mochten schrijven. Aangezien hij niet meer onder zijn eigen naam kon werken schreef hij verder onder een pseudoniem, met alle gevolgen van dien.
Regie op hoog niveau
Er zijn drie zaken die Trumbo een geweldige film maken, namelijk de regie, het script en Bryan Cranston. Het zit allemaal perfect in elkaar, er wordt duidelijk uitgelegd wat er gaande is en de kijker wordt iedere keer op de hoogte gehouden wanneer en waar een bepaalde gebeurtenis zich afspeelt. Dit zorgt ervoor dat er veel rust wordt gecreëerd in de film waardoor je als kijker op een zeer ontspannen manier van de film kan genieten. Ondanks dat er veel personages in de film voorkomen wordt het geheel op een goede manier neergezet en is het erg duidelijk wie wie is en wie waar bij hoort.
Breaking Trumbo
Een van hoogtepunten van de film is de afwisseling tussen realiteit en televisie. Een voorbeeld hiervan is een interview met Trumbo, dat je als kijker in kleur in het echt te zien krijgt, en vervolgens bij zijn familie thuis op televisie in zwart-wit. Dit wordt meerdere keren gedaan en geeft een prachtige afwisseling tussen realiteit en de nagespeelde beelden uit de jaren 40 welke destijds ook op televisie te zien waren. Het tweede hoogtepunt is Cranston (Breaking Bad). Hij zet een zeer overtuigende rol neer als Dalton Trumbo en weet zowel op emotioneel als op humoristisch vlak te raken. Naast Cranston is het Helen Mirren (Red) die de show steelt als antagonist Hedda Hopper, een overtuigend tegenstander van het communisme in de VS die Trumbo op alle mogelijke manieren probeert neer te halen.
Trumbo zorgt ervoor dat de meningen en geloofsovertuigingen in de VS, die na de oorlog zeer uiteen liepen onder zowel politieke leiders als de normale bevolking, eindelijk weer eens onder de aandacht worden gebracht. Dit krijgt in de film een extra lading door beelden uit de Koude Oorlog en beelden van president Kennedy te laten zien, en ook de rassenscheiding uit die tijd hierbij te betrekken. Voeg hier een geweldig script aan toe en een geweldig acterende Cranston (die overigens genomineerd was voor de Oscar van Beste Acteur), en je hebt gegarandeerd een succesformule.
Bijdrage : Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan € 6,50. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 9,50!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket rechts van de kassa's van de UGC.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur :19u15
Afspraakplaats :UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur :19u30
Info :Luc F - 0484 98 38 37
Wegwijzer :UGC Cinema
 Top
Laatste wijziging: 14/03/2024 16:24:34 (code=pe103)    
 
© Oever V.Z.W. Durentijdlei 52, 2930 BrasschaatGSM 0478/54 54 54 | pieter@oever.be